פרצו לכם? המשטרה כבר לא תשלח ניידת
מסמך, עליו חתום נצ''מ אבשלום אלמלח רמ''ח סיור ושיטור, מתוארך ב-17 באוגוסט 2022, מפרט את התנאים בהם תשלח מעתה ניידת למקרה של פריצה והם מעטים: אם קורבן העבירה הינו אדם מבוגר, קטין או שהניידות במקרה באיזור. על פי המסמך, ככל לא תשלח ניידת במקרה של פריצה לבית. הסיבה: מדי שנה מתרחשות בישראל 50,000 פריצות וההחלטה נועדה לייעל את עבודת המשטרה.
המסמך פורסם על ידי הוועד להצלת הנגב, שגם הגיב לנאמר בו: ''המסמך המצורף הוא אינו בדיחה. בצעד מדהים של התייעלות החליטה משטרת ישראל למסד את התבוסתנות שלה בנהלים. הם גם ככה לא מתאמצים לתפוס את הפורצים, אז כבר עדיף לחסוך בנסיעות ודלק של משלמי המיסים''.
''בבדיחה שכותבת את עצמה החליטה משטרת ישראל כי הדרך המהירה והיעילה ביותר לטפל בגניבות היא פשוט להתעלם מהם.
גם אין יותר צורך לפגוש את האזרח משלם המיסים המפוחד, הוא פשוט יכול להגיש תלונה באתר המשטרה שם המערכת תפעיל אלגוריתם משוכלל ותתעלם מתלונתו, עבודה שעד היום נעשתה בצורה מסורבלת וידנית. עם כל הסטטיסטיקה המהונדסת הזו, אין פלא שהמפכ"ל טוען שהמצב כאן בדרום טוב מתמיד''.
אגב, במשטרה טוענים כי המצב בנגב טוב וכי למעשה, היקפי הפשיעה נמוכים בהרבה מאלה המדווחים בתקשורת, דברים שעומדים בסתירה עם המציאות שחווים תושבי באר שבע, בין אם בעיר או בכבישיה. ההסבר: באר שבע היא עיר גדולה, בירת מחוז שמספר תושביה אמנם 220,000, אך למעשה נמצאים בה חצי מיליון איש, אם סופרים את המגיעים אליה במהלך היום. בהיקפים כאלה, סבורים במשטרה, טבעי שהיקפי הפעילות יהיו כמו אלה בבאר שבע.
טענה נוספת של המשטרה, באשר לביטחון בעיר, היא כמות התלונות: הרי מי שרכבו או ביתו נפרצו חייב להגיש תלונה על מנת לטפל בבעיה מול חברות הביטוח. לא כל הבתים מבוטחים ולא תמיד הפורצים מוצאים מה לקחת, לא תמיד וונדליזם מדווח למשטרה ולא כל מקרי ההטרדה מדווחים.
את מקומה של המשטרה בבאר שבע מתחיל לתפוס תחום הביטחון בתשלום: מה-1 בספטמבר משלמים תושבי באר שבע היטל שמירה במסגרת חשבון הארנונה, היטל שחברי מועצת עיריית באר שבע אישרו פה אחד, ללא מתנגדים.
הצעד עורר ביקורת ציבורית רבה, בעיקר בקרב משפחות מעוטות יכולת, שגם ככה קורסות תחת נטל ההוצאות ויוקר המחיה. ברשתות החברתיות המקומיות נטען גם, כי עיקר המאמצים מרוכזים בשכונות המבוססות בעיר, בהן אכן יש מכת פשיעה ופחות בשכונות הוותיקות.
היטל השמירה אינו פטנט באר שבעי: הוא נגבה על ידי חלק מהרשויות בנגב, במטרה להעניק לתושבים תחושת ביטחון , בין אם על ידי סיורים, מחסומים, הפעלת אמצעים, בהם מצלמות אבטחה ורחפנים. בעוד שביישובים קטנים יחסית ניתן לפקח על הנעשה בתחומם, בבאר שבע, כך מודים אפילו במשטרה, קצת יותר קשה להציב שוטר בכל פינה והפתרון - הוא הפרטת הביטחון.
בבאר שבע, במקביל למשמר השכונה, פועלת סיירת בראל, אלא שאין בהם לתת מענה לכלל המקרים: למרות המאמץ של המשטרה, אשר מתעתדת לגייס מאות שוטרים ולפתוח תחנות נוספות בנגב, המצב בשטח ובעיקר התושבים אומרים את שלהם.
תחושת הביטחון בבאר שבע ירדה מאוד. השוללים טענה זו ומאשימים בעיקר את התקשורת בהפצת מידע כוזב מסתמכים על מדד איכות החיים של הלמ''ס, שנדגם לפני שנתיים ופורסם במרץ השנה. בדקנו את הקובץ: סעיף תחושת הביטחון כלל לא מופיע לגבי באר שבע. בסעיף שביעות רצון מאיזור המגורים, מקרב הערים הגדולות, באר שבע במקום השביעי.
''ההנחיה הזו תגרום לעלייה במקרי הגניבות וההפקרות בכבישים''
ומה אומרים על זה במערכת הפוליטית? בינתיים, היחידי להגיב הוא ח''כ איתמר בן גביר: "ההנחיה הזו היא הזמנה לגנבים להמשיך ולשדוד את אזרחי ישראל לילה אחר לילה, ולעברייני הכביש להמשיך להשתולל. הטרור הכלכלי משתולל פה, חלקו בידי גורמים שרואים בגניבה ושוד יהודים אידיאל לאומני. הגענו לשיא שלילי של ירידה בביטחון האישי. אזרחי ישראל מופקרים. הטרור הכלכלי הוא איום על כל אזרח. הממשלה הזו גם מעלה מיסים, וגם לא מפנה אותם לדברים הדחופים. במקום להוסיף במצבת כח האדם במשטרה ולהעלות את שכר השוטרים, מעדיפה ממשלת לפיד-גנץ לקצץ בשירות לאזרח. ההנחיה הזו תגרום לעלייה במקרי הגניבות וההפקרות בכבישים. אנחנו נשנה את סדר העדיפויות, המלחמה בטרור הכלכלי תעלה לראש סדר העדיפויות, כדי שתהיה לנו משטרה נגישה יותר לאזרחים".
להעברת דיווחים מהשטח אל העורך האחראי דני בלר בטלפון 052-2394026
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת דוא״ל: [email protected]
הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים>> https://bit.ly/3J84mAm