חודש הגאווה 2021: עיריית ב''ש דורגה במקום ה-8 ביחסה ללהט''בים
עיריית באר שבע מדורגת במקום השמיני הארץ ביחס ללהט"ב, כך עולה ממדד הגאווה ברשויות המקומיות של האגודה למען הלהט"ב. במקום הראשון והשני מדורגות עיריות ת"א יפו וגבעתיים ובתחתית הרשימה עיריות נהריה, יבנה ובית שמש.
בבאר שבע ייערך מצעד הגאווה, אחרי הפסקה של שנה בגלל מגפת הקורונה, ב-17 ביוני. האירוע יתקיים בהתאם להנחיות משרד הבריאות שיהיו תקפות לאותו יום ובמתכונת שתתאפשר בשל כך. במצעד האחרון, שנערך ב-2019, השתתפו כ-3,000 צועדים. בדרום ייערכו אירועי גאווה ומצעדים במספר ערים בלבד, בניגוד לגוש דן: בבאר שבע ב-17 ביוני, בשער הנגב ב-18, במצפה רמון ב-29, בקטורה ב-8 ביולי, באופקים ב-20 ביולי ובאילת, ב-29 ביולי.
מסלול מצעד הגאווה השנה שונה במקצת: המצעד ייערך בסימן "זה של כולנו", תוך שיתוף פעולה ואחדות בין כל מי שמאמין ומאמינה ששוויון זכויות, חירותו של אדם, וקבלת האחר הם בסיסיים. אלו הם זכויות יסוד אותם נזעק יחד במהלך הצעידה, עד לעצרת המרכזית. ההתכנסות תהיה בשעה 17:00 ברחבת יעלים. המצעד ימשיך דרך רחוב המשחררים לרחבת העירייה עד לעצרת המרכזית. העצרת תתחיל בשעה 20:00. הצועדים יידרשו להציג תעודת מתחסן.
דירוג הרשויות המקומיות לשנת 2021 (מקור: האגודה למען הלהט''ב)
המדד שמתפרסם בפתח חודש הגאווה, בדק בצורה מקיפה את יחסן של ערים ורשויות מקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת. השנה נמדדו 47 ערים ורשויות מקומיות שמקדמות עשייה למען להט"ב ומלוות על ידי האגודה על סמך עשרות שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית ותרבות. מטרת הפרויקט הינה לקדם מרחב בטוח ללהט"ב בכל מקום בישראל. נבדק בין היתר, האם העירייה אישרה רישום זוגיות ללהט"ב והתאימה את הטפסים העירוניים עבור משפחות גאות, האם קיים מענה טיפולי עבור להט"ב והאם עירייה תמכה או סירבה לתמוך באירוע הגאווה.
עיריית באר שבע, שדורגה במקום השמיני, משתתפת בתחזוק והפעלת מבנה הבית הגאה- המרכז הקהילתי בעיר ותומכת באירועי הגאווה בעיר. בשנה האחרונה, הוקמה קהילת מגורים סטודנטיאלית גאה בשכונה ג' ע"י האחווה הסטודנטיאלית הגאה, המלווה באופן צמוד ע"י העירייה.
עוד עולה כי בעיר קיימת קבוצה של ארגון הנוער הגאה איגי בתמיכה מלאה של העירייה, העירייה מקיימת הכשרות לצוותי החינוך בנושא נוער להט"ב, העירייה מעסיקה אחראי להט"ב בשירות הפסיכולוגי החינוכי ועו"ס שאחראי על נושא הלהט"ב בשירותי הרווחה וקיימה הכשרות בנושא להט"ב לצוותי הרווחה. כמו כן, בעירייה יש מחזיק תיק הקהילה הגאה, כולל תקציב ייעודי.
לצד זאת, העירייה לא התאימה את טפסי העירייה למשפחות גאות ולא מאפשרת רישום זוגיות לזוגות להט"ב לצורך קבלת זכויות והטבות.
על פי הנתונים הארציים, כ-11 ערים ורשויות מקומיות אישרו רישום זוגיות לזוגות להט"ב לצורך קבלת זכויות ושירותים מהרשות המקומית וכ-28 רשויות מקומיות התאימו השנה את הטפסים העירוניים למשפחות גאות ו-20 מתוכן התאימו את הטפסים באופן מלא. בכ-21 רשויות מקומיות קיים עו"ס פעיל שאחראי על נושא הלהט"ב וכ-17 רשויות ביצעו הכשרה בנושא להט"ב לצוותי הרווחה.
הרשויות המקומיות היחידות שנכנסו לדירוג בנגב הן באר שבע (במקום ה-8), שער הנגב (במקום ה-32) ודימונה (המקום ה-33). בשנה החולפת, כאמור, לא נערך מצעד בבאר שבע בשל מגפת הקורונה, אך נערכה הפגנה אחת, בעקבות פגיעה בבית בעיר העתיקה, בו מתוגרר זוג להט''בי. כמו בתחומים אחרים, פעילויות הבית הגאה לא נפסקו, אך חלקן הגדול הועבר למתכונת מקוונת. המענה הקהילתי לא נפסק בבאר שבע. השנה, עם הירידה החדה בתחלואת הקורונה ופתיחת המשק, הקהילה הלהט''בית בבאר שבע מקלת חזרה חלק מהנראות שלה.
מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב רן שלהבי: ''בשנים האחרות בישראל חלה מהפכה מקומית גאה. נתוני המדד מראים את כוחה הארצי של הקהילה הגאה והמאבק הגאה בכל הארץ. אנחנו רואים ורואות יותר ויותר ראשי עיר, חברי מועצה, פעילים ותושבים ותושבות שמצטרפים למסע שלנו לשיוויון וביטחון עבור כל אחד ואחת. בכל הארץ יש התעוררות של עשרות התארגנויות גאות של פעילים ופעילות מהקהילה הגאה שאנחנו מלווים ושפועלות יום יום ליצירת מרחב בטוח ללהט"ב בכל יישוב, עיר וכפר ברחבי הארץ. המאבק שלנו לחיים בביטחון ובכבוד ולהיות מי שאנחנו בכל מקום בארץ עוד רחוק מלהסתיים ואנחנו נמשיך להביא את אור הסובלנות והגאווה לכל ישראל".
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]