סכנת חיים בנתיבות: מבנה מסוכן ברחוב מסעוד אלפסי – התושבים בחרדה!

דיירי בניין בן 4 קומות משנות ה-60 קיבלו הודעה כי המבנה בו הם גרים הפך מסוכן בשל כשלים הנדסיים. הדיירים: ''הקירות נסדקים, אי אפשר לישון בפחד''
send whatsapp messsage send FB messsage
סכנת חיים בנתיבות: מבנה מסוכן ברחוב מסעוד אלפסי – התושבים בחרדה! הבניין והנזקים (צילומים: גוגל, סלולרי ללא קרדיט)

סכנה מוחשית מאיימת על דיירי הבניין ברחוב מסעוד אלפסי 1074 בנתיבות, מבנה בן 4 קומות שנבנה בשנות ה-60. השבוע קיבלו הדיירים הודעה רשמית מעיריית נתיבות, בה נמסר כי המבנה מוגדר מסוכן בשל כשלים הנדסיים חמורים.  

אחת הדיירות, לילך אלפסי, סיפרה בכאב לחדשות באר שבע והנגב: "מפחיד לרדת במדרגות, הכל זז. אני מנקה את הבית ותוך דקה הכל מתמלא חול שמחלחל מהרצפות. אנשי מחלקת ההנדסה שהגיעו בדקו את הדירות עם פלס לייזר וגילו עקומות. אי אפשר לישון בלילה בידיעה שהבניין הזה עלול לקרוס." 


חוות הדעת ההנדסית מפרטת שורת ליקויים חמורה ביותר: בבניין ניתן לראות בבירור סדקים משמעותיים בקירות, שקיעות מבניות והפרשי גובה בין הדירות. "אסור לתת לנו לחיות כאן במצב כזה," הוסיפה הדיירת


לדברי לילך, הבעיה אינה רק בהרגשת חוסר הביטחון אלא גם בחוסר היכולת הכלכלית של הדיירים לתקן את הליקויים: "אני דיירת עמיגור. החברה המשכנת צריכה לקחת אחריות ולתקן את הליקויים, לא להשאיר אותנו כאן בפחד."  
 

סדקים בקירות ובתקרות


השבוע הדיירים מצאו בתיבת הדואר הודעה: ‘’לאחר שהובאה בפניי חוות דעת מהנדס העיר המבוססת על חוות דעת המהנדס ירון אופיר מיום 28.12.2021 , עולה כי הבניין עלול לסכן את המחזיקים, את הציבור או את הנכסים הסמוכים. לפיכך בנכס נדרשים בזאת לבצע את הפעולות הבאות: ביצוע כל העבודות והתנאיס המפורטים בחוות הדעת הנ''ל. גידור ושילוט השטח בהתאס לחוק. כל הבדיקות והעבודות הנדרשות תבוצענה לפי הוראותיו ובפיקוחו של מהנדס קונסטרוקטור רשוי הרשום בפנקס המהנדסים-מטעם בעלי הנכסים''.

חוות הדעת ההנדסית מפרטת שורת ליקויים חמורה ביותר: בבניין ניתן לראות בבירור סדקים משמעותיים בקירות, שקיעות מבניות והפרשי גובה בין הדירות. "אסור לתת לנו לחיות כאן במצב כזה," הוסיפה הדיירת.  
 

הנזקים למבנה ניכרים בכל הדירות


בעיריית נתיבות מודעים למקרים דומים באותו רחוב ומנסים לסייע לתושבים, בין היתר באמצעות פניות לחברה המשכנת "עמיגור".  כשלים הנדסיים כאלה מתחילים להופיע בתדירות יותר גבוהה בבניינים ישנים בכל איזורי הפריפריה. מדובר בבניינים שנבנו לפני 50, 60 וגם 70 שנה, שאין להם ממ''דים, אינם עמידים בפני רעידות אדמה לפי התקנים החדשים ואף סובלים מהזנחה פיזית וחברתית, המונעת מהדיירים, לרוב אוכלוסיה מוחלשת שאינה מסוגלת לא להתארגן ולא לעמוד כלכלית בעלות השיפוצים. 
 

‘’מפחיד לרדת במדרגות, הכל סדוק'', אומרים הדיירים


המצב מחריף עם הידיעה שאין סוף קרוב למלחמה הנוכחית וככל הנראה לעימותים שיבואו אחריה, על איומי הטילים והכטב''מים. זוהי בעיה שמטרדיה בעיקר את הדיירים. את הממשלה מטרידות סוגיות אחרות, מן הסתם.

פנינו לחברת "עמיגור" לקבלת תגובה, אך זו לא נמסרה עד למועד פרסום הכתבה.  דיירי הבניין קוראים לרשויות ולגורמים הרלוונטיים להתערב בדחיפות לפני שיתרחש אסון ושואלים: ‘’האם צריך לחכות לטרגדיה כדי לפעול?''.