חוקרת מאוני' בן גוריון מונתה לתפקיד בינלאומי בכיר - ותסייע בניהול מצבי חירום מהחלל

ד''ר שמרית ממן מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב מונתה לתפקיד סגנית יו''ר ועדת התצפיות על כדור הארץ בפדרציה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה, ותוביל פרויקטים חדשניים בתחום חקר החלל והסביבה.
send whatsapp messsage send FB messsage
חוקרת מאוני' בן גוריון מונתה לתפקיד בינלאומי בכיר - ותסייע בניהול מצבי חירום מהחלל ד''ר שמרית ממן (צילום: דני מכליס / אוני' בן גוריון)

ד"ר שמרית ממן, מדענית בכירה ומנהלת המעבדה לחישה מרחוק ודימות פלנטרי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ממשיכה לשים את ישראל על המפה העולמית. ממן נבחרה לתפקיד היוקרתי של סגנית יו"ר ועדת התצפיות על כדור הארץ בפדרציה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה (IAF). המינוי, שאושר במהלך הכנס השנתי של הפדרציה במילאנו, מציב את ישראל בעמדה בולטת בזירת חקר החלל הבינלאומית.  

הפדרציה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה היא אחת הקהילות המרכזיות בתחום חקר החלל, המאגדת כ-500 חברים מ-70 מדינות, כולל סוכנויות חלל, מכוני מחקר, אוניברסיטאות וחברות פרטיות. מטרתה המרכזית היא לקדם שיתופי פעולה גלובליים בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחינוך בחקר החלל.  
בתפקידה החדש, ד"ר ממן תהיה שותפה בקבלת החלטות גלובליות על נושאים כמו שינויי אקלים ואסונות טבע. "התפקיד מאפשר לנו להפוך את המידע המדעי שמתקבל מלוויינים לכלי משמעותי בקביעת מדיניות," אומרת ממן. "שיתוף הפעולה עם גופי חלל בינלאומיים והתעשייה מאפשר לנו לשמש גשר בין המדע לפרקטיקה ולתרום לשיפור איכות החיים על פני כדור הארץ."  
בנוסף למינוי היוקרתי, ממן מובילה פרויקט חדשני מטעם המשרד של האו"ם לניהול מצבי חירום מהחלל. הפרויקט מתמקד בשימוש במידע לווייני ובינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של אסונות כמו שיטפונות, רעידות אדמה ושריפות. הפרויקט, הנערך בשיתוף פעולה עם פרופ' דורית ניצן וד"ר סתיו שפירא מאוניברסיטת בן-גוריון, שואף לשפר את ההיערכות למצבי חירום ולהגביר את החוסן של קהילות ברחבי העולם.  
ד"ר ממן, שמצליחה לשלב חזון מדעי וחדשנות טכנולוגית, מובילה את ישראל לעמדה מרכזית בחקר החלל והסביבה. בין אם מדובר בשימוש בלוויינים לחקר כדור הארץ או בפיתוח כלים שיכולים להציל חיים, היא ממשיכה להוכיח שמדעניות ישראליות הן חלק בלתי נפרד מהובלת העולם לעתיד טוב יותר.