צעד קדימה לרווחת בעלי חיים: באר שבע, רהט וירוחם זוכות לתקציב ייעודי לטיפול בכלבים משוטטים

תוכנית חדשנית בהיקף של 1.2 מיליון שקלים, שמטרתה לתת מענה לבעיית הכלבים המשוטטים, הושקה על ידי משרד החקלאות
send whatsapp messsage send FB messsage
צעד קדימה לרווחת בעלי חיים: באר שבע, רהט וירוחם זוכות לתקציב ייעודי לטיפול בכלבים משוטטים צילום המחשה: Image by Chiemsee2024 from Pixabay

הדרום מתעורר לחיים חדשים, והפעם לא מדובר רק בבני אדם. בשורה מרעננת הגיעה השבוע ממשרד החקלאות וביטחון המזון, המבשרת על תוכנית חדשנית בהיקף של 1.2 מיליון שקלים, שמטרתה לתת מענה לבעיית הכלבים המשוטטים. באר שבע, רהט וירוחם נבחרו להיות חלק מקבוצה נבחרת של 30 רשויות ברחבי הארץ שיזכו לתמיכה זו, מה שמציב את הדרום בחזית המאבק לרווחת בעלי החיים.

ד"ר חן הניג, מנהלת אגף רווחת בעלי חיים במשרד החקלאות, מסבירה כי התוכנית נועדה לסייע לרשויות מקומיות שמתקשות לשאת בנטל הכספי של הטיפול בבעלי חיים. התמיכה תאפשר לרשויות לפעול באופן אקטיבי לטיפול בכלבים משוטטים ולמציאת בתים עבורם.

בבאר שבע, בירת הנגב, התוכנית מתקבלת בברכה. העיר, המתמודדת עם אתגרים רבים בתחום בעלי החיים, תוכל כעת להרחיב את פעילותה בתחום. ברהט, העיר הבדואית הגדולה בישראל, 
התוכנית מהווה הזדמנות ייחודית לשיפור המצב. הטיפול בכלבים משוטטים נתפס כחלק בלתי נפרד מאיכות החיים בעיר. בירוחם, עיר קטנה בלב המדבר, התוכנית מתקבלת בהתלהבות רבה כהזדמנות לשפר את איכות החיים של התושבים ושל בעלי החיים כאחד.

חברת הכנסת יסמין סקס פרידמן, תושבת באר שבע ופעילה ותיקה למען זכויות בעלי חיים, מברכת על התוכנית ורואה בה צעד חשוב בדרך לעיר ידידותית יותר לבעלי חיים.

התוכנית כוללת איסוף אקטיבי של כלבים משוטטים והעברתם לכלביות עירוניות, שיקום ואילוף התנהגותי של הכלבים, עיקור וסירוס למניעת התרבות לא מבוקרת, ופעולות לעידוד אימוץ אחראי, כולל ימי אימוץ וקמפיינים פרסומיים.

בעוד שהתוכנית מקיפה ערים נוספות ברחבי הארץ, כגון ירושלים, לוד, אשדוד, תל אביב-יפו, ראשון לציון, עכו ועוד, הדגש על הערים בדרום מהווה הכרה בצרכים הייחודיים של האזור. התקווה היא שהתוכנית תוביל לשיפור משמעותי ברווחת בעלי החיים ובאיכות החיים של התושבים כאחד.

משרד החקלאות מדגיש כי מטרת התוכנית היא להנחיל את עקרון הבעלות האחראית בקרב בעלי כלבים ולצמצם את מספר הגורים הנולדים וננטשים. עם יישום התוכנית, מצפים לראות ירידה במספר הכלבים המשוטטים ועלייה במספר האימוצים האחראיים.

התוכנית הזו מסמנת תחילתו של עידן חדש בדרום. עידן שבו הדאגה לחלש ביותר - גם אם הוא בעל ארבע רגליים - היא סימן להתקדמות והתפתחות של חברה שלמה. זהו צעד ראשון, אך משמעותי, בדרך להפיכת ערי הדרום למקום טוב יותר - לא רק לבני האדם, אלא גם לחבריהם בעלי הארבע רגליים.