חיזוק הקשר בין אקדמיה לתעשייה: מפגש ראשון מסוגו במחלקה להנדסת בניין ב-SCE

מהפכת ההכשרה בענף הבנייה: מחלקת הנדסת בניין ב-SCE משלבת ידיים עם חברות מובילות בשוק הבנייה, עם הבטחה להמשך שיתופי פעולה פוריים
send whatsapp messsage send FB messsage
חיזוק הקשר בין אקדמיה לתעשייה: מפגש ראשון מסוגו במחלקה להנדסת בניין ב-SCE צילום : יח''צ SCE

שיתוף פעולה פורץ דרך בין אקדמיה לתעשייה יצא לדרך במחלקה להנדסת בניין ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. במסגרת מפגש ייחודי שנערך בשבוע שעבר, נפגשו חברי סגל אקדמי מהמחלקה עם נציגים בכירים מענף הבנייה, חברות מובילות ומשרדים מקצועיים.

היעד המרכזי של המפגש היה לחזק את הקשרים בין ההכשרה האקדמית לבין הצרכים המשתנים של שוק העבודה בענף הבנייה. הדגש העיקרי היה על התאמת תכני הלימוד לדרישות השוק, שדרוג הכלים העומדים לרשות הסטודנטים ושיתוף פעולה במחקר ופיתוח חדשניים.

ד"ר דגן בקון מזור, ראש המחלקה להנדסת בניין ב-SCE, פתח את המפגש בסקירה מעמיקה על חזון המחלקה. "הכשרת מהנדסים בעלי יכולות המתאימות לדרישות הענף היא משימה קריטית לעתיד הבנייה בישראל," ציין ד"ר בקון מזור והוסיף כי "עלינו להעמיק את הקשרים עם גורמי התעשייה כדי להבטיח שהסטודנטים שלנו יגיעו לשוק העבודה כשהם מוכנים היטב לאתגרים בשטח".

אל דבריו הצטרף ד"ר איתן שטרית, מרכז הפורום, שהדגיש את הצורך בהכשרת מהנדסים בתחום הבנייה המתועשת, מגמה שהולכת וצוברת תאוצה בשוק העבודה הישראלי והבינלאומי. לדבריו, "הביקוש למהנדסים בעלי ידע בבנייה מתועשת הולך וגדל, והחיבור בין האקדמיה לתעשייה הוא הדרך להבטיח שהבוגרים יהיו מוכנים לאתגרים המודרניים של הענף".

עוד אורחת חשובה במפגש הייתה מהנדסת העיר באר שבע, האדריכלית תמר פוריה שרביט, שהציגה בפני המשתתפים את תנופת הבנייה והפיתוח האדירה שמתרחשת בעיר. שרביט קראה לחברי המחלקה לשלב כוחות עם עיריית באר שבע, לקחת חלק בפרויקטים פיתוחיים עתידיים בעיר ולתרום במקביל להכשרת דור מהנדסי העתיד. "באר שבע היא עיר בצמיחה מתמדת, ואנו רואים חשיבות עליונה לשיתוף פעולה עם האקדמיה בפרויקטים של פיתוח עירוני", אמרה שרביט.

במהלך הדיונים שהתקיימו במפגש, הוצעו שיתופי פעולה נוספים עם איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות ועם מעבדות איזוטסט – מוסדות המובילים בתחומי בקרת איכות, תקינה ובדיקות חומרים בענף הבנייה. בין הרעיונות שעלו לדיון: קיום סדנאות משותפות, השתתפות הסטודנטים בפרויקטים של ניסויים מעשיים ותוכניות הכשרה מיוחדות במסגרת לימודיהם.

המפגש הראשון הוכתר כהצלחה גדולה, והמחלקה להנדסת בניין ב-SCE הביעה כוונה להמשיך את שיתופי הפעולה הללו גם בשנים הבאות. במכללה מתכננים לקיים מפגשים נוספים בין גורמים בתעשייה לצוות ההוראה, מתוך מטרה להבטיח שהסטודנטים ייהנו מחוויית למידה פרקטית ומותאמת לשוק העבודה.

השאיפה: גשר בין ההכשרה האקדמית למציאות בשטח
היוזמה לשיתוף פעולה זה נולדה מתוך ההבנה כי כדי להתמודד עם אתגרי הבנייה המודרנית, יש צורך בגישור על הפערים בין תיאוריה למעשה. המחלקה להנדסת בניין ב-SCE פועלת להבטיח שהסטודנטים שלה לא יסתפקו רק בלימודים תאורטיים, אלא גם ייחשפו לכלים מעשיים שיכינו אותם לעולם העבודה הדינמי.

היוזמה המרגשת הזו עשויה לחולל שינוי מהותי בהכשרת מהנדסים בישראל. שיתוף הפעולה של האקדמיה עם התעשייה הוא מהלך אסטרטגי שנועד לא רק לשפר את רמת ההכשרה, אלא גם לצמצם את המחסור החמור במהנדסים מקצועיים בתחום הבנייה בארץ.