32 חודשי מאסר למנהל מפעל שהורשע בניצול מיני של עובדת עם שיתוק מוחין

בית המשפט העליון דחה את הערעור: ''העונש שהוטל מקל ואינו הולם את חומרת המעשים''
send whatsapp messsage send FB messsage
32 חודשי מאסר למנהל מפעל שהורשע בניצול מיני של עובדת עם שיתוק מוחין המחשה: Image by rawpixel.com on Freepik

בית המשפט העליון דחה את בקשת רשות הערעור של מנהל מפעל שהורשע בביצוע עבירות מין והטרדה מינית כלפי עובדת בעלת מוגבלות, תוך שהוא קובע כי העונש שהוטל עליו מקל עמו במידה ניכרת ואינו הולם את חומרת מעשיו.


מי שמנצל את מוגבלות זולתו ימצא עצמו מאחורי סורג ובריח לתקופה משמעותית


על פי פסק הדין שניתן על ידי השופט יוסף אלרון, המורשע ניצל את מרותו כלפי העובדת, הלוקה בשיתוק מוחין, וביצע בה מעשים מגונים חמורים, לרבות אונס, נגיעות באיבריה האינטימיים והנחיות לשליחת תמונות חושפניות. בנוסף, הורה לה כיצד להתלבש, תוך ניצול מצבה והיותה תלויה בו ובמקום העבודה.

"ניצול ציני ונלוז של מוגבלות העובדת"

השופט אלרון ציין כי ניצול מעמדו של המבקש כדי לספק את דחפיו המיניים הוא חמור כשלעצמו, אך חומרת המעשה מתעצמת לאור העובדה כי ניצל באופן "ציני ונלוז" את מוגבלותה של המתלוננת ואת יכולתה המופחתת להתנגד למעשיו.

לדבריו, "מי שמנצל את מוגבלות זולתו ימצא עצמו מאחורי סורג ובריח לתקופה משמעותית", וכי יש להטיל עונשים מחמירים יותר כדי להרתיע עבריינים פוטנציאליים ולשקף את חומרת המעשים.

האינטרס הציבורי: שילוב בעלי צרכים מיוחדים ללא חשש לניצול

השופט אלרון הדגיש את החשיבות החברתית של שילוב בעלי צרכים מיוחדים במעגל התעסוקה, תוך יצירת סביבה בטוחה ומכבדת. בפסק הדין נקבע כי על החברה הישראלית לפעול לשילובם "מבלי חשש לביטחונם האישי ולניצול מוגבלותם באשר היא".

בסיכומו של דבר, בית המשפט דחה את הערעור והותיר על כנו את גזר הדין של 32 חודשי מאסר בפועל, תוך הדגשה כי העונש אינו משקף במלואו את חומרת המעשים.