עצוב: ההחלטה הכואבת של הממשלה שתשנה את פני העוטף

לא רק התושבים אינם יודעים מתי יוכלו לחזור הביתה: גידולים חקלאיים שהיו גאוות קיבוצי העוטף מועברים לשטחים בטוחים יותר
send whatsapp messsage send FB messsage
עצוב: ההחלטה הכואבת של הממשלה שתשנה את פני העוטף מתבן שרוף בעלומים (צילום ללא קרדיט / רשתות / שימוש הוגן על פי סעיף 27 א')

עצוב: אחרי שחלק גדול מתוטשבי עוטף עזה הפכו לפליטים בארצם, גם החקלאות שהייתה גאוות האיזור מועברת לחבלי ארץ אחרים, בהם אין לחימה. נכון להיום, אין תאריך משוער לסוף הלחימה ולשיבה הביתה של כ-100,000 פליטים בארצם - בנגב ובקו העימות בצפון.

בנשרד החקלאות אומרים כי החקלאות הישראלית נמצאת במשבר מהגדולים שידענו מאז קום המדינה. לנוכח המצב הביטחוני כאמור הכולל הכרזת אזור קו הגבול עם רצועת עזה, אזור קו הגבול עם לבנון ואזורים נוספים כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה, נותרו באזור קו הגבול עם רצועת עזה שטחים רבים שיועדו לזריעת גזר ושתילת פקעיות תפוחי אדמה של עונת הסתיו, ואין אפשרות למגדלים לזרוע אותם.

‘’בכדי להבטיח את ביטחון המזון ולשמור על רצף האספקה של תפוחי אדמה וגזר לתושבי ישראל ובמטרה לאפשר שימוש בזרעי הגזר ותפוחי האדמה, יש לזרוע אותם תוך מספר שבועות. לכן, המשרד תומך במגדלים שלהם שטחים העשויים להתאים לגידול גזר ותפוח אדמה לצורך הכנה, התאמה והסבת שטחים אלו'', נמסר.

על פי ניתוח של המשרד, עלות הסבת השטח לגידול תפוח אדמה וגזר עומד בממוצע על סך של כ-950 ש"ח לדונם. התמיכה בהתאם לנוהל זה תהיה בסכום אחיד של עד 950 ש"ח לכל דונם שיזרע בעקבות התקשרות שתעשה בין מגדלי תפוחי אדמה וגזר מהאזורים הסגורים בסמוך לרצועת עזה, למגדלי גידולי שדה באזורים אחרים. לצורך כך מעודד המשרד יצירת התקשרות בין מגדלי תפוח אדמה וגזר ששטחם נמצא בשטחים סגורים לבין מגדלי גידולי שדה ששטחם עשוי להתאים, לאחר התאמה והסבה לזריעת גזר ותפוח אדמה והמעוניינים בכך.