דיון בקריאה ראשונה בחקיקה להקמת שדה תעופה בינלאומי לנגב

בדיון שהתקיים היום (רביעי) בוועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, נדונה הצעת החוק להקמת שדה תעופה בינלאומי בנגב, שהוגשה על ידי חברי הכנסת אלמוג כהן ורם בן ברק. הצעת החוק, אשר אושרה לאחרונה בקריאה טרומית במליאת הכנסת ברוב של 34 תומכים מול 5 מתנגדים, מהווה צעד משמעותי לקראת מימוש חזון הפיתוח האסטרטגי של הנגב.
בועז פינקלשטיין, עמית במכון ריפמן ואיש חיל האוויר לשעבר, הציג בדיון את התועלות הצפויות מהקמת שדה התעופה בנגב, כפי שמשתקפות במחקר מפורט שערך המכון בסיוע חברת אורבניקס. לדבריו, המהלך צפוי להביא לעושר מוניציפלי, תוספת של אלפי משרות לתושבי הנגב, ולשמש כזרז להסדרת התיישבות ולהכנסת תשתיות מדינתיות לאזור.
הקמת שדה התעופה בנגב נידונה מזה חמישה עשורים, כאשר בתחילה יועדו שטחים בצפון הארץ, בעמק יזרעאל, למטרה זו. עם זאת, בשנים האחרונות גוברת התמיכה בהקמת השדה דווקא בנגב, מתוך הבנה כי מהלך זה יתרום לפיתוח האזור, יפחית את העומס על נמל התעופה בן גוריון, וישפר את התשתיות והקישוריות הבינלאומית של ישראל.
ח"כ אלמוג כהן, יוזם ההצעה, הדגיש כי "הקמת שדה התעופה בנבטים תספק תעסוקה איכותית לתושבי הנגב כולם, ותטיס את הנגב לשמיים". גם ח"כ רם בן ברק הצטרף לדברים והוסיף כי "זהו צעד חשוב לפיתוח הנגב והגליל, ולהפחתת העומס על נתב"ג".
סגן שר התחבורה, אורי מקלב, הבהיר כי "אישור החוק לקידום שדה התעופה בנבטים אינו מוריד מסדר היום את תכנון שדה התעופה ברמת דוד, ומקדמים את שניהם".
הצעת החוק תועבר כעת לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שתדון בהמשך קידומה. הציבור בנגב ובישראל כולה עוקב בדריכות אחר ההתפתחויות, בתקווה שהפעם, לאחר שנים של דיונים, ייצא הפרויקט לדרך ויהפוך למציאות.