רוצו לתדלק: עליית מחירי הדלק בדרך – והפעם המשאבה לא תחכה

בעוד ימים ספורים, הנהגים בישראל ייאלצו להתרגל לתקציב חודשי גבוה יותר, כשמחירי הדלק צפויים לעלות פעם נוספת. אחרי סדרת עליות מחירים שהפכו את התדלוק לחוויה יקרה במיוחד, שוב אנו עומדים בפני גל התייקרות נוסף שעשוי להכביד על ההוצאות החודשיות של המשפחות ברחבי הארץ.
מקורות העלייה: מחירי הנפט ושער הדולר
ההתייקרות הצפויה נובעת מעליית מחירי הנפט הגולמי בשווקים הבינלאומיים, שזינקו בתקופה האחרונה עקב ירידה בהפקה מצד מדינות מפיקות נפט מובילות, כמו ערב הסעודית ורוסיה. בנוסף, היחלשות השקל מול הדולר האמריקאי גורמת לעלייה ישירה בעלויות הייבוא של הנפט, מה שמוביל להעלאת המחירים בתחנות הדלק. בשנת 2024 בוטל הסבסוד על מס הדלק בשל הגירעון התקציבי שנוצר בעקבות המלחמה, מה שתרם לעליית המחירים בתחנות הדלק.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ובבנק ישראל מתנגדים לחידוש הסבסוד כדי למנוע גידול נוסף בגירעון. לעומת זאת, שר האנרגיה אלי כהן ושרים נוספים תומכים בהפחתת המס. החלטתו הסופית של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנטה בעבר לתמוך בסבסוד, תהיה מכריעה במידה ומחירי הנפט והדולר ימשיכו לעלות.
עדכון מהאוצר: הצפי להתייקרות
משרד האוצר ציין לאחרונה כי עקב העלייה במחירי הדלק העולמיים והמשך היחלשות השקל, צפוי כי מחיר ליטר בנזין יעלה בעשרות אגורות. על פי הנתונים שמסר המשרד, אם המגמה הנוכחית תימשך, המחיר לליטר דלק יגיע לשיא נוסף שלא נרשם מאז תחילת השנה.
מתחילים לחפש חלופות
נהגים רבים מביעים חשש מההשלכות של העלייה הצפויה במחירי הדלק על התקציב המשפחתי. רונית, אם לשלושה, סיפרה: "כבר עכשיו התדלוק מכביד על ההוצאות שלנו, וזה הולך להיות בלתי נסבל". בעלי עסקים שמשתמשים ברכבי שירות הביעו דאגה נוספת ואמרו כי יאלצו להעלות מחירים או לצמצם נסיעות, מה שעלול לפגוע ברווחיות.
האם צפויות התערבויות מצד המדינה?
בעוד שמשרד האוצר ממשיך לעקוב אחר המצב, טרם הוכרז על צעדים ברורים להקלה על הציבור. מומחים כלכליים מציעים כי הממשלה תשקול הקלות במסי הדלק או סבסוד חלקי על מנת להפחית את ההשפעה על הצרכן הישראלי. נכון לעכשיו, אין הודעות רשמיות בנוגע להקלות אפשריות, אך הדיון הציבורי בנושא גובר.
המסר לנהגים ברור: עליית המחירים היא לא רק איום רחוק אלא מציאות קרובה מאוד. אם יש לכם אפשרות, הקדימו לתדלק ולהיערך לעלייה הצפויה.