''מקבלים איתותים מהשטח על מאות מורים שמחנכים נגד מדינת ישראל''

וועדת החינוך של הכנסת דנה היום בנושא ''המורים המחבלים'' - ובמהלך הדיון הוצגו נתונים קשים. ח''כ בן גביר: ''כיום יש עשרות ואולי אפילו מאות מורים שמתנהלים נגדם חקירות בחשד למעורבות בפעילות טרור''
send whatsapp messsage send FB messsage
''מקבלים איתותים מהשטח על מאות מורים שמחנכים נגד מדינת ישראל'' צילום: נועם מוסקוביץ, דוברות הכנסת

מאת: משה פריאל, כתבנו בכנסת

ביוזמת יו"ר ועדת החינוך, ח"כ שרן השכל התקיים היום, ראשון, בוועדת החינוך בכנסת דיון בנושא "מורים מחבלים", בעקבות שני פיגועי הדקירה בחודשים האחרונים בירושלים ובבאר שבע, בהם המחבלים היו מורים וחינכו תלמידים.

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ שרן השכל: "שולחת חיבוק חם למשפחות הנרצחים בפיגוע המזעזע בבאר שבע. חינוך זה הדבר שהכי חשוב לחברה שלנו, אנחנו מבקשים לוודא שאנשי חינוך שמעורבים בפעילות טרור יהיו מסולקים באופן מיידי ממערכת החינוך. אני מאוכזבת מהשב"כ וממשרד ראש הממשלה שלא טרחו להגיע לדיון כזה חשוב. אני מבקשת ממזכיר הממשלה ומראש השב"כ להגיע לדיון ביום רביעי הקרוב. מעל ל- 22% מהמורים הערביים במערכת החינוך קיבלו את ההכשרה שלהם מחוץ למדינת ישראל. אנחנו מקבלים איתותים מהשטח על מאות מורים שמחנכים נגד מדינת ישראל והתלמידים שלהם סופגים את הערכים האנטי ציוניים של אותם מורים מחבלים. אוניברסיטאות בחברון נותנות תעודת הכשרה למורים אבל אין פיקוח על התכנים שאותם מורים רוכשים במוסדות שעוינים את המדינה. אנחנו רוצים להחזיר את המשילות של מדינת ישראל במקומות בהם שררה הזנחה במשך שנים".

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ שרן השכל דרשה מהמשטרה: "דורשת שהמשטרה תקיים דיון פנימי כיצד ניתן להעביר מידע מודיעני ומידע על תלונות של הסתה של מורים מהחברה הערבית אל מערכת החינוך. מבקשת גם לקבל את הנוהל של ניטור ההסתה ברשתות החברתיות".

יו"ר ועדת החינוך, ח"כ שרן השכל, דרשה ממשרד החינוך: "מבקשת לקבל את המקרים עלייהם נעשו שימוע בגין הסתה בשנה האחרונה. מבקשת ממשרד החינוך לייצר נוהל מסודר במקרים של אנשים שקיבלו תארים ברשות הפלסטינית מתוך הפנמת הבעיה שאותם מורים מקבלים הכשרה במוסדות שעוינים את מדינת ישראל".

לפי הנתונים שהוצגו בפני הוועדה כ- 5,500 מורים שמלמדים בבתי הספר במגזר הערבי הוכשרו בשטחי הרשות הפלסטינית והם מסווגים תחת למידה בחו"ל. מי שהגיבה על הנתון הזה הייתה ח"כ אורית סטרוק שאמרה: "אם לא נפסיק את קליטת המורים שלמדו ברשות הפלסטינית בישראל אנחנו נראה עוד פיגועים נוספים של אותם מורים או של תלמידים שלהם. אני מציעה שהמסקנה של הוועדה תהיה לא לאשר למורים שלמדו חינוך בשטחי הרשות הפלסטינית ללמד בבתי הספר במדינת ישראל".

ח"כ איתמר בן גביר התייחס לעובדה שהמחבל בפיגוע בבאר שבע היה חלק ממערכת החינוך במשך שנים, "המשטרה ומשרד החינוך צריכים לתת את הדין איך יכול להיות שאותו מחבל היה חלק ממערכת החינוך. כיום יש עשרות ואולי אפילו מאות מורים שמתנהלים נגדם חקירות בחשד למעורבות בפעילות טרור".

ח"כ משה טור פז התייחס לאפשרות של קליטת הסטודנטים להוראה ברשות הפלסטינית בישראל: "יש פה אינטרס לאומי של מדינת ישראל לעודד מעבר של סטודנטים להוראה מהרשות הפלסטינית לשטחי ישראל". לדברי טור פז "אנשים שלמדו תכנים שעוינים את מדינת ישראל לא צריכים להיות חלק ממערכת החינוך הישראלית". 

בשנה החולפת התקבלו שתי התראות בלבד על מורים שמתנהל נגדם הליך פלילי. ממונה הייעוץ המשפטי, של משרד החינוך במחוז ירושלים, לירון ספרד אמר: "כל שינוי בסטאטוס המידע הפלילי מתקבל אצלנו ונשללת ממנו האפשרות ללמד במערכת החינוך הישראלית". לדברי ספרד: "ברגע שמגיע מידע מהשב"כ למשרד החינוך יש את הכלים החוקיים לפעול כדי להוציא את המורה החשוד מפעילות חינוכית".

בתשעת החודשים האחרונים הוועדה שאחראית על פיטורים של אנשי הוראה שחשודים בפלילים במשרד החינוך התכנסה רק פעמיים בחשד למקרים להסתה של מורים. מנהל אגף ביטחון במשרד החינוך ליאור טוביה: "בפרק הזמן הזה ביצענו 5 שימועים ולא היו מקרים של פיטורים. החקירה לא הייתה במישור הפלילי אלא רק במישור האתי מקצועי". לדבריו של טוביה: "אם אני רוצה מידע נרחב על מורים, השב"כ לא נותן לי אותו. צריך לחדש את הנוהל הזה של העברת מידע מהשב"כ למשרד החינוך".

המשטרה הגיבה לאמירה הזאת ואמרה כי המידע שמועבר במסגרת הרישום הפלילי מגיע לפי בקשות של משרד החינוך. לדברי אח"מ קמ"ד מידע פלילי במשטרה, יעקב אביטן: "יש לנו מערכת שמדווחת בזמן אמת לגורמי החינוך על מקרים פרטניים. אנחנו מעבירים מידע כאשר נפתחת חקירה לגבי עובדים שכבר קיימים במשרד החינוך".



רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים:  https://bit.ly/3BMuCfS

על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]