حدث مخزٍ في جامعة بن غوريون: المحاضرون احتجوا للمطالبة بوقف القتال في غزة

حدث مخز في جامعة بن غوريون، حيث تم إطلاق النار على الطلاب الذين يدرسون هناك وخطفهم في هجوم إرهابي: نظم المحاضرون اليوم (الثلاثاء) مظاهرة للمطالبة بإنهاء القتال في غزة، على الرغم من وقف إطلاق النار الذي دخل حيز التنفيذ هذا الأسبوع.
وأثارت المظاهرة، التي وافق عليها رئيس الجامعة البروفيسور حاييم حايمس، ردود فعل غاضبة من جانب الطلاب وأعضاء الكنيست. هذه ليست المرة الأولى التي تسمح فيها الجامعة بمظاهرات ضد الدولة ومؤسساتها: في الماضي، تم استدعاء رئيسة جامعة بن غوريون ريفكا كارمي للاستجواب في الكنيست، ولكن الأحداث في حرم بئر السبع من المرجح أن تكون يقترب موعد تدخل الدولة فيما يحدث في هذه المؤسسة وغيرها من مؤسسات التعليم العالي. وقد أثار سلوك الجامعة على مر السنين غضب سكان مدينة بئر السبع مرارا وتكرارا.
מדובר באוניברסיטה שהיא העתיד של הנגב ושל מדינת ישראל. יש פה תומכי טרור ארורים ושפלים שבדאגה לילדי עזה שוכחים את החטופים שלנו ואת האחים שלנו
מארגני המחאה טענו כי שינו את נוסח הכרזותיהם לאחר שבשבוע שעבר בוטלה מחאה דומה בשל איומים באלימות. לטענתם, "הפקנו לקחים והנוסח החדש נמנע מפרובוקציות פוליטיות מיותרות". עם זאת, אמירות כגון "די להפקרה של החטופים בשם ההרס והכיבוש" גרמו למתיחות רבה בקרב הציבור. היחסים בין תושבי באר שבע לאוניברטיסת בן גוריון מתוחים מזה עשורים. בבאר שבע, עיר ימנית-שמרנית, לא מסכימים עם רוח ההתנהלות של האוניברסיטה ולא מעט אישי ציבור קראו להתערב בנעשה בקמפוס.
חבר הכנסת אלמוג כהן (עוצמה יהודית) הגיע למתחם והביע זעזוע: "מדובר באוניברסיטה שהיא העתיד של הנגב ושל מדינת ישראל. יש פה תומכי טרור ארורים ושפלים שבדאגה לילדי עזה שוכחים את החטופים שלנו ואת האחים שלנו." כהן ציין כי הוא מייצג את "הצד השפוי ששונא מלחמות" אך זעם על מה שתיאר כ"תמיכה בטרור."
‘’בהמשך לבקשת סטודנטים מאוניברסיטת בן- גוריון, הגעתי לעמוד לצידם אל מול תומכי הטרור המכנים את חיילי צה״ל רוצחים, אנסים ופושעי מלחמה. הם אינם מייצגים את תושבי הנגב היהודים והבדואים, ואין בכוונתי לאפשר למי שעומד לצד ארגון הטרור הנאצי חמאס את פסטיבל השיסוי וההסתה. אמשיך לעמוד לצידו של כל קול שפוי''.
במקביל, סטודנטים רבים הפגינו נגד המחאה של המרצים, כשהם מביעים תמיכה מלאה בחיילי צה"ל ובפעולות למען ביטחון ישראל. האירוע מדגיש את המתח הפוליטי והחברתי שממשיך ללוות את החברה הישראלית גם לאחר הפסקת האש.