דו-קיום בנגב: תלמידים יהודים ובדואים נפגשו ל''שבוע חיים משותפים''

בצילה של המתיחות הביטחונית, התקיים מפגש מעורר השראה בין בתי ספר מירוחם ומהיישוב רחמה, במטרה לחזק את הקשר בין הקהילות היהודית והבדואית בנגב
send whatsapp messsage send FB messsage
דו-קיום בנגב: תלמידים יהודים ובדואים נפגשו לשבוע חיים משותפים צילומים: אג'יק

ביום שלישי, 12 בנובמבר 2024, נפגשו כ-120 תלמידי כיתות ד-ה' מבית הספר "שחר" היהודי מירוחם ובית הספר "רחמה" מהיישוב הבדואי רחמה במסגרת "שבוע חיים משותפים." המפגש התקיים דווקא בתקופה של מתיחות בחברה הישראלית, ויצר רגע של חיבור ואחדות בנגב. מטרת האירוע הייתה להדגיש את הכוח המשותף של יהודים וערבים בנגב ולסמן עתיד חיובי במרחב המשותף.

היוזמה למפגש זה באה מאג'יק – מכון הנגב, השואף לקדם שילוב בין צעירים ערביים ובדואים בחברה הישראלית, ולהציב את הבסיס לחיים משותפים. האירוע כלל מגוון פעילויות חווייתיות כמו פעילויות ODT, מופעי קרקס ומעגלי שיח, שנוהלו על ידי משתתפי שנת קהילה של הארגון. במקביל, הקהל הרחב נהנה מסדנאות מגוונות: בניית כלי מוזיקה ותיפוף, הכנת פיתות על סאג' ובישול נזיד עדשים, לצד מופעי מוזיקה שמשלבים בין צלילים יהודיים לערביים.

סלימאן אלעמור, מנכ"ל שותף באג'יק – מכון הנגב, אמר: "דווקא בתקופות של מתיחות, מפגשים כמו זה בין תלמידי רחמה וירוחם מחזקים את התקווה שלנו לעתיד משותף ולמרקם חיים מלוכד בנגב ובישראל כולה. חשוב לנו לשתף את הדור הצעיר בחוויות משותפות, המקדמות הבנה וקשרים מעבר לכל הבדלים – מתוך אמונה שבכך אנו מניחים את היסודות לחברה יציבה יותר."

אילן עמית, מנכ"ל שותף באג'יק, הוסיף: "יש לנו אחריות ליצור מפגשים שמאפשרים לילדים מכל רקע להכיר אחד את השני, לראות את הערכים המשותפים ולחלוק רגעים חיוביים. האירוע המרגש מראה לכולם, ילדים ומבוגרים, שחברה משותפת אמיתית מתחילה מגיל צעיר – דרך עשייה, חוויות וחיבור אנושי פשוט."

יוזמי האירוע מקווים כי מפגש זה יהווה התחלה לשורת מפגשים נוספים שיסייעו בקידום חיים משותפים בין קהילות יהודיות ובדואיות, ובתרומה לעתיד יציב, מלוכד ומשותף במדינת ישראל.