בדרך לוועדה קרואה במיתר? אישור התקציב נדחה אחרי שרוב חברי המועצה החרימו את הישיבה

ישיבת המועצה במיתר, שהייתה אמורה לאשר את התקציב לשנה הקרובה,אחרי לאחר שרק חברי הקואליציה טרחו להגיע לישיבה, ולא הושג קוורום (מניין חוקי להצבעה). הישיבה נדחתה וההצבעה על התקציב הועברה למועד אחר. המשמעות: המועצה תיאלץ להמשיך לפעול לפי אחד חלקי 12 מהתקציב השנתי – מצב בעייתי ליישוב שנמצא בתנופת פיתוח. ביום ראשון הקרוב תיערך ישיבה נוספת, מתוך תקווה שאז כל חברי המועצה יגיעו.
על פי תקנון ישיבות המועצה, נדרש רוב מחברי המועצה לפתיחת הישיבה. התקנון מאפשר מאפשר ניסיון נוסף, להשגת קוורום, אך במקרה של כישלון, הישיבה נדחית שוב – ובפעם השלישית, כל מספר משתתפים מהווה קוורום.
וידאו: ישיבת המועצה (מתוך השידור החי של מועצת מיתר / על פי סעיף 27 א')
בישיבת המועצה ששודרה בשידור חי בפייסבוק, נראו חברי סיעתו של ראש המועצה שמעון פרץ ממתינים לשאר חברי המועצה, כשמושבי האופוזיציה נותרו ריקים. לאחר המתנה ממושכת, היה ברור כי האופוזיציה החליטה להחרים את הישיבה.
ראש המועצה, שמעון פרץ, סיכם את הישיבה באכזבה: “אני מצטער על כך שאנחנו שוב נאלצים לדחות את אישור התקציב. מדובר בתקציב אחראי ומסודר, שמגבה תכניות עבודה משמעותיות בתחומי הביטחון, החינוך והשירות לתושב. כל עיכוב פוגע בפיתוח היישוב, וחבל שהגענו למצב הזה.”
פרץ הוסיף כי הישיבה הבאה תתכנס ביום ראשון הקרוב, ויינתן זימון מסודר לכל חברי המועצה. “אני מקווה שהפעם כולם יגיעו ונוכל לאשר את התקציב שכה חשוב לעתיד היישוב.”
בסיומה של הישיבה, התייחס פרץ גם לנס חנוכה הקרב ובא, והביע תקווה לשובם של החטופים: "אנחנו מדליקים נרות מדי ערב ומחזקים את כוחות הביטחון שלנו. חג שמח לכולם."
לפרץ אין רוב במועצה
לראש המועצה אן רוב במועצת העיר מיתר. בספטמבר השנה שני דותן, סגנית ראש המועצה ומ"מ, התפטרה מהסיעה של פרץ ועברה לכהן כסיעה עצמאית. פרוש הדבר, כי לשמעון פרץ יש רק 3 חברי מועצה מתוך 11. עם פרישתה של דותן אמרו כבר אז חברים באופוזציה כי ‘’אנחנו לא רואים כיצד יועבר תקציב השנה הבאה… יהיה קשה מאוד לממש פרויקטים, בניגוד למתרחש ביישובים אחרים בנגב''. זאת ועוד: ‘’גם אם חברים במועצה יצביעו לגופו של עניין, כפי שהדבר נעשה, מדובר למעשה במועצת מיעוט - מצב שיש לו השלכות רוחב''.
האם מיתר בדרך לוועד קרואה?
ועדה קרואה ממונה לעירייה או מועצה מקומית במקרים בהם תפקוד הרשות נפגע באופן חמור, עד כדי כך שהניהול התקין שלה אינו מתאפשר. זה כולל מצבים כמו:
כשל באישור התקציב – אם מועצת העיר או המועצה המקומית לא מצליחה לאשר תקציב בזמן הקבוע בחוק, עלול השר הממונה (בדרך כלל שר הפנים) להורות על פיזור המועצה ומינוי ועדה קרואה במקומה.
אי-תפקוד מתמשך – כאשר המועצה אינה מצליחה להתכנס באופן עקבי או לקבל החלטות חיוניות לתפעול הרשות, באופן שפוגע בשירותים לתושבים.
מקרה נוסף והוא קיצוני וכמובן אינו נוגע למצב במיתר, הוא בעקבות שחיתות או אי-סדרים חמורים – במקרים בהם נחשפים ליקויים חמורים, שחיתות או עבירות פליליות במועצה, השר הממונה רשאי למנות ועדה קרואה לניהול הרשות עד לבחירות הבאות.
התפטרות או פיזור של המועצה – אם רוב חברי המועצה מתפטרים, או אם המועצה מפוזרת על ידי השר, ועדה קרואה נכנסת לפעולה.
ועדה קרואה מורכבת ממספר מצומצם של אנשים (בדרך כלל בין 3 ל-5), ובראשה עומד ראש הוועדה, אשר מתפקד כראש הרשות בפועל. הוועדה נותרת בתפקידה עד שתיערכנה בחירות חדשות.
במקרה של מיתר, אם כישלון אישור התקציב יימשך לאורך זמן, ייתכן שזהו אחד התרחישים האפשריים, למרות שהמועצה יכולה להתנהל לפי מצב של תקציב ‘’1 חלקי 12'', מצב פחות אידיאלי, אך אפשרי. מבחינת האופוזיציה, מדובר בהימור פוליטי, שכן הפגנת הכוח לכאורה, יכולה לחזור אליהם כבומרנג אם השירות לתושב ייפגע ופרויקטים יידחו - אז הם ייזכרו כמי שתקעו את התקציב, במקרה והיישוב יילך לבחירות חוזרות. מצב כזה עשוי לחזק את סיעתו של פרץ.