השינוי מתחיל בבאר שבע: הפרויקטים הקהילתיים היפים שצמחו בזכות התושבים

מי שיכול תורם, מי שצריך לוקח: בבאר שבע פועלות לא מעט יוזמות שצמחו מהתושבים - למען התושבים. לקרוא, ללמוד ולאמץ
send whatsapp messsage send FB messsage
השינוי מתחיל בבאר שבע: הפרויקטים הקהילתיים היפים שצמחו בזכות התושבים פרויקטים קהילתיים בבאר שבע (צילומים מתוך עמודי הפייסבוק)

בעידן שבו התרבות החברתית משתנה והתושבים מחפשים דרכים חדשות להשפיע ולתרום לקהילה, הפרויקטים הקהילתיים בבאר שבע מהווים תשובה חיובית ויצירתית. במקום להישאר בצד ולהמתין לשינויים מבחוץ, התושבים מפעילים את כוחם ליצירת עתיד טוב יותר עבור כולם, ומקימים ומפעילים פרויקטים קהילתיים עם מטרה לשפר את החיים באזור. הפרויקטים הללו מספקים כינון חברתי, תרבותי ואקולוגי לעיר, ומעוררים השראה ותקווה בקרב התושבים. אלה כמה דוגמאות למיזמים הפועלים בעיר, במסגרת ‘’הרשת''.

הארון הקהילתי
מיזם הארון הקהילתי נולד מתוך הצורך לספק מקום מכובד, שקט ונקי לתרומה ולקיחה של בגדי יד שניה, והוקם כחלק מרשת ארונות קהילתיים המוצבים בימים אלה בערים שונות ברחבי הארץ.

לאחר שעושים סדר בארון ומוציאים בגדים שכבר אינם בשימוש (אבל במצב טוב, ללא חורים או פגמים) - אפשר להביא את הבגדים לארון הקהילתי, ולסדר אותם בארון, ממש כמו בבית. 
והכיף הגדול - הבגד שכבר אינו בשימוש אצלכם מיד יהפוך לאוצר של מישהו אחר! 

 

הארון הקהילתי (מתוך עמוד הפייסבוק של הפרויקט)



המטרה של הארון הקהילתי היא שכל מי שרוצה בגד חדש, יוכל להגיע לארון ולקחת אותו - ללא קשר למעמדו החברתי ו/או הכלכלי. כך נוכל לצמצם יחד את תרבות הצריכה - וגם לדאוג לבגדים ראויים לזקוקים להם.

איפה? צמוד לקפה רגע ובית הפארק. 
מה לעשות? פשוט להניח את השקית בצורה מסודרת ליד הארון. 
מתי? תמיד. הארון פתוח לכולם, בכל שעות היום.
קישור לדף הפייסבוק-
https://www.facebook.com/groups/176894627678598?locale=he_IL

המקרר הקהילתי
'המקרר הקהילתי' הוא מקרר שמטרתו צימצום בזבוז מזון והנגשתו לכל מי שצריך אותו בקהילה סביבו. 

איך זה עובד?
עסקים מקומיים ואנשים פרטיים שמים במקרר אוכל שאחרת לא היה נאכל, וממש כל אחד מאיתנו יכול לקחת. המקרר הוא לשימוש כל מי שרוצה בכך, ואינו מוגבל לאוכלוסיה כלשהי.
מה מותר להכניס למקרר: פירות וירקות, מאפים ולחמים.

 

המקרר הקהילתי (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הפרוייקט)



מה *לא* נכנס למקרר: מזון מבושל, מוצרי חלב, בשר ועוד דברים שעלולים להתקלקל ללא פיקוח.
אחת ממטרות המקרר המרכזיות היא חיזוק עסקים בסביבתו, ובמיוחד עסקים התורמים למקרר. לכן, אנו קוראות לכם לחפש את תו המקרר בחלון בית העסק, ולחזק עסקים שתורמים למקרר, או להצטרף בתור בעלי עסקים.

קישור לדף הפייסבוק-
https://www.facebook.com/groups/1181314412058951/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=2100865080103875&locale=he_IL


יוצרים בשכונה
יוצרים בשכונה הינו מיזם חברתי המציע במה לאמנים, אמניות, יוצרות ויוצרים מכל התחומים, להציג את עבודותיהם לקהל הרחב. היריד מוקדש למלאכות היד, התוצרת המקומית והאומנות ומיקומו הייחודי לאורך 'פארק הסופרים' מוסיף לשיטוט הנעים בפארק שבלב השכונה - חיי תרבות וקהילה. מיזם יוצרים בשכונה עודנו בתחילת דרכו, ומתקיים אחת לחודשיים-שלושה, כאשר לאורכו של הפארק נפרשים עשרות דוכני עבודת יד ייחודיים ומרשימים שהופכים את השכונה לצבעונית ותוססת אף יותר. 

 

יוצרים בשכונה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הפרויקט)



ביריד אפשר למצוא עבודות בתחומי הציור והפיסול, קרמיקה, צורפות, טקסטיל, עץ, צעצועים, משחקים, בובות, קוסמטיקה טבעית, מאכלים שונים ועוד. הדוכנים מתחלפים מאירוע לאירוע על מנת ליצור מגוון והזדמנות לכל אמן או אמנית להשתתף.


שמבאלה
השמבאלה היא חנות בוטיק יד שנייה חברתית הממוקמת בפארק הסופרים ומטרתה היא צמצום תרבות הצריכה ויצירת תרבות של החלפת בגדים בשכונה.

 

שמבאלה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הפרויקט)

בעידן של היום, כמויות גדולות של בגדים נזרקות לפח או מחפשות תרומה. החנות מהווה פלטפורמה לשידוכים בין בגד במצב טוב לבין הורה חדש. בחנות ניתן לרכוש ביגוד יד שניה לנשים ולגברים במחירים חברתיים המתאימים לכל כיס וכן תושבים יכולים לתרום לה באופן קבוע את הבגדים שאין להם עוד שימוש בהם ולזכות בהנחה בה.

מתי? בימי שני ורביעי בין השעות 20:00-16:00 וביום שישי בין השעות 14:00-10:00.
קישור לפייסבוק-
https://www.facebook.com/ShambalaYAD2