התעשיינים זועמים: העלאת ארנונה של 48% בעוטף עזה מעמידה את העסקים בסכנה

אזור עוטף עזה, שספג פגיעות קשות במערכה הביטחונית הנוכחית, מתמודד עם משבר נוסף. התאחדות התעשיינים יצאה היום (ראשון) בקריאה לשר הפנים משה ארבל לדחות את בקשת מועצת שער הנגב להעלאת הארנונה על מבני תעשייה באזור התעשייה ספירים א'. הבקשה, הכוללת העלאה חריגה של 48%, מעוררת סערה בקרב התעשיינים, אשר מזהירים מפני השלכות כלכליות חמורות על העסקים באזור.
לדברי ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים בישראל: "המפעלים בעוטף עזה נמצאים בקו הראשון של המשבר הביטחוני והכלכלי, והעלאת הארנונה היא סכנה ממשית להמשך פעילותם. המדינה השקיעה רבות בעידוד התעשייה, אך מהלך כזה עלול להביא מפעלים אל סף סגירה, דווקא בתקופה שבה נדרש שיקום כלכלי וחברתי".
המשמעות עבור המפעלים:
אזור התעשייה ספירים, המשותף לשער הנגב ולשדרות, מאכלס מפעלים רבים התורמים לכלכלת האזור. כעת, התעשיינים נאלצים להתמודד עם ירידה בביקוש למוצרים, קושי בשימור עובדים שחיים תחת איום מתמיד, וחרמות שקטים מצד לקוחות מחו"ל. "העובדים שלנו מפונים, הלקוחות מפחדים לקנות, ועכשיו אנחנו מתבקשים לשלם יותר? מדובר בשערורייה," אמר אחד מבעלי המפעלים באזור.
התאחדות התעשיינים טוענת כי הבקשה להעלאת הארנונה אינה עומדת בדרישות החוק, שכן לא פורסמו דברי הסבר באתר המועצה כנדרש. כמו כן, שיעור ההעלאה המבוקש חורג משמעותית מהנחיות משרד הפנים. "בזמן שמפעלים מתמודדים עם קשיים חסרי תקדים, המועצה מבקשת להטיל עליהם עול כלכלי נוסף שיביא לחיסול הפעילות העסקית באזור," הוסיפה דנה שדה אופיר, מנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים.
התאחדות התעשיינים קוראת לשר הפנים ולממשלה להתערב ולמנוע את ההעלאה החריגה, מתוך הבנה שהצלחת העסקים באזור התעשייה ספירים היא חלק בלתי נפרד משיקום האזור כולו. "חובה להגן על המרקם הכלכלי בעוטף עזה," אמר ד"ר תומר. "בלעדיו, לא נוכל להבטיח את ההתאוששות החיונית לתושבי הנגב המערבי ולעסקים שבו".