קרית בית הלוי בנתיבות: פרויקט דיור חדש לחרדים בנגב – ומה עם הצעירים בנגב?

ביום חמישי הקרוב ייערך בנתיבות אירוע חגיגי להנחת אבן הפינה לקרית בית הלוי, שכונה חרדית חדשה שתוקם בנגב ותספק פתרון דיור לאברכים ולמשפחות חרדיות במחירים מוזלים במיוחד. מדובר בפרויקט המיועד לקהילות המגזר החרדי, הכולל דירות מרווחות לצד מוסדות חינוך וישיבות שישמשו את תושבי השכונה.
המעמד החגיגי יתקיים בהשתתפות מרנן ורבנן, גדולי הדור, ובראשם מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א ומרנן חברי מועצת גדולי התורה שליט”א. הפרויקט, המיועד לבוגרי ישיבות, זוכה לברכתם ועידודם של מנהיגי הציבור החרדי, ונראה שכבר כעת יש ביקוש רב לדירות בשלבים הראשונים.
האם נתיבות הופכת לעיר חרדית?
נתיבות, שבעבר נחשבה לעיר פריפריה עם אוכלוסייה מגוונת, נמצאת בשנים האחרונות בתהליך שינוי משמעותי עם גידול משמעותי של אוכלוסייה חרדית. הקמת קרית בית הלוי מהווה ציון דרך נוסף במגמה זו, כשבמקביל עולה השאלה: האם המגזר הכללי מקבל מענה לצורכי הדיור שלו?
"בעוד שהממשלה מקצה תקציבים ותשתיות לפרויקטים ממוקדים כמו קרית בית הלוי, לא ניתן להתעלם מהמצוקה הגוברת של זוגות צעירים, סטודנטים ואוכלוסיות נוספות, בעיקר בבאר שבע ובסביבתה, שמתקשות למצוא דיור במחירים נגישים", אומר פעיל חברתי מהאזור.
הפתרונות הממשלתיים לא מספיקים
בעוד הפרויקט החרדי מתקדם בקצב מהיר, אזורים אחרים בנגב, כמו באר שבע ואופקים, סובלים ממחסור בדיור בר השגה, שמוביל לנטישת צעירים למרכז הארץ. פעילים חברתיים קוראים לממשלה להציג תוכניות רחבות היקף שיטפלו בכלל האוכלוסיות בנגב, ולא רק במגזר אחד.
נתיבות מול באר שבע: האם יש תחרות?
התרחבות השכונה החרדית בנתיבות לא רק משנה את פניה של העיר, אלא גם מציבה אתגר לבאר שבע, שמנסה למתג עצמה כעיר מובילה בנגב (מטרופולין). הקצאת המשאבים לפרויקטים כמו קרית בית הלוי מעלה תהיות על סדרי העדיפויות של הממשלה בנוגע להשקעה בערי הנגב.
קרית בית הלוי מביאה איתה בשורה לעולם הדיור החרדי בנגב, אך מעלה שאלות לגבי חלוקת המשאבים וההתעלמות מצרכים של מגזרים אחרים באזור. האם הממשלה תצליח לאזן בין הדרישות השונות ולהביא פתרונות גם לאוכלוסיות הכלליות? ימים יגידו.