חיים סיגאווי ממאסטר שף: מחימום תת־רצפתי למטבח של המדינה

הכוכב החדש של מאסטר שף מגיע מנתיבות עם סיפור חיים לא שגרתי, מנה מקורית של שניצל מוח וסיפור משפחתי שובר לב. וגם: מה חושבים עליו השופטים, ולמה עזב את הבית בגיל 14?
שיתוף בווטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף בטוויטר שיתוף באימייל הדפסת כתבה
חיים סיגאווי ממאסטר שף: מחימום תת־רצפתי למטבח של המדינה חיים סיגאווי מתוך מאסטר שף - מגיש לשופטים את המנה עם חיוך מרוגש (צילומי מסך)

בין שלל המתמודדים בעונה החדשה של מאסטר שף, בולט קול אחד חם, רגיש ומפתיע במיוחד  חיים סיגאווי, בן 35 מנתיבות, נשוי ואב לארבעה, שכובש את המטבח בדיוק כמו שהוא כובש את לקוחותיו בענף החימום התת־רצפתי.
כן, קראתם נכון - האיש שמתמחה בהתקנות של חימום תת־רצפתי בבתים בכל הארץ (ואם שאלתם, אז כן - הוא בעסק עם אלפי לקוחות מרוצים), מצא את דרכו לעולמות הקולינריה דווקא מתוך כאב, מרד נעורים, וגעגוע גדול לאימא.

עזב את הבית בגיל 14 - ומצא את עצמו עם סיר על האש
בפרק ששודר ביום שני האחרון, נחשף סיפור חייו הלא פשוט של סיגאווי: בגיל 14  עזב את הבית הדתי שבו גדל, לאחר שחזר בשאלה, לטובת חיים עצמאיים באילת. שם עבד בדוכנים, במסעדות, כמלצר  ובעיקר: למד לבשל לבד.
"עזבתי כי רציתי להיות אני," שיתף חיים על המסך, "אבל זה כאב. ידעתי שאם אני בוחר בדרך שלי – כל המשפחה עלולה ללכת אחרי, וידעתי מה זה יעשה לאימא שלי. לא דיברנו שנים."
הסיפור קיבל תפנית טרגית ומרגשת: "אח שלי הקטן חלה ונפטר בגיל 11, וזה שבר את כולנו. אחר כך נולדה אחות קטנה, והמשפחה כמו נבנתה מחדש. היום אני ואימא בקשר מדהים – היא האישה שהכי מפרגנת לי, גם אם עדיין מוסיפה בסוף כל טעימה: 'טעים, אבל חסר משהו...'"

המנה ששמה אותו על המפה: שניצל מוח עם סלט משייה ורוטב מזרחי
חיים בחר להגיש לשופטים מנה מיוחדת של "בייגל ירושלמי עם שניצל מוח" - מנות שאולי נשמעות מאתגרות, אבל היו בהן שורש, דיוק והמון נשמה.
השופטים ליקקו את האצבעות, גם אם היו להם הערות. חיים בישל את המוח ברוטב מזרחי ולאחר מכן טיגן אותו לקריספיות - קונספט שכבש את קרביהם של חיים כהן ואייל שני, אך גם גרר הסתייגויות.
חיים כהן אמר: "המוח במחבת - וואו! אבל השניצל פחות. לפעמים עדיף לא לגעת, ולתת למנה להיות מה שהיא."

חיים - האיש, העסקים, והלב הגדול
מעבר למטבח, חיים הוא דמות מוכרת בדרום: בעל עסק מצליח בתחום החימום הרצפתי, דמות אהובה בנתיבות, ומי ששילב בין שני עולמות  עולם טכני-קבלני ועולם רך, רגיש ומלא תבלינים.
"חימום תת רצפתי? זה עניין של איזון, של לדעת איפה לחמם ואיפה לא לגעת. בדיוק כמו אוכל", הוא אומר בחיוך.
הוא לא מתיימר להיות שף מקצועי אבל הכישרון, הנשמה, והסיפור האישי שלו  כבר מציבים אותו כאחת הדמויות הזכורות והאהובות של העונה הנוכחית.
חיים עבר את שלב הסינון והמשיך לשלב הבא בתחרות, אבל נדמה שאת הקהל - הוא כבר כבש.
התגובות ברשת חמות, החיבוק מהעיר נתיבות מרגש, והלב שלו? כבר מוכן לבשל עוד מנה -  אולי אפילו לצד אימא, שיום אחד, תיתן את הפרגון המלא.