הלהיט האיטלקי במרק: מתכון למרק לזניה שכולם מדברים עליו
כל השכבות האהובות – בגרסה חמימה בקערה אחת

עדי בן עזרא,
יום שלישי |
06.05.25 | 16:57
זה התחיל משיחת ערב גשום בין חברים – כל אחד הביא איתו משהו קטן. ואז מישהו הוציא סיר מרק שהריח כמו לזניה. כן, מרק. טעם של שכבות עגבנייה, גבינה ותיבול איטלקי – רק בכף. זו לא הייתה פנטזיה, אלא המצאה חדשה שסחפה את הרשת והפכה גם את המטבח הביתי שלי למקום מחבק יותר.
מצרכים:
230 גרם דפי לזניה
1 בצל, 1 גזר, 1 גבעול סלרי – קצוצים
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
800 גרם עגבניות מרוסקות
6 כוסות ציר ירקות
חופן עלי תרד
תבלינים: מלח, פלפל, תימין, אורגנו
גבינות: ½ כוס פרמזן, ¼ כוס ריקוטה, ¼ כוס מוצרלה
עלי בזיליקום
בשלו את הירקות, הוסיפו את הנוזלים והתבלינים, שלבו את הפסטה והגבינות. הגשה עם כף ריקוטה במרכז תהפוך כל מרק לחוויה.
טיפ: מי שאוהב חריפות – הוספת נגיעה של צ'ילי יבש או טבסקו לקראת הסוף תשדרג את החוויה.