שהות המפונים מעוטף עזה בבתי המלון תוארך עד ל-15 באוגוסט

61056 ישראלים מפונים מבתיהם בעוטף עזה - ואין, נכון להיום, צפי לחזרתם הביתה, בשל המשך הלחימה: ''משפחות עם ילדים לא יחזרו לכאן, השיקום עוד לא התחיל אפילו''
send whatsapp messsage send FB messsage
שהות המפונים מעוטף עזה בבתי המלון תוארך עד ל-15 באוגוסט צילום: קובי גדעון / לע''מ

הממשלה אישרה להאריך את שהות מפוני עוטף עזה בבתי המלון  עד ה-15 באוגוסט. מדובר ב-61.056 ישראלים שפונו מבתיהם בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, אשר בחלקם הקטן נקלט ביישובים בנגב, בהם באר שבע, חצרים ועומר. בחלק מיישובי העוטף אמנם האוכלוסיה חזרה, אבל מדובר בעיקר בבעלי תפקידים, אנשי ביטחון ומבוגרים. חלק מהקיבוצים טרם שוקמו ובקהילות יש חשש שכלל שחולף הזמן,  כך גובר הסיכוי להתפרקות הקהילות.

‘’אין לאן לחזור. הבתים עדיין שרופים וגם אם היינו מתעקשים, המלחמה נמשכת ועדיין יש שיגורים וניסיונות חדירה'', אומר חבר וותיק של אחד הקיבוצים, שפונה למרכז. ‘’אף אחד לא מבטיח לנו 100 אחוז ביטחון ובמצב הזה משפחות לא יחזרו. אנחנו יודעים שמדובר בעניין של שנים ויהיו מי שלא יחזרו כבר לקיבוץ אחרי הטראומה הזו''. דברים דומים אגב, שומעים מתושבי הצפון: ‘’קבעו לנו גבולות חדשים. במקום שחיזבאלהה וחמאס ייסוגו, פינו אותנו'', אומר לנו חקלאי וותיק מקו העימות.



אמנם שרת התחבורה, מירי רגב, התאפרה כי הממשלה ‘’עשתה דברים נפלאים ו-100,000 איש נמצאים בבתי מלון'', אבל המציאות במלונות קשה, בעיקר עבור בני נוער. כבר לפני שבעה חודשים הזהירו גורמי רווחה  בדיון חירום על מצבם של בני הנוער שפונו מעוטף עזה, בדיון בוועדת הזכויות הילד בכנסת. ד"ר פאולה רושקה, ממשרד הבריאות, סיפרה: "אנשי המקצוע בבתי המלון של המפונים מדווחים לנו על תופעה נרחבת של צריכת אלכוהול בקרב בני הנוער. אנחנו מציפים לכלל אנשי המקצוע במשרד הבריאות את הרצון הרגשי של בני נוער לצרוך אלכוהול בעקבות המצב הביטחוני".

‘’הצוות של בית המלון יוצא מגדרו לעשות למעננו כל מה שאפשר שנרגיש בבית'', מספרת לנו אחת המפונות. ‘’אבל זה לא בית. אני, בעלי ושני ילדים בחדר אחד. אז נכון, אנחנו לא ברחוב, אבל אנחנו לא בבית'' 

קראו עוד באותו נושא:

איבדו את החברים ואת הבית, נופלים לסמים ואלכוהול: מצוקת הנוער המפונה