העיר בנגב שהפכה למלכת ההתחדשות העירונית: השכונות הוותיקות יוחלפו במגדלי יוקרה

אומרים - ומבצעים: מרכז נתיבות עומד בפני מהפכה עירונית - =תוכנית ההתחדשות העירונית 'מרכז נתיבות' (תמל/2027), שמובילה רשות מקרקעי ישראל בשיתוף עיריית נתיבות, אושרה בדיון מיוחד בוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל). מדובר במהלך רחב היקף שנועד לחזק את מרכז העיר הוותיק ולשלב בו תוספת משמעותית של יחידות דיור, שטחי מסחר ותעסוקה, ופיתוח תשתיות עירוניות מתקדמות.
נתיבות, הנהנית מהטבות מס במסגרת חוקי הנגב, מוציאהנ בכך לפועל תוכנית התחדשות עירונית שתציד אותה בחזית הערים המובליות בתחום. בבאר שבע מדברים על התחדשות עירונית, אך לעת עתה, הרוב נמצא בשלבי אישורים ובחלק מהתוכניות, בשלבים מאוד ראשוניים על הנייר בלבד.
התוכנית מתפרשת על פני 883 דונם וכוללת בנייה של כ-8,200 יחידות דיור חדשות לצד חידוש אזורי תעסוקה ומסחר קיימים. המתחם מחולק לשלושה אזורי פיתוח מרכזיים:
התחדשות שכונת המגורים הוותיקה – תחליף 559 יחידות דיור ישנות ב-2,807 יחידות חדשות, כולל בניינים בגובה של עד 30 קומות.
חידוש לב העיר – השוק העירוני, המרכז המסחרי ובית העירייה יותאמו לתכנון מודרני עם תוספת של 1,100 יחידות דיור ושדרוג משמעותי לשטחי מסחר.
פיתוח אזור התעשייה והמסחר – רחוב בעלי המלאכה יישמר כמרכז מסחרי, עם הרחבת שטחי התעסוקה ושילוב של 2,800 יחידות דיור חדשות.
עינב רינגלר, מנהלת אגף תכנון ופרויקטים ברשות מקרקעי ישראל, ציינה כי התוכנית נועדה להפוך את מרכז נתיבות למרכז עירוני מודרני ותוסס תוך שימור אופייה הייחודי של העיר.
התוכנית מקודמת ע"י צוות תכנון בראשות האדריכלים אלי דרמן ולי בכר ממשרד דרמן ורבקל, בליווי צוות יועצים רחב, וצפויה לשנות את פני העיר בשנים הקרובות.