''בבאר שבע שמים את ההבדלים בצד ופועלים לרווחת התושבים''
ד''ר רות פנרקל מסכמת שנה של עשייה רבה, רב תחומית ולדבריה מספקת מאוד'. היא חברת מועצת העיר מטעם הליכוד, מרצה לשעבר באוניברסיטת בן גוריון, מרצה במכללת קיי, כיום בבית ספר להורים, בעבר מנהלת תחום החינוך בעיריית באר שבע ומגשרת מוסמכת, יועצת משפחתית מוסמכת ומאמנת אישית מוסמכת. מרכזת במרכז גישור בבאר שבע.
''מסר חיינו הוא 'סור מרע ועשה טוב' ואכן צריכה להיות השתדלות והייתה השתדלות רבה לעשות טוב. אציין כמה תחומים: בהיבט אישי ציבורי, בהיבט פוליטי ערכי, ובהיבט לאומי כאור לגויים''.
''מקור הכוח שלנו, של מדינת ישראל ואזרחיה הוא החינוך וחבריי ואני אנשי החינוך זכינו בהקמת דורות רבים של תלמידים שהפכו להיות ממנהיגי העם הזה, חלקם חברי מועצת העיר באר שבע וראש העיר מר רוביק דנילוביץ''.
''אני נמנית על אלה שגאים באנשי החינוך של מדינת ישראל, גאה על מסירותם הרבה בשנות הקורונה, בעיתות מלחמה והן בחיי היום יום. ראינו במהלך שנה זו מעשי חסד רבים של אלפי מורים למען תלמידיהם. אני מצדיעה לצוותי המורים ולמכשירי ההורואה על פיתוח כישורי תקשורת מיטבית, פיתוח תוכניות תואמות מצב על התמודדות יום יומית עם נוער של שנות הקורונה, תקופה שהרע איתו ועם מצבו הנפשי. אנשי החינוך פיתחו יוזמות רבות לשלבו מחדש במערכת הקיימת''.
''בהיבט תרבותי העיר התפתחה בשנה האחרונה: התיאטרון, המשכן, בית מוריה, הפרינג', העיר העתיקה שפכה להיות מרכז תרבותי, הפארקים: פארק הסופרים למשל, העובדה שכל בעל תפקיד הן פוליטי והן מקצועי שם את טובת התושבים במקום הראשון. זה ניצחון מבחינתי של חברי המועצה ואנשי המקצוע''.
''כיו''ר וועדה לזכויות הילד מתוקף תפקידי זה במועצה, הפגשתי את חברי הוועדה עם יוזמות שונות ועם אנשי חינוך המתמודדים עם נוער בקצה הרצף וילדים עם לקויות למידה, עם מנהלי מוסדות פוסט-אשפוזיים ועם מנכ''לית מסלן, המתמודדת עם נפגעות בנושא המיני, עם עובדת סוציאלית המנהלת את מרכז החוסן בשדות נגב ועוד רבים רבים אחרים המנסים להראות כי יש דרכים רבות לשיקום ולסיוע ילדים ונוער אשר חוו חוויות קשות''.
''בהיבט החברתי אני רואה מסירות נפש רבה בתחום הסוציאלי, העירייה על מחלקותיה השונות, עמותות רבות מנסות לסייע לנפש הנזקקת, אם לאנשים עם מוגבלויות נפשיות או פיזיות ואם משפחות במצוקה כלכלית, ואם לנשים שנפגעו פגיעה מינית ואתגרים אחרים''.
''פעילותי בתחומים אלה באה לידי ביטוי בסדנאות והרצאות שונות שהעברתי. העברתי סדרת הרצאות ב'עמך', לניצולי שואה, הערבתי סדרת הרצאות במקלט לנשים מוכות, ברא''מ - ארגון מתנדבים בבאר שבע, נתתי הרצאות רבות אחרות בויצ''ו, מתנ''סים שונים, במסלן ובמועדוני קשישים, במועדוני גמלאים ואף פתחתי בביתי את 'מועדון השטרודל' שבו מתכנסות נשים מדי יום שני לשמיעת הרצאה בנושא הגיל השלישי ודרכי התמודדות עם המשפחה המורחבת''.
