אימפריית הסטארט-אפ שצמחה מהדרום

פגשנו את דוראל ישי, טל לוי ודביר כהן, בעלים בחברות סטארטפלן ו-אניאפ, ושמענו מהם על יזמות בעולם הסטרטאפים, ההצלחה הגדולה והתוכניות לעתיד
send whatsapp messsage send FB messsage
אימפריית הסטארט-אפ שצמחה מהדרום דביר כהן, דוראל ישי וטל לוי (קרדיט: ניר סלקמן / שימוש הוגן על פי סעיף 27 א')

הם שלושה יזמים צעירים, נושקים לגיל 30, שהספיקו להקים קבוצת חברות מצליחה בשווי 150 מיליון ש"ח המתעסקת בייעוץ ופיתוח סטרטאפים. את האימפריה שלהם, שמובילה בשנים האחרונות את השוק בישראל, ועושה את צעדיה הראשונים עם סניפים בעולם, הם מנהלים ממשרדים מרשימים בקומה ה-33 בבורסה ברמת גן, שם פועל מטה החברה המונה מעל 40 עובדים. פגשנו את דוראל ישי, טל לוי ודביר כהן, בעלים בחברות סטארטפלן ואניאפ, ושמענו מהם על יזמות בעולם הסטרטאפים, ההצלחה הגדולה והתוכניות לעתיד.

דביר כהן (צילום: ניר סלקמן)
 
נעים מאוד חברים, ספרו לנו קצת על עצמכם-
דביר:
''כיום יש לנו קבוצת חברות שמובילה את תחום הסטרטאפים בישראל. קבוצת החברות כוללת את חברת סטארטפלן - העוסקת בייעוץ ומחקר לסטרטאפים וחברת אניאפ - העוסקת בפיתוח אפליקציות ומערכות תוכנה לסטרטאפים וחברות. המטרה שלנו היא לעזור ליזמים להצליח, ולחזק את מעמדה של ישראל כאומת הסטארטאפ העולמית''.
 
דוראל, נולדת בבאר שבע, מה היא מבחינתך ברמה האישית, ואיך אתה רואה אותה בכל הקשור לעולמות ההייטק? 
דוראל:
 ''באר שבע מבחינתי היא בית, בה נולדתי, גדלתי והתחנכתי. אחד הדברים שהכי כאבו לי בצעירותי בעיר זה שלא היה ניתן להתפתח בה בתחום הטכנולוגי. את המשרד הראשון שלנו, לפני קרוב ל-10 שנים הקמנו במגדל העצמאות בעיר העתיקה, משרד של 6 מטר מרובע. כאשר התחלנו לקלוט פרויקטים גדולים, הרגשנו את הפער הגדול בין המרכז לדרום, וחשנו על בשרנו עד כמה המתחרים שלנו שיושבים במרכז הארץ הצליחו לקבל פרויקטים גדולים ואנחנו נתקלנו בקיר זכוכית שהיה קשה לשבור. לזכותו של ראש העיר, רוביק דנילוביץ', אפשר לומר שממש מתחיל דרכו כראש עיר הוא סימן לעצמו מטרה להפוך את באר שבע לבירת סייבר, ואני מעריך שאם היינו מקימים את החברה שלנו היום, לא היינו מרגישים צורך להעתיק אותה למרכז, כיוון שיש כאן היום אקו-סיסטם מעולה בכל מה שקשור לטכנולוגיה, סייבר וסטרטאפים. את השינוי שנעשה בעיר בשנים האחרונות אפשר לראות בכל פינת רחוב, וזה מחלחל בסופו של דבר גם לאוכלוסיה ולאחר מכן גם למעסיקים הגדולים שמבינים את הפוטנציאל שטמון בהון האנושי בנגב, ופותחים מרכזי פיתוח וטכנולוגיה בבאר שבע על בסיס חודשי''.
 
טל, גם אתה הגעת מהדרום ונולדת בנתיבות, איך אתה רואה את ההתפתחות של העיר בשנים האחרונות?
 טל: ''גם נתיבות עשתה התפתחות משמעותית בשנים האחרונות, זה מורגש בתנופת הבנייה המטורפת שיש בעיר, בחבר'ה הצעירים שמגיעים לגור כאן, ובהתפתחות הכללית של העיר. כמי שנולד וגדל בנתיבות, והאפשרויות שלו לקידום בעיר היו מועטות, כיום אני רואה את השינוי ומבין שלדור הבא יהיו הרבה יותר אופציות בעיר. כמובן שיש עוד עבודה לעשות, אבל ללא ספק העיר הולכת בדרך הנכונה''.
 
