טקס יקירי העיר באר שבע: אלה האישים ופועלם

בטקס מרשים הוענקו אתמול תעודות יקיר העיר ל-7 אישים ונשים מרכזיים על תרומתם הייחודית לבאר שבע והנגב
send whatsapp messsage send FB messsage
טקס יקירי העיר באר שבע: אלה האישים ופועלם צילום: עיריית באר שבע

בטקס חגיגי ורב רושם הוענק אמש (ראשון) אות יקיר באר שבע לשנת 2022 ל-7 נשים וגברים על פועלם ותרומתם הרבה לעיר.  בטקס אשר התקיים במשכן אמנויות הבמה שהיה גדוש בקהל רב, השתתפו ראש העיר רוביק דנילוביץ', סגניו, חברי מועצת העיר, מנכ"לית העירייה, אישי ציבור ובני המשפחות של הזוכים. 

למרבה הצער נפקד מקומם של יקירת העיר מלכה ליברמן זוכה פרס מפעל חיים אהרון ידלין ויו"ר ועדת השיפוט השופט בדימוס יוסף רבי, אשר נפטרו לאחרונה. 

אלה יקירי העיר באר שבע שלום בניאן, ד"ר ארנה בארי, עמירה חיים, ליזה ניקולאצ'וק, פרופסור אסתר פריאל, ליאוניד שולמן ומלכה ליברמן ז"ל. 

השנה החליטה העירייה להעניק אות הוקרה מפעל חיים אותו אמור היה לקבל שר החינוך לשעבר וחתן פרס ישראל אהרון ידלין ז"ל. 

בדברי ברכתו אמר ראש העיר רוביק דנילוביץ', ליקירות וליקירים, הענקת התואר מבטאת את הערכה הרבה לפועלם ושמה דגש על תרומתם הציבורית הגדולה, לפיתוחה ולשינוי דמותה של בירת הנגב.

"המשותף לכם יקירי העיר, הוא הרצון העז לקחת אחריות בשילוב חזון פורץ דרך ונחשיות יוצאת דופן. בעשייתכם, נגעתם בליבם של התושבות והתושבים ושיניתם את חייהם. התלחתם להטביע חותם ולהיות חלק מסיפורה המופלא של העיר המיוחדת שלנו, בירת ההזדמנויות של ישראל. 

מאחורי תנופת הפיתוח של העיר באר שבע בשנים האחרונות, עמוד ההון האנושי שהביא את העיר ליהשגים חסרי תקדים. 
פועלכם רב השנים סייע רבות לחיזוק באר שבע וביסוסה כמטרופולין מוביל במדינת ישראל.", אמר ראש העיר. 

ואלה היקירים:

אהרון ידלין ז"ל

אהרון ידלין היה ממגשימי החזון של פיתוח הנגב. הגיע לנגב בגיל 20 יחד עם קבוצת צעירים כחלק ממבצע התיישבות י"א הנקודות והיה שותף מלא כל ימי חייו לעשייה חינוכית וההתיישבותית . ממקימי שלוחת אוניברסיטת בן גוריון בשדה בוקר, וכן ממקימי התיאטרון והתזמורת של באר שבע. תרם להקמת המרכז הארצי להשתלמות עובדי הוראה בלימודי יהדות ודמוקרטיה בבית יציב עד לאחרונה כיהן כיו"ר קמפוס בית יציב. על פועלו קיבל אות יקיר הנגב בשנת 1982.  אשר על כן, הוחלט להעניק אות הוקרה על מפעל חיים לאהרון ידלין ז"ל לשנת תשפ"ג 2022.


מר שלום בניאן
בשנת 1989 זכה, יחד עם אהרון ידלין ז"ל, לפתוח לראשונה בבאר שבע, את המרכז הלימודי האזורי של האוניברסיטה הפתוחה בבית יציב, שבו למדו 18 סטודנטים. תחת ניהולו התרחב בצורה משמעותית מספר הלומדים במסגרת זו והגיע ל- 800 סטודנטים.

אלו היוו חתך מיצג של תושבי העיר שעבור העובדים מביניהם זו הייתה הזדמנות יחידה לרכוש השכלה אקדמית. בתפקידו כיו"ר ציוני אירן בנגב הקים מרכז קהילתי ליוצאי אירן, מיסד בית תמחוי והפעלת מערך מתנדבים, גייס תרומות וחלוקת תלושי שי למשפחות נזקקות, ערך טקסי בר מצווה בכותל לילדים נזקקים ולילדי עולים (מאז 1964), הקים מועדון חברתי-קהילתי לוותיקים יוצאי איראן, גייס תרומות למלגות לסטודנטים נזקקים שפעלו בבאר שבע למען בני נוער בסיכון.

