הצצה נדירה: כך מחדשות מנהלות בתי הספר בבאר שבע את החינוך היסודי

באר שבע ממשיכה להתקדם בחדשנות חינוכית במוסדות החינוך היסודיים בעיר. עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ה, מנהלות בתי הספר חושפות את ההישגים המרשימים והתוכניות החדשניות שפותחו בשיתוף פעולה עם מכון ברנקו וייס.
המיזם המשותף, בו לוקחים חלק עיריית באר שבע, מחוז דרום במשרד החינוך וקרן משפחת ליאון, מתמקד בבניית קהילה חינוכית חזקה והטמעת תהליכים חינוכיים ייחודיים. התוצאות כבר ניכרות בשטח:
בבית ספר "אשכול", בניהולה של אושרית פרץ, פותח מודל ייחודי הכולל מכוונים לכל אחת מהכשירויות. "צוות בית הספר כתב את 'הסיפור' ברמת ה'אני מאמין' והבוגר הרצוי," משתפת פרץ. "היוזמות לקידום הישגים כוללות סביבות למידה בתוך הכיתה ומחוצה לה, הטמעת מחברת להתבוננות פנימית ויצירת שפה אשכולית." פרץ מדגישה את חשיבות רווחת המורה כבסיס ליצירת סביבת למידה משמעותית.
רינת מדינה, מנהלת בית ספר "מצפה", מובילה תוכנית חדשנית בשם 'מצפה גלוקאלי'. "התוכנית משלבת למידה חדשנית עם מודעות סביבתית וגלובלית," היא מסבירה. "המודל משלב פרקטיקות הוראה ומיומנויות חקר חדשניות, המאפשרות לתלמידים להתנסות בלמידה עצמאית וקבוצתית מתוך בחירה אישית." מדינה מאמינה כי גישה זו מכינה את התלמידים להתמודדות עם האתגרים הגלובליים תוך פיתוח מיומנויות המאה ה-21.
בבית ספר "מולדת", בניהולה של איריס נבון, הוטמע מודל "הפדגוגיה החברתית". "נוצרה שפה ומערך סדירויות חדשות, פותחו מנגנוני הערכה דיאלוגיים והוטמעה למידה מבוססת פרויקטים," משתפת נבון. היא מדגישה את תוכניות בית הספר "לפרוץ את גבולותיו ולצאת אל הקהילה כדי לקדם חינוך לאקטיביות חברתית."
הדס פרץ, מנהלת בית ספר "נאות לון", מתמקדת בפיתוח מנהיגות. "הפרקטיקה המרכזית המובלת היא ילדים המלמדים ילדים אחרים," היא מסבירה. פרץ גם מציגה את יוזמת "המופ"ע" (מלמדים ולומדים פדגוגיה עצמאית), אשר הוצגה במסגרת שבוע המצוינות של העיר.
פזית גבאי אלגי, מנהלת מחלקת חינוך יסודי, מסכמת: "היתרון בתוכנית רשותית המלווה את כלל בתי הספר היא האפשרות ללמוד מתהליכים של עמיתים וללמוד מהצלחות. אנו שואפים להוביל חינוך איכותי המקדם הישגי תלמידים ולצד זה רואה חוזקות ומאפשר הזדמנויות למצוינות והצטיינות במגוון תחומים."
יצחק גרינוולד, מפקח כולל בתי"ס יסודיים ממלכתי דתי, מוסיף: "שנה שלישית בליווי של ברנקו וייס בעיר ואנו יודעים להודות ולהוקיר על ההזדמנות להמשיך בתהליך רפלקטיבי ולהבין יותר לעומק לאן ממשיכים להוביל את מערכת החינוך בעיר באר שבע."
עם תחילת השנה השלישית לשיתוף הפעולה עם מכון ברנקו וייס, נראה כי באר שבע ממשיכה להוביל בחדשנות חינוכית, תוך דגש על פיתוח מיומנויות המאה ה-21 והכנת התלמידים לאתגרי העתיד. התוכניות החדשניות והגישות הייחודיות מבטיחות כי תלמידי העיר יזכו לחינוך מתקדם ורלוונטי, המכין אותם היטב לעולם המשתנה במהירות.