אוניברסיטת בן-גוריון הוכרה כמצטיינת ב'הוגנות מגדרית'

לרגל יום האישה הבינלאומי – האוניברסיטה זכתה במעמד הגבוה ביותר של המועצה להשכלה גבוהה בתחום השוויון המגדרי, ובמענק של רבע מיליון שקלים לטובת קידום חוקרות צעירות
send whatsapp messsage send FB messsage
אוניברסיטת בן-גוריון הוכרה כמצטיינת ב'הוגנות מגדרית' יעל דולב השילוני. קרדיט צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

הישג משמעותי לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב: המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) העניקה לאוניברסיטה הכרה יוקרתית כמוסד מצטיין בהוגנות מגדרית – ההכרה הגבוהה ביותר הקיימת בתחום זה. לצד ההכרה, קיבלה האוניברסיטה מענק כספי בסך רבע מיליון שקלים, אשר יופנה בעיקרו לקידום דוקטורנטיות ולתמיכה בדור העתיד של החוקרות והמדעניות בישראל.

ההכרה מגיעה בעקבות דוח מקיף שהגישה האוניברסיטה, המתאר את הצעדים שננקטו בשנים האחרונות לקידום נשים בכל רמות האקדמיה. בנימוקי הוועדה נכתב כי נרשמה עלייה משמעותית בשיעור הנשים בסגל הבכיר, לרבות בדרגות פרופסור חבר ופרופסור מן המניין, וכן בתפקידי הנהלה וראשות מחלקות.

מאז שהחלה לפעול תוכנית "קו המשווה" של המל"ג לפני כחמש שנים, הצליחה אוניברסיטת בן-גוריון להעלות את מספר הנשים בתפקידי הנהלה בכירים מאחת לשבע מתוך 18 תפקידים בכירים. בנוסף, חל גידול של יותר מ-10 אחוזים בייצוג נשים בוועדות מינויים ובתפקידי ניהול אקדמיים נוספים.

פרופ' יעל השילוני דולב, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית, מסרה כי "ההישג הזה הוא תחנה אחת במסע ארוך ומורכב. יש לנו עוד הרבה עבודה לפנינו – במיוחד בתחומים כמו גיוס חוקרות צעירות, עידוד נשים לפוסטדוקטורט, והגדלת הגיוון המגדרי בפקולטות למדעים מדויקים והנדסה". לדבריה, האוניברסיטה מפעילה מגוון סדנאות ותכניות מנהיגות שנועדו לקדם נשים, לצמצם הטיות סמויות, וליצור אקלים שוויוני וכוללני.

היוזמות כוללות גם תמיכה בסטודנטיות לתארים מתקדמים, מימון כנסים מקצועיים ופעילויות קהילתיות כמו "יום המדענית", לצד מערכות תמיכה מוסדיות כגון בית דין ייעודי להטרדות מיניות.

"אקדמיה שואפת למצוינות, והשוויון המגדרי הוא תנאי הכרחי לכך", הוסיפה פרופ' השילוני דולב. "אנחנו פועלים כדי לעצב חברה שוויונית ובטוחה יותר – לא רק בהווה, אלא גם עבור הדורות הבאים".