רוביק דנילוביץ' בקריאה דחופה לפתיחת לימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון

ראש עיריית באר שבע פנה למל'ג ולוועדה לתקצוב בדרישה להפעיל תוכנית ללימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון, בעקבות פערים חמורים בשירותי הטיפול בדרום והשפעותיהם על אלפי משפחות אשר מוביל לזמני המתנה
send whatsapp messsage send FB messsage
רוביק דנילוביץ' בקריאה דחופה לפתיחת לימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', פנה בימים האחרונים למועצה להשכלה גבוהה ולוועדה לתקצוב (ות"ת) בקריאה דחופה לאשר פתיחת תוכנית ללימודי קלינאות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון בנגב. במכתבו המפורט, שהועבר לידי פרופ' מקורי, יו"ר הות"ת, וד"ר ורדה בן שאול, מ"מ מנכ"ל המל"ג, הצביע דנילוביץ' על פערים מדאיגים בשירותי הטיפול בדרום, אשר פוגעים קשות באלפי משפחות באזור.

"כשיעור קלינאי התקשורת באזור הדרום עומד על 0.38 ל-1,000 נפש בלבד, לעומת 0.67 בממוצע הארצי, מדובר בפערים חריפים הפוגעים באזרחי הדרום, בעיקר בילדים," כתב דנילוביץ'. "המצוקה הזו מורגשת בכל תחומי החיים - בבתי הספר, בגנים, ובמערכות הרווחה, והיא יוצרת זעקה קורעת לב של משפחות רבות שאינן מצליחות לקבל טיפול בסיסי עבור ילדיהן."

דנילוביץ' הדגיש גם את המצב המיוחד בו נמצא חבל הדרום לאחר האסון הקשה של 7 באוקטובר, וקרא לא להשאיר את האזור ללא מענה מקצועי הולם. לדבריו, אוניברסיטת בן גוריון בנגב כבר הביעה נכונות להפעיל תוכנית ללימודי קלינאות תקשורת, וכל שנותר הוא לאשר את המהלך: "ככל שהזמן חולף ואין מענה מקצועי-טיפולי, אנו חורצים את דינם של אזרחים רבים, רובם ילדים, שגורלם נחרץ."
המחסור בקלינאי תקשורת דווח על תורים של עד שנתיים בקופות החולים לקבלת טיפול, מה שמוביל לעיכובים משמעותיים בטיפול בילדים עם בעיות שפה ודיבור.

מצוקת הדרום דורשת מענה מיידי
נתוני הפערים בשירותי קלינאות התקשורת בדרום מאירים תמונה עגומה, כאשר משפחות רבות נאלצות להמתין חודשים ארוכים ואף שנים לטיפול מקצועי. המצב הזה מוביל להשפעות ארוכות טווח על ילדים, המתמודדים עם בעיות תקשורת והתפתחות ללא תמיכה מתאימה.

אוניברסיטת בן גוריון נחשבת למוקד אקדמי מרכזי בנגב, והפעלת תוכנית לימודים בתחום חיוני זה תוכל לספק מענה מקצועי לאזור כולו ולחזק את מערכת החינוך, הבריאות והרווחה.
פתיחת תוכנית לימודים ייעודית באוניברסיטת בן-גוריון עשויה לסייע בצמצום הפערים ובהכשרת כוח אדם מקצועי בתחום, ובכך לשפר את השירותים הניתנים לתושבי הדרום.

דנילוביץ', שמוביל את המאבק, מסר: "הגיע הזמן להשקיע בדרום, לתת לתושביו את הכלים והמשאבים הדרושים, ולאפשר למשפחות לחיות בכבוד וביטחון. נמשיך להיאבק עד שנראה שינוי."