''מתוך הכספים שאספתי, תרמתי למקלט לנשים מוכות מספר פעמים פינוקים שונים, לפי בקשתה של מנהלת המקום: משחקים לילדים, כסאות לתינוקות או ארנקים מלאי כל טוב לנשות המקלט''.
''בכל מפגש כזה אני נחשפת לעשייה ההתנדבותית הגדולה בעיר, לתרומות כספיות של עמותות רבות, ערבות הדדית, ידיים מושטות כמו יד לחינוך וגמלאים המסייעים למוסדות החינוך בעיר וכן לדאגה אמיתית לתושבי העיר בגילאים השונים ועל פי צרכיהם הרבים''.
''עמותה נפלאה כמו 'יחדיו', בה אני חברת הנהלה, פועלת רבות בעיר למען מכורים, נפגעי נפש, נערות ונערים בסיכון ועוד סיוע כפי שנדרש וכל זאת, בשיתוף פעולה מלא עם אגף הרווחה בעירייה. בעת האחרונה הוקמה ועדה בשיתוף חברת כיוונים לטיפול בסוגיות של האזרח הוותיק בעיר והנני חברה בוועדה זו''.
''ביתי פתוח לכל קריאה ולכל אוזן קשבת, בהיותי מגשרת ויועצת, אני נותנת סיוע בתהנדבות''.
''בנושא הפוליטי, אציין לטובה את החברות והאהבה בין חברי מועצת העיר באר שבע, העיר משגשגת חברתית ושכונות שהשתקמו לבלי הכר כמו העיר העתיקה. השיח במועצת העיר ערכי חברתי בין חברי המועצה למרות השונות הפוליטית והדתית והגלאים השונים''.
''בהיבט תרבותי העיר התפתחה בשנה האחרונה: התיאטרון, המשכן, בית מוריה, הפרינג', העיר העתיקה שפכה להיות מרכז תרבותי, הפארקים: פארק הסופרים למשל, העובדה שכל בעל תפקיד הן פוליטי והן מקצועי שם את טובת התושבים במקום הראשון. זה ניצחון מבחינתי של חברי המועצה ואנשי המקצוע''.
''בנושא ההיבט הלאומי, באר שבע היא אור לגויים: באר שבע הוציאה מצטיינים בתחום הספורט, השחמט, אני באופן אישי מקיימת את מועדון השטרודל, מפגש שבועי לכל נשות חב''ד בעולם, בזום, מצטרפות נשים מסין, יפן, שוויץ, אוסטריה, ארה''ב, אוזבסקיסטן סיביר. זוהי סדנה שבועית להתמודדות עם אתגרי המשפחה ותוך כדי שליחות מאוד מורכבת''.
''באר שבע היא אור לגויים בהתייחסות לקהילה האתיופית - נבנה מתנ''ס חדש, אני באופן אישי בפורום תספ''א פורום ארצי של כל המכללות האקדמיות, מעלים את נושא העדה אתיופית על מנת להעצים אותם במוסדות להשכלה גבוהה. קיבלתי לא מעט תלמידים במכללת קיי מבני העדה. השנה מסיימות 5 נשים תואר ראשון ותעודת הוראה במסלול חינוך מיוחד, חלקן כבר מלמדות במוסדות חינוך בעיר''.
''החינוך הביתי והמשפחתי, מערכת החינוך היא מילת המפתח וככל שנרבה לעשות טוב כך יהיה טוב.בעזרת השם נעשה ונצליח''.
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''חדשות באר שבע והנגב 24/7'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]
תוכלו להעביר ישירות דיווחים מהשטח אל העורך האחראי דני בלר בטלפון 052-2394026 או במייל [email protected]
רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים: https://bit.ly/3UrCqMK