מקפצה לתעשייה: המכללה הטכנולוגית באר שבע מכשירה את דור העתיד של הנגב

שיתוף פעולה פורץ דרך עם 'חיפה נגב טכנולוגיות' מציע קורסים מתקדמים ומסלולי התמחות ייחודיים לסטודנטים
send whatsapp messsage send FB messsage
מקפצה לתעשייה: המכללה הטכנולוגית באר שבע מכשירה את דור העתיד של הנגב צילומים: יח''צ המכללה

המכללה הטכנולוגית להנדסאים בבאר שבע מובילה מהלך חדשני בהכשרת כוח אדם מקצועי לתעשייה בנגב. בשבוע שעבר הסתיים במכללה קורס ייחודי בתחום הבקרה והאוטומציה עבור עובדי חברת "חיפה נגב טכנולוגיות", מהלך המסמן התהדקות בשיתוף הפעולה בין שני הגופים.

הקורס, שנמשך 120 שעות אקדמיות, העניק ל-15 עובדים כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרים טכנולוגיים בשטח ולייעול תהליכי הייצור במפעל החברה במישור רותם. ד"ר נתן בן חיל, מרצה בכיר במכללה שהעביר את הקורס, ציין: "זהו אחד הקורסים האיכותיים ביותר שהעברתי, עם משתתפים בעלי יכולות גבוהות במיוחד."

במקביל, המכללה העניקה תעודות הערכה ל-10 חונכים מ"חיפה נגב טכנולוגיות" על ליווי 7 סטודנטים מהמגמות בקרה ואוטומציה וכימיה. הסטודנטים עברו התנסות מעשית בשכר בחברה במסגרת "התוכנית הלאומית", תכנית ממשלתית לחיזוק הקשר בין האקדמיה לתעשייה.

נעמי ברגיל, מנהלת משאבי אנוש ב"חיפה נגב טכנולוגיות", הדגישה: "שיתוף הפעולה עם המכללה מאפשר לנו להשקיע בפיתוח האישי ובהתמקצעות העובדים. זהו חלק אינטגרלי מהתפתחות החברה ושימור העובדים, שהם הנכס העיקרי שלנו."

יעקב דור, מנכ"ל המכללה הטכנולוגית באר שבע, הוסיף: "אנו גאים בבחירתה של 'חיפה נגב טכנולוגיות' במכללה כגוף המוביל לשדרוג היכולות המקצועיות של עובדיה. נמשיך לקדם שיתופי פעולה כאלה, במטרה להיות מנוף לפיתוח ההון האנושי בתעשייה בנגב."

מהלך זה מדגים את המאמצים המתמשכים של המכללה לגשר על הפער בין הצרכים המשתנים של התעשייה לבין ההכשרה האקדמית. לפי נתוני המכללה, בשנת הלימודים תשפ"ג השתתפו כ-50 סטודנטים בתוכניות התנסות מעשית בתעשייה, עלייה של 25% לעומת השנה הקודמת.

עם הצלחת הקורס הנוכחי והתוכנית המעשית, המכללה וחברת "חיפה נגב טכנולוגיות" כבר מתכננות להרחיב את שיתוף הפעולה. בקיץ הקרוב צפוי סטודנט נוסף מהמגמה לבקרה ואוטומציה לסיים את התנסותו המעשית בחברה, ובמקביל נערכים לקליטת 5 סטודנטים חדשים מהמגמות מכונות ובקרה ואוטומציה במסגרת מחזור התשפ"ד של "התוכנית הלאומית".

יוזמות אלו מציבות את המכללה הטכנולוגית באר שבע בחזית ההכשרה המקצועית בדרום הארץ. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הביקוש למהנדסים וטכנאים בתעשייה בדרום צפוי לגדול ב-15% בחמש השנים הקרובות, מה שמדגיש את חשיבות תוכניות ההכשרה של המכללה.

בסיכומו של דבר, שיתוף הפעולה בין המכללה הטכנולוגית באר שבע לבין "חיפה נגב טכנולוגיות" מהווה מודל לקשר הדוק בין אקדמיה לתעשייה, ומבטיח כי הנגב ימשיך להיות מוקד של חדשנות טכנולוגית ותעשייתית בישראל.