שערוריית תווי הנכה בבאר שבע: מי באמת זקוק להם ומי מנצל את השיטה?

מספר תווי הנכה בישראל זינק ל-665 אלף תוך חמש שנים – ומחציתם חשודים כמזוייפים. בבאר שבע לבדה אלפי כלי רכב נהנים מההטבה – אבל כמה מהם באמת זכאים?
send whatsapp messsage send FB messsage
Скандал с парковочными удостоверениями для инвалидов в Беэр-Шеве: кто действительно нуждается в них, а кто пользуется системой в своих интересах? המחשה

פרשת תווי הנכה המזויפים ממשיכה להסעיר את המדינה, עם נתונים מדאיגים שנחשפו לאחרונה בוועדת הכלכלה של הכנסת. אם בשנת 2020 היו בישראל כ-90 אלף תווי נכה רשומים, הרי שהיום מספרם עומד על כ-665 אלף – זינוק של 600% בתוך חמש שנים בלבד. מומחים מזהירים כי מחצית מהתווים שהונפקו מאז 2020 ניתנו לנכים "פיקטיביים", כלומר, לאנשים שלא באמת עומדים בקריטריונים.

באר שבע וסביבתה: עלייה חדה במספר התווים
בבאר שבע לבדה רשומים כיום 8,276 מחזיקי תג נכה, המהווים 3.1% מכלל בעלי תווי הנכה בישראל. בנוסף, 12,601 כלי רכב בעיר משויכים לתגי נכה. מדובר בעלייה חדה לעומת השנים הקודמות, אשר מעלה סימני שאלה רבים בנוגע לשימוש בתווים הללו בעיר ועל כמות החניות המוקצות עבור החניות.

משה, מחזיק בתו נכה בבאר שבע ובפניה אל המערכת טוען כי בכל פעם שמגיע למשחק באצטדיון טרנר  מעל חצי שעה לפני המשחק ואין לו חיניה בחניית נכים, כך שנאלץ בכל פעם למצוא מקום מרוחק יותר.

לפי נתונים רשמיים, מספר הדו"חות שחולקו בבאר שבע בגין חניה לא חוקית בחניית נכים עלה בצורה חדה, מ-280 דו"חות בשנת 2018 ל-1,097 דו"חות בשנת 2022. למרות זאת, בבאר שבע נרשם מספר דו"חות נמוך יחסית לערים גדולות אחרות, מה שמעלה תהיות לגבי מידת האכיפה של תופעת השימוש הפסול בתווים בעיר.

איך הפכו תווי הנכה לכרטיס כניסה לחניה חינם ולפטור מאגרות רישוי?
תווי נכה מעניקים למחזיקיהם זכות לחנות בחניות נכים שמורות, פטור מתשלום חניה במקומות רבים ואף נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית (נת"צ). אלא שמסתבר, שחלק גדול ממחזיקי התווים מנצלים אותם לרעה – רבים מהם אינם נכים כלל, אלא השיגו את התו בדרכים מפוקפקות, לעיתים באמצעות מאכערים או רופאים שסיפקו אישורים פיקטיביים.

ח"כ משה סלומון, מיוזמי הדיון בכנסת בנושא, אמר כי "מי שמשלם את המחיר הם הנכים האמיתיים, שלא מצליחים למצוא חניה בגלל המחדל המתמשך הזה. המערכת יצאה משליטה – וצריך לעצור את זה עכשיו". גם ח"כ מירב בן ארי הצטרפה לקריאה לטפל בתופעה: "מי שמחזיק תו מזויף לא משלם חניה ולא משלם אגרות רישוי – וזה עולה למדינה רבע מיליארד שקל בשנה!".

משטרת ישראל ומשרד התחבורה מנסים להילחם בתופעה – אבל זה מספיק?
בעקבות ההונאה הנרחבת, משרד התחבורה הודיע כי יגבש בתוך חודש קריטריונים מחמירים יותר לקבלת תו נכה וינסה לשלול תווים שניתנו שלא כדין. בנוסף, המשטרה פתחה בחקירה פלילית נגד רשת מאכערים ורופאים שסייעו לזיוף תווי נכה, והמשטרה כבר עיכבה לחקירה חשודים בפרשה.

גם בבאר שבע מתכוונים לפעול ביתר שאת. עיריית באר שבע, המאפשרת לתושבים בעלי מוגבלויות להגיש בקשות להקצאת מקום חניה אישי, מבטיחה להדק את הבדיקות ולפעול למיגור השימוש הבלתי חוקי בתווי נכה.

הנכים דורשים: "להחזיר לנו את החניות!"
יובל וגנר, יו"ר עמותת "נגישות ישראל", קרא לפעול במהירות נגד הזיופים: "מי שגונב תו נכה לא רק עובר עבירה פלילית – הוא פוגע ישירות בנכים שבאמת זקוקים לזה. המצב הזה בלתי נסבל – אנשים עם מוגבלות נמנעים מלצאת מהבית כי הם לא מצליחים למצוא חניה".

ועדת הכלכלה של הכנסת דורשת החמרת ענישה על זיוף תווי נכה לצד חיזוק האכיפה והגבלת הנפקת תווים חדשים. בינתיים, הנכים האמיתיים ממשיכים לסבול, הציבור הרחב צופה בזעם, ורשויות האכיפה מנסות לרדוף אחרי העבריינים – בתקווה שהפעם, השיטה המניפולטיבית תיחסם אחת ולתמיד.