שלום בניאן (צילום: עיריית באר שבע)

בהתמדתו לאורך השנים בהיותו ער לצורכי הציבור ובתרומתו לקהילה נתן דוגמה אישית לחמשת ילדיו נ"י ולרבים מנכדיו ההולכים בדרכיו ומתנדבים בקהילה. שלום מבקש להודות לתורמים הרבים, לאישי הציבור ולמתנדבים ובראש בראשונה לרעייתו דבורה, על תרומתם לפועלו.  אשר על כן, הוחלט להעניק למר שלום בניאן את אות יקיר באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022. 

ד"ר ארנה ברי
ארנה זכתה להימנות על מקימי פארק התעשיות המתקדמות בבאר שבע בו פעלה בשיתוף מיוחד עם הדמויות המובילות בעירייה ובאוניברסיטה. בין המוצרים והטכנולוגיות שפותחו בבאר שבע, שתי פעילויות נוסדו עבור החברה הגלובלית בבאר שבע ועליהן גאוותנו: קבוצת מדע הנתונים והקמת מרכז הסייבר הארצי CERT אותו הובילו, בשותפות, מומחי הסייבר של החברה. השותפות נבנתה עם מערך הסייבר, אוניברסיטת בן גוריון, רפא״ל, יב״מ, מטריקס ו- TSG עיקר המשאבים גוייסו מ- EMC ומגופי הממשלה בראשם המדען הראשי, לימים רשות החדשנות.

ארמה ברי (צילום: עיריית באר שבע)

קבוצת פיתוח הסייבר של EMC בבאר שבע, לימים EMC Dell זכתה בהצלחה עולמית ומעמדה המקצועי נקבע. כל זאת בזכות מנהיגים מקומיים שחזון בן גוריון עמד לנגד עיניהם ויכולתם המקצועית חדרה את תקרת הזכוכית של עוצמה מקצועית מבאר שבע. מדע הנתונים גם הוא בעל חשיבות אסטרטגית לחברה ולאוניברסיטת בן גוריון בנגב והוא משמש בסיס לתחומים רבים. ארנה זכתה להכרה בפורומים מגוונים. אשר על כן, הוחלט להעניק לד"ר ארנה ברי את אות יקירת באר-שבע לשנת תשפ"ג  2022.


גב' עמירה חיים
עמירה הובילה את מחוז הדרום להישגים מרשימים גם בתקופות של מציאות ביטחונית מאתגרת. האמינה במתן שוויון הזדמנויות לתלמידים, הענקת ידע, כישורים, מיומנויות והכרה בערך הנתינה והתרומה לחברה. פעלה לקידום מערכת החינוך בבאר שבע כעיר מחוז, במטרה שתשמש כמודל חינוכי לנגב ולמדינה. הובילה להעלאת ההישגים הלימודיים והחברתיים. פיתחה תוכניות שהפכו לנחלת כלל תלמידי ישראל ביניהן, תעודת בגרות חברתית, תוכניות למניעת נשירה, תקנון בית ספרי, מודל חינוכי לשעת חרום, נגישות להשכלה גבוהה ומסלולים ללימודי סייבר.

עמירה חיים (צילום: עיריית באר שבע)

עמירה חברה בוועד המנהל של ידידי בית החולים סורוקה, בהנהלה הציבורית של תיאטרון באר שבע, מלווה מסלול לתעודת הוראה בבי"ס למשחק גודמן, חברה בחבר הנאמנים של עמותת גדולים מהחיים ויו"ר גני החלומות לילדים חולי סרטן, בוועדה המייעצת של קרן אתנה - מחשב לכל מורה, מתנדבת בעמותת ניצן, חוות נוער שיקומית ועוד. עמירה זכתה במספר פרסים ביניהם, פרס "יקירת השרות", פרס נציבות שרות המדינה "מצוינות בדרג הבכיר" על הישגים יוצאי דופן ופרסים נוספים.

עמירה הייתה שותפה בצוותים ארציים לגיבוש הצעות חוק והצעות ממשלה. עמירה הטביעה את חותמה בבאר שבע, בנגב ובמדינה וזכתה להערכה רבה על תרומתה לחינוך ולקידום החברה.  אשר על כן, הוחלט להעניק לגב' עמירה חיים את אות יקירת באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022.

