סורוקה: הפיתוח שעשוי למנוע קטיעות גפיים

חברת BioGenCell הישראלית מרחיבה בימים אלו את פעילותה בארץ ובעולם ומגייסת חולים לניסוי בבית-החולים סורוקה בבאר שבע
send whatsapp messsage send FB messsage
סורוקה: הפיתוח שעשוי למנוע קטיעות גפיים צילום המחשה: Image by Sabine GENET from Pixabay

BioGenCell  מרחיבה את פעילותה גם בישראל ומגייסת חולים במחלות כלי דם היקפיות שמועמדים לקטיעת גפיים לקחת חלק בניסוי בבית החולים סורוקה.
 



כמה חודשים אחרי הטיפול התחלתי שוב ללכת, והפעם ללא כאבים ועצירות כפויות. כיום חזרתי לפעילות מלאה, ואני ואשתי חזרנו לרקוד

 


חברת BioGenCell  הישראלית מרחיבה בימים אלו את פעילותה בארץ ובעולם ומגייסת חולים לניסוי בבית-החולים סורוקה בבאר שבע לצד ניסויים שמתקיימים בבתי החולים רמב"ם ולניאדו. הקריאה לקחת חלק בניסוי מיועדת לרופאים בתחום ומטופלים שסובלים ממחלת רגל איסכמית תושבי גזרת הדרום: נגב, ערבה ואשקלון שנתוני המחלה שלהם ייבדקו לקביעת התאמה לקבלת הטיפול. ניסויים נוספים מתקיימים גם בבתי חולים מובילים בעולם.

ביוג'נסל, בראשותה ומייסודה של ד"ר יעל פורת והפתרון פורץ הדרך ומוגן הפטנטים שפיתחה, שמה לה למטרה לעזור לחולים במחלות איסכמיות (כלי דם) שהגיעו למצב של סף קטיעת איבר, באמצעות טיפול חדשני ובטיחותי. הניסוי, שיעילותו הוכחה בבעלי חיים והודגמה בניסוי ראשון באדם ובטיפולי חמלה ממשיך להתרחב לבתי חולים מובילים בכל חלקי העולם וכן בישראל. 

בימים אלו מתבצע השלב השני של הניסוי וגיוס המטופלים נמשך. 1מתוך כ-3 אנשים שיאובחנו במחלת הרגל האיסכמית יאלץ להגיע לקטיעת גפה בתוך שנה ממועד האבחנה ואילו אצל 1 מתוך 5 זה ייגמר במוות. על-פי נתוני ה-OECD ישראל מדורגת במקום הראשון במספר קטיעות הגפיים.

הטכנולוגיה החדשנית של BioGenCell רותמת את תאי המערכת החיסונית, ותאי הגזע מדם המטופל או המטופלת עצמם. הדבר מתבצע בשאיבת דם פשוטה וחד פעמית ולאחר מכן הזרקה מחדש לאיבר הפגוע. התאים המוזרקים מחדש הם אלו ש"אומנו" ע"י תאי מערכת החיסון ומעוררים היווצרות של כלי דם חדשים ובריאים, המשחזרים את זרימת הדם ומונעים פוטנציאל קטיעת גפיים ואפילו מוות – וכן משפרים משמעותית את איכות החיים של המטופלים. הניסוי הקליני הקודם של BioGenCell הציג שיעור הישרדות מעודד מאד לטווח ארוך, ללא קטיעות.