צה''ל מוציא הודעה חריגה על המלחמה מול אירן

למי להאמין? לצה''ל - או לטלגרם? אחרי רצף הודעות מבהילות שהריצו את הציבור לקנות גנרטורים ומזון, דובר צה''ל נאלץ להוציא הודעה חריגה
send whatsapp messsage send FB messsage
צה''ל מוציא הודעה חריגה על המלחמה מול אירן צילום: שאטרסטוק

הבהלה – וההבהרה של צה''ל: ראש אמ"ן, אלוף אהרון חליוה, הוסיף למפלס החרדה הלאומי כאשר אמר היום ''לא בטוח שהרע ביותר מאחורינו'', כשהתייחס לאפשרות מערכה מול אירן בעקבות חיסול הבכירים בדמשק, צה''ל נאלץ לצאת בהבהרה: ״הנחיות פיקוד העורף נותרו בעינן, אין צורך לאגור מזון או לקנות גנרטורים. חייבים להימנע מהעלאת מפלס הלחץ ולהיות ערניים לעדכונים״.  בצה''ל מדגישים כי דברי ראש אמ''ן לא נאמרו במסגרת הערכת מצב או הערכה מודיעינית.

בצה''לביחס לשיבושי ה-GPS שהתרחבו גם לנגב, ממליצים הערב בצה״ל להגדיר ביישומון פיקוד העורף את המיקום הנוכחי כ׳״אזור עניין״, כדי לאפשר לקבל התרעות למרות השיבושים.

במרכולים ובחנויות החשמל בבאר שבע לא נראית התנפלות לא על מוצרי מזון ולא על גנרטורים. משאל טלפוני בין חנויות מעלה כי יש גנרטורים, אבל הם לא זולים: גנרטור בסיסי עולה כ-4,000 שקלים. ישנם גנרטורים מונעים בגז, שמחירם ההתחלתי גם כ-3,800 שקלים. בנוסף, יש תחנות כוח נטענות בפאנלים סולריים, במחירים של 11,000 שקלים.

תרחיש האימים אינו חדשה, אבל בישראל התעוררו כרגיל מאוחר מדי

בישראל מדברים בשבועות האחרונות על ''תרחיש עלטה''.  בוועידה הבינלאומית לאגרו וולטאי, ביזמת מכון המחקר מיגל אשר פונה מהגליל, אמר נשיא המדינה יצחק הרצוג: "האיום החמור במיוחד הינו תרחיש העלטה. הפתרון המוצלח ביותר לכך הוא פיתוח ביטחון אנרגטי בחירום. כלומר יכולת להשתמש במקורות אנרגיה חלופיים בראשם אנרגיה סולארית כך שלא נצטרך להיות תלויים לחלוטין בחשמל המסורתי. אין ספק שתחום האגרו וולטאי הוא אידיאלי מכיוון שהוא מנצל שטח עבור שני שימושים- ביטחון אנרגטי וביטחון תזונתי. זו מטרה משותפת לאנושות כולה ואחת המשימות שהצבתי בפני פורום האקלים שהקמתי בבית הנשיא השותף לוועידה זו".

יעקב בכר סגן יו"ר קק"ל: "כל המדינה מדברת על איום העלטה, באמצעות טילים מדויקים של 500 קילוגרם נפץ שמאיימים להכות בתחנת הכוח "אורות רבין" והמדינה תשותק ב- 40-50% חשמל. אך אם בישראל כבר היום היו 100 אלף דונם של מתקני אגרו וולטאי, הם היו יכולים להחליף תחנת כוח. איום זה עלה כבר ב-2010, אז גם התרענו כי חובה לקדם מערכות אגרו וולטאי, בנוסף הכריזו כי בשנת 2020 נהיה עם 20% אנרגיה מתחדשת, אך בפועל היו 6% בלבד, שהגיעו רק מהחקלאים. בקק"ל הקמנו את אגף האקלים שתוקצב במאה מיליון שקלים כי זיהינו פיגור אדיר בתחום מול רגולטורים, וכעת אין כבר יותר זמן! המצב הביטחוני בישראל לא מחכה, תחום זה צריך לקבל תאוצה הרבה יותר דרמטית".