40,000 תושבים בבאר שבע יוותרו ללא שירות בסיסי: ''זה פשוט לא נורמאלי!''

כ-40,000 תושבי שכונת רמות בבאר שבע מתמודדים עם מציאות בלתי אפשרית – אין שירותי דואר בשכונה. לאחר סגירת סניף הדואר הוותיק, הוצב בשכונה שירות "פוסט טראק" (דואר נע), אך גם זה הודיע על ביטולו הצפוי ב-7 בינואר. שירותי הדואר בבאר שבע, בהם שירותי בנק הדואר המשמשים אוכלוסיה גדולה מאוד של מקבלי קצבאות ומנועי שירות על ידי הבנקים הגדולים. כל מגע עם דואר ישראל מצריך הזמנת תור מראש ובסניפים שבדקנו, התורים הקרובים הם במרחק יומיים.
הודיעו לנו שהשירות הזה נסגר ומפנים אותנו לסניף במרכז גילת בשכונה ד', שם אין תורים זמינים, אין חניה
‘’רמות היא שכונה ענקית, בת 40,000 תושבים, מהם מבוגרים'', אומר צבי וייסלר, יו"ר ועד שכונת רמות רבתי ומרכז וועד הרובעים השונים בשכונה. ‘’הצלחנו להביא לשכונה את כל נציגויות השירותים: מד"א, משטרה, פיקוח עירוני, בנק, מתנ"ס מעולה, תרבות, חינוך טוב, מסעדות, בריאות ועוד. בדבר אחד אין הצלחה: שרותי דואר. סוכנויות דואר נפתחות ונסגרות.לאחר לחץ מאסיבי של הוועד התושבים וכמובן רוביק היקר ולשכתו קיבלנו 3 פעמים בשבוע דואר נע. עכשיו הודיעו לנו שהשירות הזה נסגר ומפנים אותנו לסניף במרכז גילת בשכונה ד', שם אין תורים זמינים, אין חניה. אנו דורשים מזמן סניף דואר ולא סוכנות, מה עוד שמצטרפים לצורכי השירות שכונה ענקית חדשה ‘פיסגת רמות’. חובת הדואר לספק שירות בעיר בסדר גודל כשלנו''.

ליאנה, תושבת השכונה, מוסיפה: “הפוסט טראק היה מגיע רק בבקרים וגם אז נדרשנו לקבוע תור מראש. איך יכול להיות שבשכונה כזו גדולה אין סניף דואר?!”
בדיקה שלנו מעלה כי התור הזמין הקרוב בסניף גילת הוא בעוד יומיים – זמן המתנה בלתי סביר לשירות בסיסי. תושבים מדווחים על עיכובים בקבלת מכתבים חשובים, ואף התרעות על עיקולים שהגיעו באיחור, מה שעלול להוביל לנזק כלכלי.
.png)
מישקה, תושב נוסף, משתף: "הגיעו אליי מכתבים על קנסות מתקופת הלחימה, אבל הם איחרו להגיע. אני לא סומך גם על נקודות איסוף במכולות – יותר מדי פריצות בעיר". כבר בעבר דיווחנו על פריצה בנקודת איסוף בחנות בשכונה: הפורצים הגיעו במרטה לגנוב חבילות, מתוך מחשבה שאת המוצרים יוכלו למכור לאחר מכן ברווח נאה''.
חברת דואר ישראל נמכרה לידיים פרטיות - ומה עם השירות לתושבים?
ב-14 נובמבר השנה מדינת ישראל השלימה את מכירת דואר ישראל לקבוצת מילגם- הפניקס- ליימן שליסל, בתמורה ל-468 מיליון שקלים. המכירה הושלמה במשרדי רשות החברות הממשלתיות, לאחר השלמת האישורים הרגולטוריים ועם חתימת הצדדים על הסכמי המכר. בכך הושלמה ההפרטה המלאה של דואר ישראל לקבוצת מילגם, הפניקס וליימן שליסל. קבוצת מילגם מוכרת היטב לתושבי באר שבע, במיוחד לאלה שידם לא הייתה משגת לשלם ארנונה בזמן…

במעמד ההשלמת המכירה הוסבר על ידי רשות החברות הממשלתיות כי ‘’חברת דואר ישראל פועלת תחת רישיון המפוקח על ידי משרד התקשורת, ומתוקף 'חוק הדואר' אשר מגדיר חובות ותקנים לפעילותה, כגון רמות שירות, פריסה אוניברסלית, פיקוח על מוצרים ועוד. הרגולציה המחייבת תמשיך לחול על דואר ישראל גם לאחר העברת הבעלות, בדומה לחברות עסקיות אחרות מתחומי התקשורת והפיננסים הפועלות בפיקוח רגולטורי הדוק מתוקף רישיון''.
עם זאת, התחושה בבאר שבע, בירת המחוז המעניקה שירותים לא רק ל-220,000 תושביה אלא למספר דומה של מבקרים יומיים, היא כי שירות הדואר לוקה בחסר.
מדואר ישראל נמסר בתגובה כי "בעיר באר שבע יש 39 נקודות שירות דואר, מתוכן 4 סניפים עם שירותי קופה מלאים. ברמות מופעלות 7 נקודות חלוקה לחבילות בלבד, ושני סניפים נוספים פועלים בשכונות סמוכות במרחק של 4 ק"מ." עוד הוסיפו: ‘’ש סניף קרוב יותר מהסניף המרכזי, במרחק של 3 ק"מ מהשכונה... נמצא במרכז גילת בשיכון ד', ברחוב אברהם אבינו 31''. תושבי שכונת רמות מכירים את הפקקים ואת מצוקת החניה במרכז גילת וסביבותיו.
קראו עוד באותו נושא:
אימה בשכונה בבאר שבע: רעולי פנים בנשקים שלופים - תיעוד שוד סניף הדואר בנווה נוי
הרפורמה בדואר: 'שכונות חדשות ללא שירות בסיסי - לא מתקבל על הדעת'
מכה לתושבי באר שבע: סניפי דואר נסגרים זה אחר זה - ואין פתרון
בלעדי / צפו: כך נשדד סניף הדואר ברח' הנרייטה סולד
כתב אישום נגד שודדי הדואר בשכונת רמות