לא תאמינו: היינו בטיול בטהרן

עיר יפה, בה מתגוררים למעלה מ-23 מיליון תושבים, בה הצפון לעשירים והדרום, לעניים, עם אוכל משגע, פארקים ציבוריים יפהפיים, נתיבי תחבורה ואתרי תיירות מדהימים . איך נכנסנו לשם, ומה הכי טעים - בכתבה
send whatsapp messsage send FB messsage
לא תאמינו: היינו בטיול בטהרן העיר טהרן - וברקע מגדל מילאד (צילום: SHUTTERSTOCK)

את תמר רביניאן לא פגשנו שם, אבל עיר מדהימה עם תיירות, אוכל, פארקים מדהימים ואנשים טובים, זכינו להכיר. טהרן היא בירת אחת האויבות המושבעות של ישראל, אבל גם ביתם של למעלה מ-23 מיליון תושבים, שלא כולם מסכימים עם המשטר. יש לה אתרי תיירות מדהימים ואוכל נהדר. הישראלים, אלה שאינם יותאי אירן, מכירים את המדינה בעיקר דרך האיומים של העומדים בראשה, ולאחרונה, דרך הסדרה המצוינת ''טהרן''.

אומרים אירן, אומרים שטיחים. לא, לא טסנו לשם בשטיח מעופף, אבל כן התכנסנו יחד עם כמאה מעצבי פנים בשטיחי שמחון, אשר מייצגים בבאר שבע את שטיחי ''שאפור - צמר'', שטיחים פרסיים אמיתיים, איכותיים, כי מי יכול על האומנים האירניים.

  ירוק, אורז, זעפרן - טעמי אירן. צילום: Nikolas Smirnov

במקום היה אוכל פרסי אמיתי, של ש''שאחרזד''. יוצאי פרס וילידי פרס שהגיעו לאירוע אומרים שזה הדבר האמיתי. היה שם ''סבזי'' והיו קציצות גונדי. היה אורז משגע אחד-אחד, עם זעפרן, הזהב הצהוב שאירן היא היצרנית המובילה. היו שם סלטים משגעים ו''פלודה'', איטריות מתוקות. מאחר ומשמרות המהפכה לא יכלו להגיע לשטחי שמחון, הייתה גם שתיה משובחת, להעלות את המורל.

''צמר שטיחים יפים'', שאת השטיחים שלה תוכלו למצוא בשטיחי שמחון, החנות הוותיקה והאהובה בבאר שבע, הינה רשת משפחתית עם מסורת ואהבה של מכירת שטיחים.

כיום עובדים בה דור שלישי לאומני השטיחים בעבודת יד בישראל. החברה מציעה מבחר עצום של שטיחים בעבודת יד ובעבודת אריגה, שטיחים אוריינטליים שבטיים, קלאסיים ומודרניים. מכירה בסיטונאות וללקוחות פרטיים.

בים היתר, בצמר, ניתן מבחר עצום של שטיחים לכל חלל: שטיחים לסלון, לפינת האוכל, לחדר שינה ולמשרד: שטיחי זיגלר, פצ׳ים, שטיחי וינטג׳, אפגאניים, בלוצ׳ים קשקולים ועוד. שטיחים ייחודיים אשר נבחרו בקפידה רבה מכל העולם.

הטיול בטהרן

מי שלקח אותנו לטיול ברחבי טהרן הוא דיוויד ניסן, יליד אירן, בעבר איש מערכת הביטחון, שגרם לכולם לא רק להרגיש בטהרן, אלא לראות גם זוויות אחרות ובלתי מוכרות לרוב הציבור הישראלי, של המדינה האיסלמית הגדולה, ששטחה כשטח יבשת אירופה.

דייויד ניסן, המדריך שלנו בטיול. צילום: Nikolas Smirnov

דיוויד סיפר, שצריך לעשות הפרדה בין המשטר האירני, לבין העם האירני. ממוצע הגילאים באירן צעיר וצעירים רבים הולכים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה, אך לא תמיד מצליחים להתפרנס בכבוד. יש קהילה יהודית באירן, המונה כ-8,000 איש וגם אנדרטה לחיילים היהודים שנהרגו במלחמת אירן-עירק. האירנים עושים הפדרה בין היהודים, לבין ישראל. גם המשטר.
משתתפי ה''טיול'' מאזינים מרותקים (צילום: Nikolas Smirnov)

מימין - עופר שמחון, בעלי שטיחי שמחון, עם תמיר כהן - מ''צמר''. צילום: Nikolas Smirnov

לאירן יש אמנות מדהימה, יש לה מוזיקה קסומה ונופים משגעים. דיוויד מקווה שיום אחד המצב ישתנה, ובמקום סיור וירטואלי, נוכל באמת לבקר שם.

אחרי הטיול, לכולם התחחשק משהו מתוק. צילום: Nikolas Smirnov

פאלודה. קינוח איראני שאין שני לו. צילום: Nikolas Smirnov

האמת, זה היה ערב אחר והמשתתפים לא רק התאהבו בשטיחים – של ''צמר'' ושל ''שמחון, אלא גם במראות בירת אירן ואיך לא, באוכל האירני. כי אירן זה לא רק אייתולות, תמר רביניאן וסרכזות לייצור אורניום. זאת עיר משגעת, שלא להאמין, לפני המהפכה האיסלמית, הייתה יעד תיירותי לישראלים ומקום בו ישראל בנתה לא רק נדל''ן, אלא תשתיות ציבוריות וחלק ממערכת הבריאות. המהפכה כמובן שינתה את הכל, אבל צריך תמיד לזכור שהיו ימים אחרים.

ולקינוח: שיר איראני מהימים שלפני המהפכה. לא רק שאתם מכירים את השיר... גם תצטרפו אליו בפזמון החוזר. בפרסית קוראים לו عارف یهودی کوچولو. אכן, בינינו לבין האירנים היו ימים אחרים...




רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים: https://bit.ly/3iQmqmo

על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]