הסלט שהשתלט על הרשת: מתכון המלפפונים שכבש את טיקטוק
פריך, מרענן וחריף בדיוק במידה – כך תכינו את הסלט הכי מדובר בעולם

עדי בן עזרא,
יום שלישי |
06.05.25 | 10:25
בוקר אחד, אחרי ריצה קצרה בטיילת, עצרתי ליד חבר עם קופסת סלט קטנה ביד. "רוצה ביס?" הוא שאל, ולא ידעתי שמהרגע הזה – אני מכור. זה היה הסלט הכי מרענן שטעמתי – מלפפונים דקים, טעם חמצמץ מתקתק וקריספיות מהפנטת. כששאלתי מה זה, הוא חייך ואמר – "זה מטיקטוק, אחי".
הכנת הסלט הוויראלי:
5 מלפפונים קטנים, פרוסים דק
שן שום כתושה
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1 כפית דבש
½ כפית פתיתי צ׳ילי יבש
כמה טיפות שמן שומשום
2 כפות שומשום קלוי
ערבבו יחד את חומרי הרוטב, הוסיפו למלפפונים וערבבו. השאירו למנוחה קצרה וגשו לנשנוש הכי ממכר של הקיץ.
טיפ: אפשר להכניס את כל המרכיבים לצנצנת ולנער – זה גם מערבב מושלם, וגם הופך את הסלט לנייד ומוכן לפיקניק.