כנס חדשני בנגב: כך מייצרים שינוי אמיתי בחינוך!

באוניברסיטת בן-גוריון נפגשו אנשי חינוך, מחקר, ופילנתרופיה כדי לגשר בין תובנות אקדמיות לעשייה חינוכית, במטרה לשפר את חייהם של צעירים ולצמצם פערים חברתיים.
send whatsapp messsage send FB messsage
כנס חדשני בנגב: כך מייצרים שינוי אמיתי בחינוך! צילום: MEIR38 - CC BY SA 4.0

השבוע נערך כנס מיוחד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שכותרתו 'מחברים עשייה ומחקר בחינוך'. הכנס איגד אנשי חינוך, חוקרים, פעילי עמותות ופילנתרופים במטרה לייצר גשר בין מחקר אקדמי לבין מדיניות ופרקטיקה בשטח. הדיונים התמקדו בשאלות משמעותיות כמו: כיצד ניתן לשפר את חייהם של צעירים? איך אפשר לצמצם אי שוויון חברתי? והאם ניתן לתרגם ידע מחקרי למדיניות חינוכית המשפיעה על השדה החינוכי?

בין הנושאים שהועלו בכנס: הוגנות מגדרית בשיח הכיתתי, קידום שוויון בלימודי מתמטיקה, ועידוד מוביליות חברתית. האירוע, שנערך בשיתוף פעולה עם גופים מובילים באקדמיה כמו האוניברסיטה העברית ומכללת קיי, הדגיש את החשיבות של שותפויות אקדמיה-שדה כדי לייצר תוצאות המקדמות שינוי אמיתי בחינוך.

הדובר המרכזי בכנס היה פרופ' אדם גמארן, נשיא קרן William T. Grant, אשר שיתף מהניסיון האמריקאי בשיפור חייהם של צעירים והבהיר את חשיבות השימוש בידע מחקרי בפועל: "ידע שלא נעשה בו שימוש הוא כמו ספר שלא ירד מהמדף", ציין. הוא הביע ביקורת על כך שרוב החוקרים בתחום החברתי מתוגמלים על פרסומים אקדמיים בלבד, ללא תמריצים על יישום שמטרתו לשפר את החברה.  

גם פרופ' אדם לפסטיין, מנהל בית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית, הצטרף לדבריו ונתן זווית מקומית. "יש הרבה אתגרים בשילוב מחקר ועשייה, אך בכנס זה ברור כי יש עניין רב בנושא. תחום הפילנתרופיה גם הוא מראה עניין גובר במחקר חינוכי יישומי", אמר לפסטיין, והביע אופטימיות לגבי עתיד שיתוף הפעולה בין האקדמיה לשדה החינוכי.