מה לדעתכם תרם להצלחה שלכם?
 דביר: ''
שאלה מעולה. אני חושב שבראש ובראשונה מה שתרם לנו זו היכולת שלנו לעבוד יחד כצוות. לנהל אופרציה כל כך גדולה, במשך כל כך הרבה זמן, עם כמעט אפס תקלות זו משימה בלתי אפשרית. הצלחנו להבין, ממש בתחילת הדרך שלנו יחד, שאסור לנו להכניס אגו לתוך העבודה שלנו, הבנו שאנחנו חייבים לפרגן אחד לשני, חייבים לסמוך אחד על השני, חייבים לתת לכל אחד אוטונומיה מסויימת בתחומי האחריות שלו, ורק בצורה כזו נוכל להתפתח ולצמוח. בפועל זה מה שקרה - אנחנו מנהלים כיום המון תחומים בצורה סינרגית וזה לא היה יכול לקרות בלי עבודת צוות מושלמת. דבר נוסף שגרם לנו להתפתח זו האמונה שאנחנו יכולים לעשות הכל, שלושתינו לא נולדנו עם כפית של זהב בפה, שלושיתנו פתחנו את העסקים הראשונים שלנו בגילאי 12-13, ואף פעם לא פחדנו מאתגרים. אני חושב שכשאתה מתחיל מגיל כל כך צעיר להתנהל בצורה עצמאית, אתה מפתח יכולות שיסייעו לך במשך עשרות שנים קדימה לגדול ולצמוח. נקודה נוספת שלא תמיד מסתכלים עליה היא הנשים שאיתנו - מיום הקמת החברה קיבלנו תמיכה בלתי מסוייגת מבנות הזוג שלנו, שמאז הפכו להיות האמאהות לילדים שלנו. הן התמודדו ועדיין מתמודדות עם הרבה אתגרים בשביל שאנחנו נוכל להגשים את החלום שלנו, וללא ספק זה לא היה קורה בלעדיהן''.
 
האם השירות שלכם ביחידות מובחרות בצבא לדעתכם תרם להצלחה? 
טל:
''אין ספק. ביחידות טכנולוגיות מובחרות של צה"ל אתה נחשף, בגיל מאוד צעיר, לאתגרים שקשה מאוד למצוא בעולם האזרחי. האחריות העצומה שמוטלת על הכתפיים שלך, כאשר אתה בסך הכל בן 20, היא בלתי נתפסת. אתה מתבגר בעל כורחך תוך כמה חודשים, אבל בסופו של דבר זה אחד הגורמים העיקריים לכח שלנו כמעצמת הייטק וסטרטאפים בינלאומית. היכולות והקשרים שנרקמים בצה"ל הם יתרון שאין לו אח ורע בעולם. אגב, גם אנחנו הכרנו תוך כדי שירותנו הצבאי. עשינו יחד טירונות, שם ישנו באותו אוהל שלושתינו יחד, ובאחת השמירות שלנו הכרנו לעומק ומשם בסופו של דבר התפתחה קבוצת החברות שלנו. לאחר הטירונות דביר שירת ב-8200, דוראל שירת כקצין בחיל הים, ואני שירתתי באופק - יחידת הטכנולוגיה של חיל האוויר''.
 
סומנתם כאחת ההצלחות המבטיחות בישראל בתחום הסטרטאפים כחלק מרשימת 30 הצעירים המבטיחים בעולם של מגזין פורבס, איך זה מרגיש?
 דוראל:
''האמת זה כבוד גדול, מדובר ללא ספק בדירוג העולמי המכובד ביותר שקיים כיום. בהתחלה הייתה התרגשות מהמעמד, אבל מהר מאוד היא התחלפה בהרגשה של אחריות עצומה. כיום, אנחנו מרגישים שלא מעט חבר'ה צעירים מגיעים אלינו בשביל להתייעץ, ללמוד, לקבל הכוונה, וברגע שאתה מבין שאנשים מגיעים אליך ומוכנים לשים את הדבר הכי יקר להם בידיים שלך, אתה מתמלא בתחושת אחריות, כי לכל עיצה או החלטה שלך יכולה להיות השפעה עצומה על החיים של האנשים איתם אתה עובד. עולם הסטרטאפים הוא מאוד קשה, רוב מוחלט של הסטרטאפים לא מצליחים, וזו אחריות מאוד גדולה ללוות אנשים בתוך תהליך כל כך מסובך שבחלק משמעותי מהמקרים מסתיים בכישלון''.
 
