שדרוג שדרות רגר: דנילוביץ' מתלהב, הנהגים בבאר שבע רותחים מזעם

ראש עיריית באר שבע הציג את השלב הסופי בפרויקט הענק – אך התושבים והנהגים זועמים: ''הפכת את באר שבע לתל אביב, רק ללא הפרנסה''
send whatsapp messsage send FB messsage
שדרוג שדרות רגר: דנילוביץ' מתלהב, הנהגים בבאר שבע רותחים מזעם ''לא סוגרים, משדרגים'' (צילומים: DANNY W, עיריית באר שבע)

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', הציג השבוע את השלב האחרון בפרויקט שדרוג שדרות רגר, עורק התחבורה המרכזי של העיר. לדבריו, מטרת הפרויקט היא לשפר את תשתיות התחבורה, להרחיב את שטחי ההליכה, להוסיף נתיבי תחבורה ציבורית מוסדרים ושבילי אופניים – זאת במטרה להפוך את הציר המרכזי לנגיש, מודרני ונוח יותר לתושבים.

"שדרות רגר, השלב הסופי. אתם זוכרים איך זה נראה לפני כמה שנים? היום יש לנו מדרכות רחבות, צל, שבילי אופניים ותחבורה מוסדרת. עכשיו, מהמשכן לאמנויות הבמה ועד צומת אלי כהן, אנחנו משדרגים את התשתיות למענכם. זה ייקח קצת זמן, אבל ההשקעה בתשתיות לרווחתכם תשתלם בטווח הארוך!", אמר דנילוביץ'.

ביקורת חריפה מצד הנהגים: "הפכת את באר שבע לתל אביב"

אלא שהשינויים בשדרות רגר אינם מתקבלים בעין יפה על ידי כל התושבים. רבים מהם מבקרים את צמצום הכביש לשני נתיבים בלבד, כאשר נתיב שלישי מוקצה לתחבורה ציבורית והנותרים סובלים מעומסים כבדים. גם הרחבת המדרכות והוספת שבילי האופניים באים על חשבון הכביש, מה שמעורר כעס בקרב נהגים רבים. 

צמצום שדרות רגר הפך לאחד הנושאים החמים בשיח הרשתות החברתיות של באר שבע: "רוביק, גמרת אותנו!", כתבו תושבים ברשתות החברתיות. "באר שבע לא תל אביב, אין פה תחבורה ציבורית בשבת, אז למה לצמצם את הנתיבים? אנשים צריכים להגיע לעבודה ברכב פרטי!", כתב תושב נוסף.

גם נהגי המוניות זועמים על ההשלכות של הפרויקט: "אני נתקע בפקקים, והנוסעים חושבים שאני עובד עליהם. אני מחויב להפעיל מונה, ואם אני עומד בפקק – הם משלמים יותר. מי יסכים לנסוע ככה?"

פרויקטים נוספים לשדרוג התשתיות

המהלך לשינוי שדרות רגר הוא חלק מתוכנית רחבה לשיפור התשתיות התחבורתיות בעיר. לאחרונה הודיעה עיריית באר שבע כי היא יוצאת לפרויקט שדרוג רחוב יהודה הלוי, אשר יכלול הוספת כיכר חדשה, שדרוג המדרכות והכביש, פיתוח נופי וגינון, וכן התקנת תאורה חדשה.

למרות הסערה הציבורית, העירייה ממשיכה בקידום התוכנית, בטענה כי השיפוצים הכרחיים לטובת שיפור איכות החיים של התושבים והתאמת העיר להתפתחותה כמרכז מטרופוליני מודרני.

אז האם באר שבע באמת בדרך להפוך לתל אביב?

נראה כי הדעות חלוקות: מצד אחד, השדרוגים התשתיתיים וההשקעה בפיתוח העירוני מביאים שדרוג משמעותי למרחב הציבורי, ומנגד – התושבים מתוסכלים מהפקקים ומהשינוי באורח חייהם. רבים גם קובלים על הניסיון לחקות את העיר הגדולה בכל דבר: ‘’באר שבע זה לא תל אביב. נעשים פה דברים שלא מתאימים לאוכלוסיה. בתל אביב יש רכבת קלה, רכבת פרברים, פה אנשים נסמכים על רכב פרטי. כמה אוטובוסים עוברים בשעה שצריך להשבית נתיב?'', כתב אחד המגיבים.