גב' מלכה ליברמן
למעלה מ 40 שנה הקדישה מלכה את חייה להתנדבות ולהנצחת השואה. מלכה נותנת עדות במסגרות ואירועים שונים ואינה מוותרת על שום הזדמנות להשמיע את קולה. מלכה מעבירה הרצאות בבתי ספר, זיכרון בסלון, במסגרת הצבא, בשנים האחרונות בעיר הבה"דים לקציני צה"ל, לאסירים, סוהרים, שוטרים, סטודנטים, מהנדסים ועובדים בחברות הייטק.

מלכה התקדמה עם הטכנולוגיה ויצרה מצגת מרשימה אותה היא מעבירה בכנסים בזום לאלפי אנשים, משתפת פעולה עם הדור הצעיר, במגמת תקשורת בתיכונים, המציגים את סרטה הנקרא 'התיאבון לחיים'. מלכה כתבה גם את קורות חייה בספר הנקרא 'תקווה בצל המלחמה', ובטקס יום השואה האחרון באדיבות מקיף ג' ועיריית באר שבע העלו מסכת סיפור חייה, כשהיא עצמה עלתה לבמה, ושיתפה את הקהל בתחושותיה.

מלכה מייצגת את הנצחת השואה ומתן העדות של דור ניצולים שלם שהגיע ארצה כאוב ושבור, אך הצליח להרים ראש ולבנות משפחה גדולה ולהשאיר חותם לדורות הבאים. אשר על כן, הוחלט להעניק לגב' מלכה ליברמן את אות יקירת באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022.

גב' ליזה ניקולאיצ'וק
בשנת 1998 ליזה החלה להתנדב במסל"ן - מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ואלימות, נגב. העמותה מסייעת לנפגעות, לנפגעים ולבני משפחותיהם, מלווה אותם ותומכת בהם, במקביל לפעילויות חינוך, מניעה והסברה הנעשות למען התמודדות עם שורש הבעיה והעלאת מודעות. בשנת 2000 התבקשה ליזה לנהל את הארגון ומאז ועד היום היא עושה זאת ביד רמה ובגאווה. ליזה הרכיבה צוות מקצועי של נשים פמיניסטיות ואקטיביסטיות אשר פועלות יחד למען מיגור האלימות. ליזה מפתחת ומעצימה את נשות הצוות שלה, כמו גם את מתנדבות העמותה שהיא מעריכה ומוקירה מאוד.

ליזה ניקולאיצ'וק (צילום: עיריית באר שבע)

מסל"ן הוא מפעל חייה של ליזה ששמה לה למטרה לפעול ללא לאות למען יצירת שינוי חברתי אמיתי. כסבתא לשלושה נכדים מדהימים היא מסבירה שהיא פועלת למען הילדים והנכדים של כולנו. ליזה היא אישה פורצת דרך, אסרטיבית ולא מתפשרת, בעלת לב רחב ונתינה אינסופית אשר תסיר כל מכשול למען הצדק. במהלך שנותיה במסל"ן היא הצילה אין ספור נפשות של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית ואלימות.

ליזה קוראת לנשים ולגברים כאחד, לקחת אחריות ולהצטרף למאבק החברתי שלנו, להפסיק לתת לגיטימציה לפגיעה מינית ולחנך את ילדינו ונכדנו לכבוד אדם, סבלנות וסובלנות. אשר על כן, הוחלט להעניק לגב' ליזה ניקולאיצ'וק את אות יקירת באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022.

פרופ' אסתר פריאל
פרופ' אסתר פריאל, ילידת העיר באר-שבע וביתם של משה ושרה בן-סימון ז"ל אשר עלו לארץ ב- 1949 ממצרים ושוכנו במעברה בבאר שבע. לאסתר קריירה אקדמית חינוכית וניהולית עניפה הפרוסה על ארבעה עשורים, בפקולטה למדעי הבריאות של אוניברסיטת בן גוריון שבנגב. במידה רבה, סיפור חייה של אסתר הינו סיפור חייה של העיר באר-שבע. לימודי יסודי בבית הספר מצדה, לימודי תיכון בכפר הנוער בן שמן וחזרה לבאר-שבע ללימודי תואר ראשון במסגרת העתודה האקדמית ושירות צבאי כקצינה.

פרופ' אסתר פריאל (צילום: עיריית באר שבע)​​​​​​​

דוקטורט מהטכניון שבסיומו היא בוחרת לחזור לעיר הולדתה ולאוניברסיטת בן גוריון והייתה מראשוני אנשי הסגל האקדמי של המחלקה החדשה לאימונולוגיה בפקולטה למדעי הבריאות. אסתר לימדה אלפי סטודנטים לרפואה, רוקחות, ביולוגיה ומעבדה רפואית והנחתה במעבדתה עשרות סטודנטים לתארים מתקדמים. היא עוטרה פעמים רבות כמרצה מצטיינת אשר זוכה להערכה והוקרה רבה מתלמידיה שרואים בה מורה ומנטורית לחיים. כיום חלק גדול מהם בתפקידי מפתח באקדמיה הרפואה והתעשיה.

