מבצע משטרתי בדרום: קוף אותר בצריף נטוש – החיפושים אחר גור האריות נמשכים

פרשת בעלי החיים בנגב מסתעפת: בעקבות סרטון שהופץ ברשתות החברתיות, בו תועדו קוף וגור אריות מוחזקים על ידי מספר חשודים, פתחה המשטרה בחקירה יזומה לאיתור בעלי החיים והמעורבים בפרשה.
הערב (שלישי), במבצע מבצעי ומודיעיני של שוטרי תחנת שגב שלום במרחב הנגב, אותר הקוף בצריף נטוש ביישוב ביר הדאג' והוא נלקח בבטחה לתחנת המשטרה. משם, הועבר לפקחי רשות הטבע והגנים לצורך בדיקות רפואיות והעברתו למקלט מוגן.
החקירה החלה מסרטון ברשתות החברתיות
הפרשה החלה כאשר ברשתות הופץ סרטון מטריד, בו נראים קוף וגור אריות מוחזקים בנגב בידי מספר מעורבים. בעקבות זאת, מפקד מרחב הנגב, תת-ניצב אמיר קליין, הנחה את כוחות המשטרה לפעול במהירות לאיתור בעלי החיים והחשודים בפרשה.
בשלב זה, גור האריות טרם אותר, והמשטרה ממשיכה בפעולות לאיתורו, כולל שימוש במודיעין ונקיטת צעדים מבצעיים נוספים.
החזקת בעלי חיים אקזוטיים בנגב – תופעה מסוכנת ובלתי חוקית
ברשות הטבע והגנים הזהירו כי החזקת קופים או אריות בגידול פרטי מהווה עבירה חמורה. לדברי גורמים ברשות, "מדובר בבעלי חיים רגישים עם צרכים פיזיים וחברתיים מורכבים, שאינם יכולים להתקיים בתנאים ביתיים. מעבר לסבל הנגרם להם, החזקת טורפים כגון אריות עלולה להוות סכנה מוחשית לחיי אדם".
אחת השאלות המרכזיות שנמצאות כעת במוקד החקירה היא כיצד הגיעו בעלי החיים לשטח ישראל. במשטרה בודקים את האפשרות כי מדובר בהברחת חיות בר – תופעה מדאיגה המתרחשת בשנים האחרונות דרך גבולות המדינה. חלק מהמקרים קשורים לסחר לא חוקי בבעלי חיים אקזוטיים, שלעיתים מגיעים למדינות המפרץ או לישראל במסלולים בלתי חוקיים.
המשטרה: "נמשיך לפעול בנחישות נגד עברייני חיות הבר"
במשטרה מדגישים כי החקירה נמצאת בעיצומה וכי ייעשו כל המאמצים כדי לאתר את גור האריות ואת המעורבים בפרשה. "מדובר באירוע חמור, ואנו נמשיך לפעול נגד תופעות של החזקת חיות בר מסוכנות ומסחר לא חוקי בחיות מוגנות", אמר גורם במשטרת מרחב הנגב.
המשטרה ורשות הטבע והגנים קוראים לכל מי שיש בידו מידע על גור האריות או על החזקת בעלי חיים מוגנים בנגב, לדווח באופן מיידי למוקד 100 של המשטרה או לרשות הטבע והגנים.
האם גור האריות יאותר בקרוב? האם מדובר במקרה בודד או בחלק מרשת הברחות רחבה יותר? החקירה נמשכת.