כנס חדשנות בבאר שבע - הכלים החדשים שישנו את אבטחת המידע ברשויות המקומיות

באר שבע, המוכרת כבירת הסייבר של ישראל, אירחה בשבוע שעבר כנס ייחודי ששם דגש על אחד הנושאים הבוערים בעידן המודרני: אבטחת מידע ברשויות המקומיות. הכנס, ביוזמת מערך הדיגיטל הלאומי, נועד לחשוף את הכלים והיכולות של המרכז הממשלתי לתפעול אבטחת מידע (SOC) ולחזק את הגנת הסייבר של רשויות מקומיות ברחבי הארץ.
בכנס השתתפו כ-60 נציגים מרשויות מקומיות, בהם מנהלי מערכות מידע ומנהלי אבטחת מידע, שהביעו עניין רב במידע ובכלים שהוצגו. במהלך האירוע הוצגו תהליכים מתקדמים לניהול ותפעול מערכות אבטחת מידע, לצד מערכות המספקות מענה למצבי חירום.
אחת התוכניות המרכזיות שהוצגו בכנס היא מיזם "265" – יוזמה שנועדה ליצור קהילת סייבר מקומית אשר תספק פתרונות לאתגרים בזמן שגרה ובחירום. המיזם נועד לאגד כוחות בין הרשויות ולשפר את ההיערכות לאירועים טכנולוגיים משמעותיים, בדגש על עבודה משותפת וחדשנות.
במהלך הכנס, נציגי היחידה לקידום דיגיטל בשלטון המקומי במערך הדיגיטל הלאומי, הציגו שיטות עבודה והסבירו כיצד הרשויות המקומיות יכולות לשדרג את מערכותיהן בעזרת הכלים של המרכז הממשלתי לתפעול אבטחת מידע. "הדיגיטלית," בית הספר להכשרות של מערך הדיגיטל הלאומי, העניקה לנציגי הרשויות תמיכה מקצועית בהבנת הכלים הטכנולוגיים.
מיקומה של באר שבע כמרכז דיגיטלי אינו מקרי. העיר מובילה תהליכי חדשנות טכנולוגיים בתחומי הסייבר והדיגיטל, והכנס הוא דוגמה לשיתופי הפעולה החשובים שנרקמים בעיר. לביא שטוקהמר, ראש המרכז הארצי לניהול אירועי סייבר, אמר: “באר שבע הפכה למרכז ידע עולמי בתחום הסייבר, והכנס הזה הוא עוד שלב במימוש החזון של ישראל כמעצמת סייבר עולמית.”
הכנס מדגיש את החשיבות של בניית שיתופי פעולה בין מערך הדיגיטל הלאומי לרשויות המקומיות, תוך שאיפה לשפר את התשתיות הדיגיטליות ואת רמת האבטחה. עם מיזמים כמו "265" וכלים מתקדמים נוספים, באר שבע ממשיכה לחזק את מעמדה כמרכז החדשנות של ישראל, ולתת דוגמה לשאר הרשויות.