ההוזלות בדרך? משרד הבריאות משיק רפורמה ברישוי עסקים בתחום המזון

משרד הבריאות מציג: רגולציה עדכנית שתתאים לסטנדרטים האירופאיים ותקל על יזמים ועסקים בתחום המזון
send whatsapp messsage send FB messsage
ההוזלות בדרך? משרד הבריאות משיק רפורמה ברישוי עסקים בתחום המזון שר הבריאות במהלך מסיבת העיתונאים (צילום: לע''מ)

שר הבריאות, אוריאל בוסו, יחד עם מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב וראש חטיבת בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס, חשפו היום (ראשון) את רפורמת רישוי העסקים בתחום המזון, שנועדה לשפר את התחרות במשק, להקל על יזמים ולעדכן את הרגולציה הקיימת בישראל.  

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הדגיש כי הרפורמה תתאים את הרגולציה הישראלית לסטנדרטים הנהוגים באירופה: "נוכל לדאוג לבריאות הציבור עם מנגנוני פיקוח מתקדמים, לצד גמישות גדולה יותר לעסקים. זו קפיצת מדרגה אמיתית שתביא ליותר ביטחון בבריאות הציבור וגם להקלות משמעותיות על העוסקים בתחום."  

הבעיה: רגולציה מיושנת שמכבידה על השוק
משרד הבריאות מזהה כי הרגולציה הנוכחית מטילה נטל כלכלי כבד על עסקים בתחום המזון, ללא הוכחה לתועלת בריאותית משמעותית. במקום לפעול במודל של "מפקח-מפוקח", הרפורמה מתמקדת בהכשרת בעלי העסקים לניהול סיכונים ושמירה על בריאות הציבור באופן יעיל ואפקטיבי.   "זהו המשך ישיר למאבק שלנו ביוקר המחיה," אמר השר אוריאל בוסו. "רפורמת רישוי העסקים תביא להגדלת התחרות בשוק ולהוזלת מחירים עבור הצרכנים. מדובר במהלך היסטורי כחלק ממדיניות להסרת חסמים וטיוב הרגולציה."  


ד"ר שרון אלרעי פרייס הסבירה: "המטרה היא ליצור רגולציה עדכנית ששומרת על בריאות הציבור, אך אינה מהווה חסם כלכלי לעסקים קטנים. משרד הבריאות ימשיך לתמוך בעסקים ולספק להם פתרונות מותאמים."  

מבט קדימה: שלושה צעדים ליישום הרפורמה
הרפורמה, שתחל בעוד כחצי שנה, כוללת שלושה צעדים מרכזיים:  הפחתת הנטל הרגולטורי:** עדכון הדרישות הרגולטוריות והתאמתן לתקנים הבינלאומיים.   הכשרת בעלי עסקים: מתן כלים לניהול סיכונים ואחריות על שמירה על בריאות הציבור.   שיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות: הגברת הפיקוח ושיפור תהליכי הרישוי בשיתוף פעולה עם המגזר העסקי.  

הרפורמה צפויה לשפר את איכות המזון בישראל, להוזיל מחירים לצרכנים ולחזק את היזמות המקומית. משרד הבריאות מזמין את הציבור להגיש הערות למתווה עד ל-17 בנובמבר, בתקווה שיחד ניתן יהיה להצעיד את תחום המזון בישראל לעידן חדש, בו שומרים על בריאות הציבור ומסירים חסמים עסקיים מיותרים.