הורשעו בחטיפה, בית המשפט בבאר שבע החמיר את עונשם
בית המשפט העליון קיבל את ערעור המדינה והחמיר את עונשם של ארבעה בני משפחה שהורשעו במעשי חטיפה ואלימות קשה כלפי קרובת משפחתם, זאת על רקע מה שמכונה "כבוד המשפחה". במקביל, דחה בית המשפט את ערעורם של הנאשמים על חומרת עונשם והגדיל משמעותית את הפיצוי שנפסק למתלוננת, לסכום מצטבר של 200,000 ש"ח.
בני המשפחה הורשעו בחטיפת קרובת משפחתם לעיני ילדיה, ותקיפתה באכזריות בחורשה מרוחקת, תוך שימוש בנשק קר ואיומים על חייה. המעשים בוצעו בעקבות צילום המתלוננת כשהיא הולכת עם שכנתה בשעת ערב ביישוב מגוריה. האירוע נפסק רק בזכות תושיית השכנה, שהזעיקה את המשטרה.
בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר בתחילה עונשי מאסר של 4.5 עד 5 שנים על בני המשפחה, ופיצוי בסך 90,000 ש"ח למתלוננת. המדינה ערערה על קולת העונש, וטענה כי העונש שנגזר אינו מבטא את חומרת המעשים, במיוחד כשהם נובעים ממוטיב של "כבוד המשפחה", ומצריך ענישה מרתיעה וברורה.
"אלמלא תעוזת השכנה – סופה של המתלוננת עלול היה להיות טרגי"
בית המשפט העליון הדגיש בפסק דינו את חומרת המעשה והפגיעה המתמשכת במתלוננת, שנאלצה לעזוב את ביתה עם ילדיה ולעבור למעון חסוי מחשש לחייה. "אלימות כלפי נשים על ידי בני משפחתן, מתוך רצון למשטר את התנהגותן ולהגביל את חירותן, מחייבת ענישה חמורה," קבע בית המשפט. עוד צוין: "הלב נכמר לראות מה עוללו המשיבים למתלוננת, אישה שכל עוונה היה בהליכה עם חברתה ברחוב."
החמרת העונש והגדלת הפיצוי
בית המשפט העליון החמיר את עונשם של הארבעה וקבע עונשי מאסר הנעים בין 6.5 ל-7 שנים, תוך מתן דגש על הצורך להרחיקם מהמתלוננת למשך זמן ממושך. בנוסף, סכום הפיצוי למתלוננת הוגדל משמעותית והועמד על 200,000 ש"ח.
עו"ד לינור בן אוליאל מפרקליטות המדינה כתבה את הערעור שהוגש בשם המדינה, ואילו עו"ד מיכל בלומנטל ייצגה את המדינה בדיון בעליון. עו"ד מורן גז ניהלה את התיק בבית המשפט המחוזי.
פסק הדין מהווה מסר ברור לצורך בהגנה על נשים מפני אלימות במשפחה ולהגברת ההרתעה כלפי מעשים חמורים מסוג זה.