מחיר הסגר השלישי בב''ש: 3,616 דורשי עבודה חדשים
המחיר הכלכלי חברתי הכבד של הסגר: מתחילת הסגר ''לייט'', ב-27 בדצמבר, נוספו בבאר שבע 2,456 דורשי עבודה ועם החמרת המגבלות עוד 1,157 איש איבדו את פרנסתם. בסך הכל, 16,700 איש מקבלים דמי אבטלה והבטחת הכנסה ועוד 1,900 רשומים כדרושי עבודה אך אינם תובעים .מתוך התובעים 8,800 נמצאים בחל"ת.
לפי החלוקה לקצבאות, 76% מהתובעים מקבלים דמי אבטלה ו-15% הבטחת הכנסה. כ-5,500 מדורשי העבודה, הקבוצה הגדולה ביותר, היא של בני 25 עד 34. כ-15% הינם אקדמאים. המספרים האלה כמובן אינם כוללים את מי שלא יכולים לתבוע דמי אבטלה: עצמאים ועובדי פרילאנס.
עובדי הפרילאנס מהווים את הקבוצה המוחלשת ביותר בשוק: על מנת לקושש פרנסה, הם נאלצים לתפקד על תקן ''עוסקים פטורים'': הם אמנם לא גובים מע''מ, אך גם לא מזדכים עליו, מחוייבים לנהל ספרים ולשלם לשם כך לרואה חשבון. הם גם מפרישים בעצמם לביטוח לאומי. בחודשים בהם אין להם עבודה, ההוצאות ממשיכות לרוץ.
בשירות התעסוקה אומרים, כי הם ערוכים לטפל בכלל האוכלוסיות במהלך הסגר ואחריו. למעשה, למרות מגבלות הסגר, שירות התעסוקה ממשיך לטפל בדורשי העבודה, בבאר שבע ובארץ כולה.
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]