''לאפשר לתושבים למצוא עבודה, בלי לעזוב למרכז''

''אנחנו שומעים הרבה על קשיים של התושבים בכניסה להכשרות, בלימודים עצמם ובמציאת עבודה ועל נטישה של צעירים מהפריפריה למרכז'': דיון טעון בוועד לצמצום הפערים החברתיים
send whatsapp messsage send FB messsage
''לאפשר לתושבים למצוא עבודה, בלי לעזוב למרכז'' שירות התעסוקה (צילום: דוברות שירות התעסוקה)

הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה בראשות ח"כ אברהם בצלאל קיימה דיון בנושא הכשרות מקצועיות מטעם המדינה בפריפריה.

בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה: "שיעור הצעירים שמתקדמים ללימודים גבוהים בפריפריה נמצא במגמה חיובית והיינו רוצים לראות את זה גם בתחום של הכשרות מקצועיות. אנחנו שומעים הרבה על קשיים של התושבים בכניסה להכשרות, בלימודים עצמם ובמציאת עבודה ועל נטישה של צעירים מהפריפריה למרכז''.


"לצערנו למדינת ישראל אין יעדים בתחום התעסוקה בפריפריה. היא יודעת לדבר ברמה של אוכלוסיות אך לא בצורה גיאוגרפית, אין יעדים, מה שמוביל לכך שאין תכניות ואין תקציבים וזה המצב כיום בשטח"




 ''היינו רוצים לקבל נתונים כמו פילוח על בסיס מקום מגורים של אנשים הלומדים בהכשרה מקצועית וכן לדעת מהן ההכשרות המוצעות כיום, עבור מי הן מיועדות והאם ישנם חסמים בכניסה לאותן הכשרות לתושבי הפריפריה".  
 
 שיר גור, מנהלת תחום מדיניות בקרן רש"י:  "לצערנו למדינת ישראל אין יעדים בתחום התעסוקה בפריפריה. היא יודעת לדבר ברמה של אוכלוסיות אך לא בצורה גיאוגרפית, אין יעדים, מה שמוביל לכך שאין תכניות ואין תקציבים וזה המצב כיום בשטח". עוד הוסיפה כי קיים מחסור בגופי הכשרה איכותיים בפריפריה וכי קיימת ביורוקרטיה מאוד מאתגרת בפני אלה הרוצים להיכנס כגופי הכשרה לאזור.  

פנינה אביטל, מנהלת אזור דרום, במיזם WorkIT המשותף לשירות התעסוקה, קרן רש”י ואפליקציית cob בשיתוף Cisco אמרה: "אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם רשויות מקומיות בדרום ובצפון לאורך השנים ומזהים שישנם פערים שנובעים בין היתר מחוסר במיומנויות בקרב צעירי הפריפריה בתחומים כמו אנגלית, מתמטיקה ויישומי מחשב. עלות ההכשרה ודמי הקיום מהווים גם הם חסם עבור צעירי הפריפריה במועד הכניסה להכשרה מקצועית וכן היעדר הגיוון המקצועי בהכשרות. הצעירים לא רוצים ללכת להכשרות בתחומי הלואו טק. בסופו של דבר יש נטישה של צעירים אל אזורי המרכז".

צילום: שירות התעסוקה​​​​​​​
 
אורית רמון, ראש אגף חינוך הכשרה ותעסוקה בהתאחדות התעשיינים: "התעשייה נמצאת היום במשבר גדול מאוד והצורך הקיים עומד על כ-13 אלף עובדים. צריך למצוא את התמריצים המתאימים בכדי להוביל להכשרות ולמצוא תכניות שרואות קדימה. לחשוב כל הזמן אילו יעדים אנו רוצים, איפה אנו רוצים לראות את הצעירים בעוד מס' שנים". עוד הוסיפה רמון כי בפריפריה יש הון אנושי לא מנוצל ובאמצעות תמריצים למעסיקים והורדת חסמים ביורוקרטיים אפשר להגדיל את כמות התושבים שנשארים לחיות בדרום''.
 
 יקותיאל משי, עמותת 121: "50% מכל שנתון בפריפריה הולך ללמוד באקדמיה והשאר להכשרה מקצועית. תקציב המדינה לאקדמיה עומד על 7 מיליארד ש"ח בשנה, לעומת 160 מיליון ₪ בלבד להכשרות מקצועיות. רק לפני כמה חודשים קיבלו כל המכללות הודעה שנגמר התקציב להכשרות באמצע השנה. אין גורם מתכלל לתחום הזה ואף אחד לא יודע כמה תקציבים יהיו".
 
האשם חוסיין, מנהל הרשות לפיתוח חברתי כלכלי, משרד ראש הממשלה: "בתחום ההכשרות יש בעיות ברמה האסטרטגית וצריך להשקיע יותר חשיבה. לא מתקיימות הכשרות בכל התחומים שבהם חסרים עובדים. מצד שני יש היום 2,000 נשים דרוזיות שיש להן תעודת הוראה, אבל הן לא מוצאות עבודה. אין התאמה בין הכשרת העובדים לבין הביקוש בשטח לתחומים".



​​​​​​​​​​​​

על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''חדשות באר שבע והנגב 24/7'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

 תוכלו להעביר ישירות דיווחים מהשטח אל העורך האחראי דני בלר בטלפון 052-2394026 או במייל  [email protected]

רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים:  https://bit.ly/3UrCqMK