מבשלים באהבה: מטבח לימודי חדשני נחנך בבית הספר עמי אסף דימונה

בבית הספר הוותיק נערך טקס חגיגי לחנוכת המטבח החינוכי החדש, שיאפשר לתלמידים ללמוד מדע דרך טעימות, ניסויים ושיטות בישול – שילוב שמבטיח למידה חווייתית, מעשית ומעוררת סקרנות.
שיתוף בווטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף בטוויטר שיתוף באימייל הדפסת כתבה
מטבח חינוכי חדש בבית הספר עמי אסף בדימונה עם דלפקי עבודה וציוד מתקדם בעת טקס החנוכה. צילומים: חדשות הדרום 24

בבית הספר עמי אסף בדימונה התקיים היום טקס חנוכה חגיגי למטבח חדשני ומיוחד, שנבנה כחלק מתוכנית פדגוגית המשלבת בין לימודי המדעים לבין עולמות הבישול והקולינריה.
מדובר במיזם שהוגדר על ידי הצוות החינוכי כקפיצת מדרגה אמיתית בדרך שבה תלמידים לומדים ומבינים תהליכים מדעיים.

המתחם החדש עוצב ותוכנן כמעבדה חינוכית מלאה: לצד משטחי עבודה מקצועיים וציוד קולינרי מתקדם הותקנו עזרים לימודיים, כלים למדידות, מערכות הדגמה וטכנולוגיות המיועדות לשיעורי ניסוי ותצפית.
באמצעות שילוב בין תגובות כימיות, טמפרטורות, מרקמים ושיטות הכנה – התלמידים לומדים מדע דרך הידיים, החושים והחוויה המעשית.

בבית הספר סיפרו כי ההתלהבות בקרב התלמידים גבוהה במיוחד:
הילדים נרגשים מאוד. בעזרת המטבח נוכל ללמד חומרים שבדרך כלל מופיעים רק במחברות, אך כאן הם חווים אותם, מריחים וטועמים. זה מעלה את רמת העניין, את ההבנה ואת המעורבות שלהם בצורה יוצאת דופן.
היוזמה משתלבת עם החזון החינוכי של בית הספר, הרואה בחשיבה חדשנית ובפרקטיקה חלק בלתי נפרד מהלמידה המודרנית.
לדברי הצוות, שילוב בין מדע לבישול מפתח אצל התלמידים מיומנויות חשובות נוספות, ובהן עבודה בצוות, יצירתיות, פתרון בעיות, חשיבה אנליטית והבנה עמוקה יותר של תהליכים מדעיים.
בעתיד, המטבח ישמש גם כמרחב קהילתי שבו יתקיימו סדנאות משותפות לתלמידים ולהורים.