''רוצים את ילדי הנגב בבסיסי התקשוב בבאר שבע, לא רק חיילים שבאים ברכבות מהמרכז''

בעמותת 'בנתיבי אודי' מזהירים: פוטנציאל בני הנוער בבירת הנגב לא ממומש. בזמן שצה''ל אינו מפרסם נתונים רשמיים, ממידע שהגיע למערכת עולה כי אחוז המתקבלים ליחידות דוגמת 8200 נמוך מאוד בשל תנאי סף גבוהים
send whatsapp messsage send FB messsage
''רוצים את ילדי הנגב בבסיסי התקשוב בבאר שבע, לא רק חיילים שבאים ברכבות מהמרכז'' 8200 (צילום: דובר צה''ל)

נתוני הגיוס של צעירי באר שבע ליחידות העלית הטכנולוגיות של צה"ל מראים מגמה מדאיגה: מספר המצטרפים מבירת הנגב ליחידות מובילות דוגמת 8200 ויחידות הסייבר נשאר נמוך מאוד, ומרבית המקומות מאוישים על ידי חיילים המגיעים בעיקר ממרכז הארץ, מיישובים אמידים עם מערכות חינוך חזקות. 
לפי מידע שהגיע למערכת, צה"ל נמנע מלפרסם את הנתונים, אך מדובר בכמות זעומה בלבד של צעירים מבאר שבע וחלק' מיישובי הנגב הצליחים לעבור את תנאי הסף. אלו שכן עוברים, נתקלים לעיתים קרובות בקושי חברתי מול חבריהם מהמרכז, כפי שסיפר הורה למשרתת ביחידת סייבר. הבעיה אינה חדשה, אך בנגב לא מצליחים למצוא לה פתרון. הפערים קיימים והם רק מתרחבים במהלך השנים.


אנחנו רוצים לראות יותר בוגרים שלנו לא רק ביחידות הטכנולוגיות בצה"ל, אלא גם משתלבים בהצלחה בעולם ההייטק הישראלי
 


יחידת העלית הצה''לית אינה יכולה לעשות הנחות למשרתים בה. היא בוחנת אותם בפינצטה וגם שומרת עליהם מפני בריחה לשוק הפרטי. בשנים האחרונות ניסו לעשות דה לגיטימציה ליחידות הטכנולוגיה ולהכניס דיבורים על אפליה עדתית לכאורה, אבל האמת היא שהכל מתחיל ונגמר בהשקעה בחינוך. ישובים אמידים ובעיקר משפחות אמידות, יכולים להרשות לעצמם למשוך אליהם את הטובים שבכוחות ההוראה. 

 

פרופ דן בלומברג, דר חפצי זהר ומרדכי אלגרבלי בפתיחת שנה בבאר שבע. קרדיט: אורי לבני

במסגרת אירוע פתיחת השנה של תוכנית "ניצנים" בעמותת "בנתיבי אודי" במשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע, התייחס מייסד העמותה, איש העסקים מרדכי אלגרבלי, לסוגיה הבוערת: "רוצים את ילדי הנגב בבסיסי התקשוב בבאר שבע, לא רק חיילים שבאים ברכבות מהמרכז!". אלגרבלי הדגיש את חשיבות התמיכה בצעירי הדרום, במיוחד לאור המחסור המשמעותי בנציגות שלהם ביחידות העלית.
 

יחידת 8200 (צילום: דובר צה''ל)


באירוע השתתפו מאות תלמידים, הורים, נציגים מהצבא ומהמגזר העסקי, בהם סגנית ראש עיריית באר שבע, ד"ר חפצי זוהר, אל"מ אווה שולמן-חנגה, ופרופ' דן בלומברג מאוניברסיטת בן גוריון. במהלך הטקס הביעו המשתתפים תקווה כי התוכנית תסייע לגשר על הפערים הקיימים ולייצר לנוער המקומי הזדמנויות שוות להשתלבות ביחידות העילית של צה"ל.

יו"ר מרכז אודי, תא"ל (מיל') ארנון זוארץ, אמר: "למרות מצב המלחמה, אנחנו רואים איך החוסן הישראלי הולך וגדל, וזה הסיפוק הכי גדול. אנחנו רוצים לראות יותר בוגרים שלנו לא רק ביחידות הטכנולוגיות בצה"ל, אלא גם משתלבים בהצלחה בעולם ההייטק הישראלי".

תוכנית "ניצנים" של עמותת "בנתיבי אודי" הוקמה במטרה לאתר ולהכשיר בני נוער בעלי פוטנציאל טכנולוגי מהנגב ומהגליל, ומיועדת לסייע להם לעבור את תנאי הסף ליחידות העילית ולהשתלב במערך הטכנולוגי של צה"ל. 

למרות התמיכה הרחבה של גורמים רבים בתוכנית, כמו משרד החינוך, מערך הדיגיטל הלאומי וקרנות פרטיות, נראה כי הדרך עוד ארוכה עד שניתן יהיה לראות שינוי ממשי בשיעור המתגייסים מבאר שבע ליחידות היוקרתיות של צה"ל.

קראו עוד באותו נושא:
לא עוזבים את תל אביב: מעבר אנשי חיל התקשוב לב''ש מתברר כחלום רחוק