מאבק הטבות המס במיתר וכרמית: בג''ץ מציע פשרה, ראש המועצה דוחה
המאבק על החזרת הטבות המס לתושבי מיתר וכרמית הגיע לשלב קריטי בבג"ץ, כאשר ראש המועצה, שמעון פרץ, דחה הצעת פשרה שהוצעה על ידי בית המשפט. ההצעה, שנועדה לפתור את הסכסוך בין התושבים למדינה, זכתה לביקורת חריפה מצד פרץ, שטען כי היא אינה מספקת מענה הולם לכלל תושבי היישובים.
בדיון שהתקיים בבג"ץ, הודתה המדינה כי הטעתה את התושבים בפרסומים בשנים 2021-2022 באתר רשות המיסים, וכן במכתב למועצה מדצמבר 2022, בו הנחתה את המועצה להפיק אישורי תושב. למרות זאת, נראה כי השיקול הכלכלי והשלכות הרוחב הובילו את בית המשפט להציע פשרה מצומצמת.
"ההצעה שהועלתה תזכה להטבה רק תושבים מעטים אשר יוכיחו כי עברו לגור במיתר בשנים 2021-2022," אמר פרץ. "זוהי תוצאה שעימה לא יכולתי להשלים בראיית טובת כלל התושבים והעוול שלטעמי נגרם ליישוב כולו."
מעניין לציין כי רגע לפני הדיון המכריע, חל שינוי משמעותי בייצוג המשפטי של המועצה. פרץ עדכן כי "משיקולים משפטיים, מקצועיים ובעלי משקל" הוחלף הייצוג המשפטי, ושכר את שירותיהם של עורכי הדין אלדד אופק ויניב ניסנהולץ ממשרד עורכי הדין גדעון פישר ושות'.
"לעניות דעתי יצאנו נשכרים," הוסיף פרץ. "לימדנו שיתוף פעולה מהו, ונעשה כל שיידרש כדי להצליח."
כעת, לאחר דחיית הצעת הפשרה, ממתינים תושבי מיתר וכרמית להכרעת בית המשפט. פסק הדין צפוי להתקבל לאחר ה-15 באוקטובר 2024, המועד שנקבע לקבלת תגובת המדינה.
פרץ הביע תקווה כי עמדת המועצה והתושבים תתקבל, ו"הצדק ייעשה". הוא הדגיש את מחויבותו להמשיך ולפעול למען כלל התושבים: "אנחנו בונים ביחד קהילה ויישוב איתן בנגב ונמשיך לעשות זאת בנחישות."
מאבק זה מדגיש את המתח המתמשך בין רשויות מקומיות בפריפריה לבין המדינה בנושא הטבות מס, ואת חשיבותן של הטבות אלו לפיתוח אזורי. התושבים והמועצה ממשיכים לעמוד על זכותם, בתקווה שההחלטה הסופית תביא לפתרון שיטיב עם כלל תושבי האזור.