אתם מלווים יזמים החל משלב הרעיון, מה הדבר שעוזר לכם להבין האם למיזם שעומד בפניכם יש אכן סיכוי?
 דביר:
 ''זו שאלה מעולה שאני נשאל עליה המון. תראי, חשוב להבין שבתחילת דרכו של מיזם צריך לבדוק בצורה מאוד רצינית את הביזנס עצמו - מי המתחרים, מה גודל השוק, האם יש מודל עסקי, האם כדאי להיכנס לתחום הזה וכן הלאה. זו בדיקה ראשונה שחייב לבצע, ואנחנו מבצעים אותה עם כל מיזם אותו אנו שוקלים ללוות. אבל חשוב להבין שזה לא מספיק - גם לאחר שבדקנו את הנתונים הבסיסיים, הדבר החשוב ביותר הוא איכות היזמים. מיזם מצויין, טוב ככל שיהיה, לא יצליח בלי יזם חזק שיקח אותו קדימה. לכן חשוב לנו מאוד להבין עם מי אנחנו עובדים, מה היכולות האישיות של היזם, האם הוא נרתע מאתגרים, או במילים אחרות - האם הוא קורץ מהחומר שממנו קורצו היזמים הגדולים''.

דוראל ישי (צילום: ניר סלקמן)
 
האם אתם מתעסקים רק בפיתוחים טכנולוגים? 
טל:
 ''לא, אנחנו מתעסקים גם בסטרטאפים פיזיים. היתרון בקבוצת החברות שלנו הוא שיש לנו חברה אחת שמתעסקת בפיתוח תוכנה בלבד, עם אנשי פיתוח שהיו חוד החנית של היחידות הטכנולוגיות המובחרות בצה"ל. בנוסף יש לנו חברה שמתעסקת בעיקר בפיתוחים פיזיים של סטרטאפים שאינם טכנולוגיים, ככה שאנחנו יודעים לתת מענה כמעט בכל תחום''.

טל לוי (צילום: ניר סלקמן)
 
כיום אתם מובילים את השוק בישראל, אתם לא מרגישים מיצוי מסוים? 
דוראל:
''לא, אנחנו לא מרגישים מיצוי למרות שבשנים האחרונות אנחנו ללא ספק מובילים את התחום בארץ. אני מאמין שלכל ישראלי יש לפחות שלושה רעיונות לא ממומשים בראש, ככה שהעבודה שלפנינו עוד מרובה. יש עוד המון מקומות סטרטאפים שנמצאים כרגע במגירה, והמטרה שלנו היא לסייע ליזמים להוציא אותם לפועל. בנוסף, אנחנו משתדלים תמיד להתפתח, לגדול, להרחיב את סל הכלים אותו אנו נותנים לסטרטאפים איתם אנו עובדים, ובכך בעצם להמשיך ולהקדים את השוק שלנו כל פעם מחדש, בשורה התחתונה - העבודה אף פעם לא נגמרת''.
 
לסיכום, מה החזון שלכם?
 דביר: ''
החזון שלנו הוא להמשיך להוביל את התחום בארץ, ללוות מיזמים נוספים, ולהמשיך להצעיד את עולם הסטרטאפים הישראלי קדימה. אנחנו רואים בפעילות שלנו שליחות שמטרתה חיזוק מעמדה של ישראל כאומת הסטארטאפים העולמית. בנוסף, התחלנו בתהליכי התרחבות משמעותיים לשווקים חדשים בעולם, והחזון הוא להטמיע את המודל שלנו גם במדינות נוספות בעולם''.



על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתבות נוספות למקרה שפספסת...
יום רביעי | 03 נובמבר 2021
יום ראשון | 31 אוקטובר 2021
יום שישי | 29 אוקטובר 2021