המצוקה גוברת בדרום: ''מבוגרים חווים הרעה כלכלית ונפשית בעקבות המלחמה''

סקר חדש שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה עבור עמותת "מטב" חושף נתונים מדאיגים על מצבו של הציבור הוותיק בישראל בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר ושנה של מלחמה מתמשכת. הסקר מצביע על כך שכ-30% מבני הגיל השלישי בישראל מדווחים על הרעה במצבם הכלכלי בשנה האחרונה, לעומת התקופה שלפני המלחמה. בנוסף, 63.6% מהנשאלים מעידים על שינוי לרעה במצבם הנפשי, ו-69.3% דיווחו על ירידה בתחושת הביטחון האישי בעקבות המלחמה.
הסקר נערך בקרב 568 נשאלים בגילאי 62 ומעלה, ובו עלו נתונים המצביעים על עלייה בתחושת הבדידות, כאשר 24.7% דיווחו כי הם מרגישים יותר בודדים מאז פרוץ המלחמה. הנתונים מצביעים על כך שתושבי הדרום חווים את ההשלכות הכלכליות במידה גבוהה – 25.9% מהם מעידים כי מצבם הכלכלי הורע בשנה האחרונה.
ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת "מטב", שהתייחס לממצאי הסקר אמר: "השנה האחרונה הייתה מורכבת וקשה במיוחד עבור האזרחים הוותיקים שלנו. רבים מהם חוו ירידה ברווחתם הנפשית והכלכלית, תחושת הבדידות גברה, והמשבר הביטחוני השאיר אותם פגיעים יותר מתמיד." שטרסברג קרא למשרדי הממשלה ולארגוני החברה האזרחית להתגייס לסיוע לציבור הוותיק, בדומה למה שנעשה במשבר הקורונה.
פילוחים נוספים שעלו מהסקר:
לפי מגדר: 33.4% מהנשים מעידות על הרעה כלכלית לעומת 25.9% מהגברים. בתחום הנפשי, 71.4% מהנשים דיווחו על שינוי לרעה, לעומת 54.2% מהגברים.
לפי גיל: בקרב בני 62-70, 32.9% דיווחו על הרעה כלכלית, לעומת 26.7% מבני 71 ומעלה.
לפי רמת דתיות: 33.5% מהחילונים דיווחו על הרעה כלכלית, לעומת 31.4% מהמסורתיים ו-19.2% מהדתיים-חרדים.