אסתר ניהלה במשך 9 שנים את בית הספר לרפואה מעבדתית באוניברסיטה והצעידה אותו להיות המוביל בתחומו בארץ. אחד עשר שנים שימשה כנציבה מרכזת למניעת הטרדה מינית והשתתפה בוועדות מובילות של המועצה להשכלה גבוהה. מחקריה של אסתר הינם פורצי דרך בתחומים של האיידס, הסרטן ומחלות ניווניות של מערכת העצבים, אשר הניבו שורה ארוכה של פטנטים בינלאומיים והעלו את קרנה של אוניברסיטת בן גוריון בכלל ושל העיר באר שבע בפרט.

עם יציאתה לגמלאות הקימה את חברת ההזנק נוירומגן פארמה הממוקמת בפארק ההייטק בבאר-שבע. פרופ' פריאל היא דמות מופת וחיקוי שבחרה לבנות את חייה המקצועיים והאישיים בעיר הולדתה, עשתה חיל מדעי ואקדמי והביאה כבוד רב לאוניברסיטה ולעיר באר שבע. אשר על כן, הוחלט להעניק לפרופ' אסתר פריאל את אות יקירת באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022.


מר ליאוניד שולמן
ליאוניד שולמן עלה לארץ בשנת 1990 מאוקראינה. עם עלייתו ארצה השתלב בלימודי עברית באולפן ובמקביל למד קורסי הוראה. באותה תקופה התגורר בקרוואנים בשולי העיר באר-שבע. ליאוניד, שהתחיל את עבודתו כמאמן בברית המועצות לשעבר, החליט לחפש ילדים ובני נוער אשר משוטטים ברחובות חסרי כל מעש ולחשוף אותם לפנאי משמעותי הקרוב לליבו - ההיאבקות. אט אט התגבשה קבוצה של ילדים ובני נוער אשר ראו בו דמות לחיקוי ומצאו באמצעות הקבוצה תחושה של שייכות וייחודיות. ליאוניד נתן שם למועדון עמ"י - עלית מגיני ישראל, במחשבה שיצליח להכין את תלמידיו לשירות משמעותי בצה"ל.

ליאוניד שולמן (צילום: עיריית באר שבע)

ביחד עם הספורטאים הצעירים המשיכו לבנות ולהיבנות. בשנת 1995 אחרי פירוק שכונת הקרוואנים, ליאוניד לקח על עצמו פרויקט לשפץ את אולם הספורט הנטוש של בית ספר בן צבי לשעבר בשכונה ד'. בשנת 2001 הגיע לביקור ראשון מר רוביק דנילוביץ' יחד עם שר הספורט דאז מתן וילנאי, מאז המועדון קיבל תמיכה כספית לשיפוץ האולם ולפעילות שוטפת. באותה שנה ליאוניד נבחר כחבר הנהלת איגוד ההיאבקות בישראל ומיד התחיל לעזור לעשרות מאמנים לפתוח מועדוני היאבקות ברחבי הארץ. בשנת 2009 נבחר ליאוניד כסגן וממלא מקום יו"ר איגוד ההיאבקות ולאחר שנתיים העביר את משרדי האיגוד לעיר באר שבע וגרם לקיום משחקי המכביה בשנת 2017 והשנה פה בבירת הדרום. בשנת 2016 נבחר כחבר בוועד האולימפי בישראל, ובשנת 2021 כיו"ר איגוד ההיאבקות.

במהלך השנים עברו תחת ליאוניד ספורטאים רבים שהביאו כבוד רב והישגים לעיר באר שבע ובכלל למדינת ישראל, ביניהם זכיות במדליות מאליפויות אירופה ועולם בגילאים שונים כולל נציגות באולימפיאדה בברזיל 2016. כיום אולם הספורט בבאר שבע משמש כמרכז אימונים של נבחרת ישראל בהיאבקות חופשית. אשר על כן, הוחלט להעניק למר ליאוניד שולמן את אות יקיר באר-שבע לשנת תשפ"ג 2022.






על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

 תוכלו להעביר ישירות דיווחים מהשטח אל העורך האחראי דני בלר בטלפון 052-2394026 או במייל  [email protected]

רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים:  https://bit.ly/3J84mAm