מאיר בביוף, מבכירי ההסתדרות בנגב, הלך לעולמו
מאיר בביוף, מי שהוביל את ההסתדרות בנגב משך שנים רבות, הלך לעולמו בגיל 72, אחרי מאבק במחלה קשה. בביוף הוביל את ציבור העובדים בנגב במאבקים הכי קשים וגם דאג לרווחתם ולשעות הפנאי. הידיעה על מותו הורידה אבל כבד על ציבור חברי ההסתדרות במרחב. הוא הכיר את כולם, ליווה את את העובדים ואת העיר במאבקים רבים, בהם של עובדי מטרודן ומפעל חרסה, ואין ספור מקרים בהם היה צריך להבטיח העסקה הוגנת, תנאים נאותים ושכר הוגן.
אלה שהכירו אותו מקרוב ידעו כי מתחת לחזות הפעלתנית, לדיבור הרהוט וההחלטי, לתדמית הלוחמנית, הסתתר אדם רגיש, איש משפחה אהוב ואוהב בישול, תרבות ואמנות. הוא ראה בהיכל התרבות של ההסתדרות משכן שמטתרו להנגיש את מיטב התרבות לעובדים והתושבים.
בביוף שימש בהסתדרות בכל שדרת התפקידים, מרכז נוער ועד מנהל המרחב הדרומי של ההסתדרות, תפקיד אותו מילא משך 27 שנים.לפני כן ומשך 23 שנה, היה פעיל שטח ואיש מאבק.
בביוף התחיל את דרכן בהסתדרות בגיל 21, בתחילת שנת 1971. הוא היה אמור לפרוש לגמלאות לפני כחמש שנים, אך יו''ר ההתסדרות אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות אז, ביקש ממנו להישאר. בביוף אהב לספר כי את דרכו באגון העובדים התחיל ממש במקרה, כאשר היה בחופשת שיחרור. הוא היה אמור להתחיל לימדים אקדמיים ומישהי שהכירה אותו, אמרה לוט שמחפשים מדריך נוער בהסתדרות. בביוף התאהב בעשייה - והחל את לימודיו האקדמיים 20 שנה מאוחר יותר.
בשיחות רבות עם כותב שורות אלה, בביוף תמיד הזכיר את חשיבותה של העבודה המאורגנת ולא משנה גודלו של מקום העבודה. הוא היה קשוב לעובדים חברי ההסתדרות - ולא רק: הייתה לו יכולת להקשיב, להבין ולסייע לכל מי שפנה אליו, בכל עניין.
במהלך חייו הוא חשב לפנות לפוליטיקה הארצית, אך אהבתו לנגב ולציבור העובדים הייתה חזקה מזה. לאחרונה, כשחלה, סייע להוביל את ההסתדרות מי ששימש כממלא מקומו, נורברט בוכובזה. מאיר בביוף המשיך לעבוד גם בימים בהם התמודד עם מחלתו, שומר על האופטימיות והכוח המניע שאיפיינו אותו. הוא לא היה מוכן לשמוע לא על פרישה ולא על פסק זמן והקרין זאת לסובבים אותו.
בין הראשונים להגיב לדבר פטירתו העיתונאי ומוזיקאי הבאר שבעי דויד פרץ, שהציע לאמיר לא אחת לכתוב ביוגרפיה שלו.
בצער גדול התבשרתי כרגע על פטירתו של מאיר בביוף'', אמר פרץ.
''בין אם הסכמתם עם דרכו או לא, מאיר היה מגדולי מנהיגי ונווטי הנגב לאורך השנים. הכרתי אותו אישית גם כאבא של נועה בביוף המוזיקאית שזכיתי לגדל ולטפח עד שפרשה כנפיים. לאורך השנים, והיו לנו שיחות רבות על הכל. מג׳ון באעז ועד עבודה מאורגנת במאה העשרים ואחת''.
''מאיר היה מנהיג מהסוג שהמשימה בחרה אותו והוא תמיד היה נכון לה. כך הרצון שלו לעשות דברים הקשורים לאמנות ויצירה, קיבל מקום שלישי. שכן היצירה והאמנות שלו היתה המשפחה שהוא בנה. המשפחה הפרטית שבנה עם אלישבע ושהייתה הכל בשבילו, ומשפחת העובדים בדרום שעבורם הוא היה תמיד נכון לצאת למאבק. והוא בהחלט היה איש מאבקים, איש אבק ומגאפונים וזינזאנות''.
''ראיינתי אותו לפני פחות משנה ובדיעבד זכיתי לקבל ממנו סיכום עשייתו וללמוד ממנו את הדברים החשובים שהנגב צריך ללכת בהם אל משעולי העתיד''.
ראש העיר רוביק דנילוביץ׳ ,בדברי הספד על פטירתו של מאיר בביוף: ״קיבלתי בצער ובכאב גדול את הידיעה הקשה על מותו של מאיר בביוף. מאיר היה חלק חשוב ומרכזי במסע הציבורי של חיי. זכיתי, כאדם צעיר, לעבוד במחיצתו. מאיר היה לוחם אמיתי למען העובדים בנגב וזכויותיהם, והיה טוטאלי בשליחותו. הוא היה מייצג אותנטי של האיגודים המקצועיים והיווה סמל לעבודה המאורגנת. כפעיל מרכזי בציבוריות הבאר שבעית, הוא יחסר לכולנו! תנחומיי הכנים לרעיה המסורה, בת שבע, ולילדים היקרים שלא משו ממיטתו: עדי, שירה ונועה. יהי זכרו ברוך!״
בביוף הותיר אחריו אישה, אלישבע, שתי בנות, שירי ונועה, ובן, עדי, וסבא לארבע נכדים. הוא הובא למנוחות היום, שלישי, בעירו באר שבע.
יהי זכרו ברוך!
רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים: https://bit.ly/3iQmqmo
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]