עכשיו זה מדעי: הבאר שבעים אוהבים אותן מבוגרות

7.8 שנים הוא הגיל הממוצע של כלי הרכב הפרטיים בבאר שבע, מעט אחרי ירושלים וקלנסוואה, הערים עם כלי הרכב ה"מבוגרים" ביותר בארץ, כפי שעולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. גילם הממוצע של כלי הרכב בישראל הוא 7.3 שנים (נכון לשנת 2022). מדובר בעליה קלה בגילם הממוצע של כלי הרכב הפרטיים בהשוואה לשנת 2021 שבה הגיל הממוצע של כלי הרכב הפרטיים היה 7.1 שנים.
ברהט, העיר השניה בגודלה בנגב, הגיל הממוצע של כלי הרכב הוא הוא 8.8 שנים. בנתיבות: 8 שנים. בדימונה המצב טוב יותר: 7.5 שנים.
כלי הרכב "הצעירים" ביותר נמצאים ברמת גן (5.4 שנים), חולון (5.8 שנים), ראשון לציון (5.9 שנים), תל אביב-יפו (6.1 שנים) וחיפה (6.3 שנים) שסוגרת את חמשת הערים עם כלי הרכב החדשים ביותר.
‘’לשכיר בלתי אפשרי לרכוש רכב חדש'', מספר מתן מבאר שבע, שלפני שבועיים קנה רכב יד שניה, בן כעשר שנים, ‘’אבל שמור היטב. שילמתי 5,000 שקלים, שזה מחיר של אופניים חשמליים. אני עובד מחוץ לעיר ואין לי ברירה - כי יש לי משמרות גם בלילות וגם בשבתות. צריך להכניס את הרכב קצת למוסך, אבל זה מה יש''.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק טוען מצדו: "כלי רכב ישן מעורב ביותר תאונות דרכים מאשר כלי רכב חדש באופן יחסי. בכלי הרכב הישנים לא מותקנים מערכות ואביזרי בטיחות מתקדמים ולכן הסיכון של הנוסעים בהם להיפגע בתאונת דרכים גבוה יותר מאשר בכלי רכב חדש ובטוח יותר. מעבר לכך כלי רכב ישנים מזהמים יותר את האוויר ולכן האינטרס של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים הוא לעודד הצערה של כלי הרכב בישראל. באמצעות עידוד גריטת כלי רכב ישנים ולא בטיחותיים נוכל לייצר מצב בו יהיו פחות כלי רכב ישנים בכבישים. בכך נוכל להוביל לצמצום תאונות הדרכים, להפחתה בזיהום האוויר ובתוך מספר שנים מועט גם משפחות ממעמד סוציואקונומי נמוך יוכלו לנסוע בכלי הרכב הללו כרכבי יד שניה".