החזרת חוקי הנגב: התוכנית הלאומית של דנילוביץ'
הבחירות בפתח וראש עיריית באר שבע מגיש למועמדי המפלגות השונות תוכנית להחזיר את חוקי הנגב, שבוטלו בבאר שבע בתחילת שנות האלפיים, אך הושארו ביישובים אחרים.
לפני 21 שנה נכנס לתוקפו חוק הנגב, שרק מעטים זוכרים אותו היום: חוץ מהקבלנים, שראו אז עדנה גדולה לעסקים שלהם, עבור ציבור השכירים החוק ייזכר כמשהו שהוסיף להם כמה עשרות עד מאות שקלים לתלוש. בזמן הקצר שחוקי הנגב היו בתוקף, באר שבע זכתה לפריחה אדירה, שלא הייתה כמותה לאחר מכן. אלפי דירות נבנו ונקנו. התושבים קנו וחיזקו את העסקים המקומיים. במציאות, בעלי השכר הנמוך בוקשי נהנו מהחוקים, אך היה מצב רוח צרכני להוציא כסף.
אלא שהאידיליה לא החזיקה הרבה זמן: חוקי הנגב בוטלו כעבור שנתיים, במשמרתם של שני דרומיים: ראש הממשלה אריאל שרון ז''ל ושר האוצר סילבן שלום יבל''א. ב-2003 ישראל נקלעה למבצע חומת מגן, נקלעה לבידוד בינלאומי, ההיי טק קרס והיה צריך לכסות את הבור התקציבי. תחילה דובר על הפחתת היקף ההנחות, מאוחר יותר החוק בוטל כליל ורק סעיפים בודדים הושארו במספר ישובים בנגב.
ביטול חוקי הנגב עבר בזמנו ללא התנגדות
ביטול חוקי הנגב עבר ללא התנגדות. לבאר שבע והנגב לא היו כוח פוליטי או מכפיל כוח. כך למשל, למרות מחאות התושבים, הוקמו בבאר שבע אתרי פסולת ארציים. אמנם מאות תלמידים יצאו אז להפגנה, אבל באר שבע לא עניינה לא את מוקדי הכוח בישראל ולא את התקשורת הארצית. בבאר שבע אישי הציבור נזהרו לבקר את מפלגת השילטון, היות והם תלויים בה, לא היא בהם. השפעת החוקים נמשכה עוד שנה שנתיים אחרי, אבל מאז, כך מספרים קבלנים, הימים האלה לא חזרו.
דנילוביץ הסביר ברשומה בפייסבוק, כי ''בתוכנית שהגשתי בשנה האחרונה לקברניטי המדינה (מכל המפלגות, קואליציה ואופוזיציה) ולפקידות הבכירה במשרדי הממשלה כלולים, בין היתר, הטבות המס והתמריצים לתושבים ולמשפחות הצעירות. נפגשתי עם אנשי האוצר והצגתי בפניהם את הנתונים הדרמטיים כתוצאה מחוקי הנגב שחוקקו בראשית שנות האלפיים''.
''עמדתי בנושא ברורה: הטבות המס צריכות להינתן לכל הרשויות בנגב, כפי שהיה בחוק המקורי, באופן מדורג ועל פי סדרי עדיפויות (אני לא בעד לקחת הטבה לאף תושב מאף רשות). הצעתי ונימקתי מדוע, במציאות שנוצרה, חייבים להכניס את תושבי באר שבע לחוק הטבות המס בהיקף של 10% עד 12% , בהתאם לנוסחה שאושרה בחוק''.
לדבריו ''זה יוצר כח קנייה רציני שמניע את הכלכלה ומביא לצמיחה. השיחות והדיונים שהתקיימו בנושא, בשנה האחרונה, שכללו ניירות עמדה ונתונים מבוססים, נקטעו עכשיו עם פיזורה של הכנסת. בשבועות הקרובים תחל מערכת הבחירות לכנסת ולממשלה ונציגי כל המפלגות יגיעו אלינו. זוהי הזדמנות טובה לחדש את המאמצים בסוגיה''.
''אני מתכוון, יחד עם פעילי המפלגות השונות, תושבי העיר, מכל גווני הקשת הפוליטית, להעלות את הנושא ולפעול יחד לקידומו.
זה נכון ומגיע לתושבים, חשוב לעיר ובעיקר, כפי שכתבתי בתוכנית שהוגשה-אסרטגי בראייה לאומית!'', סיכם ראש עיריית באר שבע.
על פי נתיני הביטוח הלאומי, בבאר שבע יש 93,667 שכירים. 26.4 אחוזים מהם אינם מגיעים לשכר מינימום. מלבדם, אחרים מקבלים קצבאות שונות, בהם נכות, זקנה, שאירים, קצבאות ניידות ואחרות. לאורך השנים דובר על הפיכת באר שבע לחלק מאיזור סחר חופשי (בתוכניות שהוצגו בשנות השמונים) ואפילו מועמדים לכנסת השתעשעו בפטור ממס ערך מוסף לבירת הנגב.
בלי ספק, הקלות במס יעשו רק טוב לבאר שבע, ויגרמו למשקיעי הנדל''ן לא רק לקנות בתים בעיר, אלא ממש להתגורר בהם.
קרא עוד באותו נושא:
סיפורם העצוב של חוקי הנגב: כך פוספס הסיכוי לקדם את ב''ש
רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים: https://bit.ly/3iQmqmo
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]