תחרות ''פסיפס ישראלי'': מציאות ורגש על במה אחת

ביום חמישי האחרון, גודמן – בית הספר למשחק בנגב, הפך לזירה סוערת של יצירה ורגש. אירוע הגמר של תחרות "פסיפס ישראלי" 2025 התקיים באולם המרכזי, והביא לבמה שנים-עשר מונולוגים מקוריים, שנכתבו ובוצעו על ידי סטודנטים וסטודנטיות מבית הספר. המונולוגים עסקו בשאלות של זהות, משפחה, מילואים, אובדן, שייכות, זוגיות ואתגרים חברתיים עכשוויים.
האירוע, בחסות חברת אדמה מכתשים, התקיים זו השנה החמישית ברציפות, ומטרתו להעלות תכנים חברתיים ואישיים הנובעים מהוויית החיים הישראלית – דרך עיני היוצרים הצעירים.
המונולוג הזוכה, שכתבה וביצעה מיכל לוי, הצליח לרגש ולהצחיק בו־זמנית עם יצירה חכמה ומקורית, עדכנית ונוגעת ללב. לוי יצרה גרסה עכשווית לפרק בתוכנית הילדים המיתולוגית "החדר של חני", אותה הפכה ל־"החדר של חגית" – דמות שמלווה ילדים בזמנים לא פשוטים של מציאות ביטחונית מתוחה. בקטע שלה היא הדריכה, באמצעות תיאטרון בובות, את הילדים (וגם את המבוגרים) איך להיכנס בבטחה לממ"ד בזמן אזעקה, איך "להתעודד כשאבא במילואים כבר שנתיים", ואף שילבה שירים צבעוניים ועצות שימושיות עם קריצה קומית. המונולוג שילב תמימות ילדותית עם ביקורת חכמה על המצב והציג קול אישי ובועט, מלא מקוריות, הנותן ביטוי כן להתמודדות של משפחות וילדים בתקופה מורכבת.
האירוע התקיים בנוכחות קהל רב, ובהם אנשי תרבות, משפחות ואורחים מהתעשייה ומהחינוך. את הניהול האמנותי והבימוי הובילה ליאור ישראל, המשמשת כיום כרכזת הפדגוגית-אמנותית בבית הספר. צוות השופטים המגוון, שבו נכללו גם השחקן דין מירושניקוב ומנכ"לית תיאטרון הפרינג' אפרת זיו אספיס, כלל נציגים מתחומי התרבות, התעשייה והחינוך, ובחר בזוכים מתוך המועמדים המוכשרים. הזוכים קיבלו מלגות הצטיינות מטעם אדמה מכתשים, כהוקרה על יצירה אמנותית שמקדמת שינוי חברתי ורגשי.
אלי לרר, מנכ"ל אדמה מכתשים, בירך את המשתתפים ואמר: "תודה לסטודנטיות ולסטודנטים למשחק שהופיעו בערב תחרות המונולוגים. נהניתי והתרגשתי מכל אחד ואחת מכם, עם הכישרון והמקצועיות שהפגנתם. אני גאה בעשייה האמנותית של התיאטרון בבאר שבע ובבית הספר למשחק גודמן. הקשר שלנו לגודמן והרצון שלנו להיות שותפים הוא חלק מה-DNA של החברה. אנו, בתעשייה, מאמינים בשיתופי פעולה ובחיבורים עם הקהילה ובקידום תוכניות משמעותיות ומצליחות".
שמוליק יפרח, מנהל בית הספר גודמן, סיכם: "אני מבקש להודות למנכ"ל מכתשים, אלי לרר, ולחברה עצמה, על הקשר החם והמתמשך בין החברה לגודמן למן יומו הראשון. כמו כן, אני רוצה לציין במיוחד את אשת הקהילה של חברת מכתשים, אילנה סיסו, על החיבוק החם, ועל כך שהיא לא מסתפקת רק בתרומה הכספית, אלא הפכה לחלק ממשפחת גודמן במלוא מובן המילה".